Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Dashöfer.hu
2014. augusztus 4. hétfő
Tisztelt Olvasó!
Köszöntjük a Dasinfó hírlevél idei 16. számának megjelenése alkalmából.

Mai első cikkünkben az online számlázó programok jövőjéről lesz szó.

„A 2014 őszén várható bejelentési kötelezettségek további bonyolítása visszavetheti az elektronikus számlázást, ami ellen könyvelői érdekvédelmi szervezetek tiltakoztak is. A tömbös számlázásnál ugyanis nincs adózói bejelentés, a szoftveres számlázásnál – amivel elektronikus számla bocsátható ki – lenne!”

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
shop.dashofer.hu
ADÓFÓRUM.HU  
 

Az online számlázó programok jövője

A számlázás helyhez kötöttsége, főleg a nyomtatványok alkalmazása idejétmúlt. A felhőből, internetkapcsolattal előállítható számla főleg a mikrovállalkozások közt lehet népszerű, mégsem az. A problémák még mindig a számla befogadása körüli félelmekből fakadnak, amit az adóhatóság táplál.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Szolgáltatásunk egy olyan online tudásbázis, melynek segítségével egy csapásra véget vethet az aktuális adózási, számviteli információk utáni állandó kutatásnak! Az évek óta sikeresen működő Adófórum honlap cikkei és fórumszolgáltatása mellett elérheti több mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudásbázisunkat. Az oldal tartalma folyamatosan frissül, így szinte első kézből juthat hozzá a legfrissebb szakmai ismeretekhez. Ráadásul 2 éves előfizetés esetén táblagépet adunk ajándékba!

Mi a baj a mikrogazdálkodói beszámolóval?

Az Európai Unióban egy vállalkozás 1000 EURÓ összeget fordít átlagosan évente a számviteli beszámolójának elkészítésére. A temérdek mennyiségű információból olyan portálok épülnek és olyan irattárak és adattárak jönnek létre, amik elképzelhetetlen mennyiségű – gyakran teljesen hibás – adatokat tartalmaznak.

KALKULÁTOR.HU  
 

Kiküldetés és járulékalap

Noha mind a járulékalap, mind pedig a szociális hozzájárulási adó alapja a személyi jövedelemadó törvényhez kötődik, mégis nem egyszer előfordul, hogy az érintett személy más államban adózik, mint amely államban kiterjed rá a biztosítási kötelezettség.

Milyen lesz az új nyugdíjrendszer?

A nagyobb társadalmi vitát kiváltó nyugdíjjavaslat a jelen állás szerint azt akarja csak elérni, hogy a nyugdíjrendszerben meglévő aránytalanságot kiegyensúlyozza - mondta Benkő Ágota, a Népesedési Kerekasztal koordinátora.

ÜGYVEZETŐ.HU  
 

Szeptembertől jön a szigor - bírságolhat a NAV

A vállalkozások augusztus 31-e után már csak online pénztárgépet használhatnak. Az átállást elmulasztók egymilliós bírsággal és bezárással büntethetők.

Kicsi, multi, vagy közösségi? Merre induljon a cég?

A technológiai fejlődés a munka világát is felülírja, minden vállalat más- és más utat keres, hogy megfeleljen a változó viszonyoknak. A PwC szakértői arra keresték a választ, hogy a vállalatok hogyan építik be az új technológiákat a folyamatokba az elkövetkező évtized során.

ÉPÍTINFO.HU  
 

Építési engedélyek, lakásépítések Magyarországon, 2014. I. félév

Graffitimentes bevonat

A nyilvános tereken levő graffitik, falfirkák vagy falragaszok sok bosszúságot okoznak. A BASF Coatings vállalati üzletága kifejlesztette a RELEST® Powder PUR Anti-Sticker lakkot, mely tapadásgátló felületével megelőzi ezeket a szennyezéseket, és ezáltal csökkenti a tisztítási költségeket is. A lakkot speciálisan lámpaoszlopok és közlekedési jelzőlámpa oszlopok vagy akár áramelosztó dobozok befestésére fejlesztették ki.

MŰSZAKIFÓRUM.HU  
 

62 000 liter tej hatósági zár alatt

Eredményes volt a múlt héten zajló, és pénteken bejelentett soron kívüli ellenőrzés azoknál a nagykereskedőknél és forgalmazóknál, amelyek ultrapasztőrözött (UHT) tejet importálnak és forgalmaznak - közölte Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM), élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos hétfőn az MTI-vel.

VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

Kissé csökkent a munkanélküliség az EU-ban

A májusi 10,3 százalékról júniusra 10,2 százalékra mérséklődött a szezonálisan kiigazított adatok alapján számolt munkanélküliség az EU-ban - jelentette csütörtökön az Európai Unió (EU) statisztikai hivatala, az Eurostat.

KIEMELT AJÁNLAT
Szabályzatok komplex gyűjteménye


Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.

Itt a 2014-re aktualizált verzió!

KIEMELT KÉPZÉS
IFRS Manager


A könyvelők és az ügyfeleik közötti "viszony", avagy a jó szerződés alapja a jó együttműködésnek. Webináriumunkon többek között szó lesz a könyvelő és az ügyfél közötti jogviszonyok jogi kereteiről és ezek felelősségi kérdéseiről, a szerződéses kapcsolatokról, általános szerződési feltételekről és még egyéb hasznos tudnivalókról.

Jelentkezzen most!
KÉPZÉSEK
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.

Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.

Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.

IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.

US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.

További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Szabályzatok komplex gyűjteménye – ízelítő
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.huA hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
hirdetes@dashofer.hu


Copyright 1996-2014 Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni