Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Dashöfer.hu
2014. augusztus 18. hétfő
Tisztelt Olvasó!
Köszöntjük a Dasinfó hírlevél idei 17. számának megjelenése alkalmából.

Mai első cikkünkben az online pénztárgépekről olvashat bővebben.

„A minisztérium honlapján megjelent közlemény kijelentéseinek alátámasztására nem közölt se az adóhatóság se más kormányzati szereplő statisztikai adatokat. Az állítás pedig kifejezetten rosszhiszeműen ábrázolja a pénztárgépeiket be nem kötő vállalkozásokat, azt állítván róluk, hogy a késedelmet az okozza, hogy később kelljen olyan pénztárgépbe ütni a bevételt, amelyik az adatokat azonnal továbbítja a NAV kockázatelemzőinek. A határidő csupán elméleti. A valóság sokkal prózaibb is lehet.”

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
shop.dashofer.hu
ADÓFÓRUM.HU  
 

Online pénztárgépek: ki a hibás augusztus 31 után?

A Nemzetgazdasági Minisztérium égisze alatt működő Pénztárgép Munkabizottság megállapítása szerint „sokan trükköznek”, a megrendelt pénztárgépet nem veszik át, nem fizetnek előleget, vagy a megrendelést visszamondva új forgalmazót keresnek. Gyakran a forgalmazók is ludasak.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Szolgáltatásunk egy olyan online tudásbázis, melynek segítségével egy csapásra véget vethet az aktuális adózási, számviteli információk utáni állandó kutatásnak! Az évek óta sikeresen működő Adófórum honlap cikkei és fórumszolgáltatása mellett elérheti több mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudásbázisunkat. Az oldal tartalma folyamatosan frissül, így szinte első kézből juthat hozzá a legfrissebb szakmai ismeretekhez. Ráadásul 2 éves előfizetés esetén táblagépet adunk ajándékba!

Kézi nyugta helyett régi pénztárgép – egy év kellett a felismeréshez

Az NGM meghallja az adózók panaszát! Ezt bizonyítja, hogy a legutóbbi rendelet-módosításban a minisztérium engedélyezi a régi elektromos pénztárgépek üzembe helyezését, ha az online pénztárgép meghibásodik. Az intézkedésre most került sor, pedig a probléma 1 éves múltra tekint vissza…

KALKULÁTOR.HU  
 

Iskolakezdési támogatás

Noha még tart a nyári vakáció, de a gyermekek minden nappal közelebb kerülnek az új tanévhez, míg a szülők az ezzel összefüggő többletkiadásokhoz. E költségekhez hivatott hozzájárulni a munkáltató által a cafetéria rendszer keretében (Szja.tv. 71. §-a alapján) adható iskolakezdési támogatás, melynek szabályaira talán nem haszontalan feleleveníteni..

Több mint egymillió magyar van Angliában?

Egy tanulmány szerint több mint egymillió magyar vándorolt ki Angliába, legalábbis csaknem 1,4 millió magyarnak van kinti társadalombiztosítási száma. Az InfoRádió által megkérdezett gazdasági szakember szerint ugyanakkor kacsa a tanulmány. A magyarországi hivatalos adatok szerint 150 ezer lehet a kinti munkavállalók száma.

ÜGYVEZETŐ.HU  
 

Milyen a jó vezető?

A vezető, ha szó szerint értelmezzük, olyan valaki, akit mások követnek. Tehát a lényeg nem az, hogy mi áll a névjegyen, hanem hogy a szó eredeti értelmében vezessük az alánk tartozó csapatot. De mitől válunk valódi első emberré?

Ősztől jön az adóellenőr

Ősztől nagyüzemben ellenőrzik a boltosokat az adóellenőrök: vége a felmentések időszakának. A kiskereskedők kreatív módszerekkel sem tudnak elbújni a revizorok elől - írta a Népszabadság. Teljesíthetőnek látják a pénztárgép forgalmazók a kormány legvégső, utolsó utáni határidejét az online kasszaátállítás befejezésére.

ÉPÍTINFO.HU  
 

KSH: Közép-Magyarországon a negyedével több lakás épült az első fél évben

A közép-magyarországi régióban negyedével több lakást építettek az idén az első hat hónapban, mint a tavalyi év hasonló időszakában - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából.

Folytatódik az egri vár megújítása

Folytatódik az egri vár megújítása: a 2,1 milliárd forintos beruházás javában tartó első ütemével párhuzamosan a második ütem közbeszerzési eljárásának előkészítése is megkezdődött - jelentette ki Habis László polgármester keddi sajtótájékoztatón.

MŰSZAKIFÓRUM.HU  
 

Nincs elegendő tananyag a hazai e-learning-piacon

Azok között, akik még nem tanultak online, nem kevesebb mint 52 százalék vagy csak idegen nyelven, vagy egyáltalán nem talált az érdeklődésének megfelelő tananyagot az interneten – derült ki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Webuni online oktatási platform felméréséből.

VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

A Nébih folytatja a nyári élelmiszer-ellenőrzéseket

Mintegy 4000 ellenőrzés során eddig 37 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a nyári ellenőrzések első szakaszában, a vizsgálatok augusztus végéig folytatódnak.

KIEMELT AJÁNLAT
Szabályzatok komplex gyűjteménye


Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.

Itt a 2014-re aktualizált verzió!

KIEMELT KÉPZÉS
IFRS Manager


A könyvelők és az ügyfeleik közötti "viszony", avagy a jó szerződés alapja a jó együttműködésnek. Webináriumunkon többek között szó lesz a könyvelő és az ügyfél közötti jogviszonyok jogi kereteiről és ezek felelősségi kérdéseiről, a szerződéses kapcsolatokról, általános szerződési feltételekről és még egyéb hasznos tudnivalókról.

Jelentkezzen most!
KÉPZÉSEK
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.

Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.

Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.

IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.

US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.

További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Szabályzatok komplex gyűjteménye – ízelítő
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.huA hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
hirdetes@dashofer.hu


Copyright 1996-2014 Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni