Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Dashöfer.hu
2014. szeptember 01. hétfő
Tisztelt Olvasó!
Köszöntjük a Dasinfó hírlevél idei 18. számának megjelenése alkalmából.

Mai első cikkünkben arról olvashat bővebben, hogyan kerülhető el a reklámadó.

„A jogalkotó a nagyobb hirdetőket veszi célba, eközben a jóval hatékonyabb internetes kampányokat szervező cégek is a célkeresztbe kerültek. Számukra a 2,5 millió Ft feletti 20 százalékos adó olyan, mintha 10-15 milliárdos forgalmú cég lennének. Ezért számukra létérdek, hogy ne kényszerüljenek 20 százalékos áremelésre.”

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
shop.dashofer.hu
ADÓFÓRUM.HU  
 

Google, facebook hirdetők – elkerülhető a reklámadó!

A közismert közösségi portálokon hirdetők számára a 20 százalékos adó olyan árnövelő hatású, amivel kapcsolatban megindult a megoldások keresése. A törvényes lehetőségek közt a legnyilvánvalóbb a megrendelések belső felszalámizása.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Szolgáltatásunk egy olyan online tudásbázis, melynek segítségével egy csapásra véget vethet az aktuális adózási, számviteli információk utáni állandó kutatásnak! Az évek óta sikeresen működő Adófórum honlap cikkei és fórumszolgáltatása mellett elérheti több mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudásbázisunkat. Az oldal tartalma folyamatosan frissül, így szinte első kézből juthat hozzá a legfrissebb szakmai ismeretekhez. Ráadásul 2 éves előfizetés esetén táblagépet adunk ajándékba!

Adóoptimalizálás a reklámadó miatt – több és kisebb reklámcég kell!

A reklám megadóztatása új folyamatokat indított el mind a megrendelőknél, mind a szolgáltatóknál. A lehetőségekből természetesen a cikk csak a törvényes ötleteket tárgyalja. A szolgáltatók elsősorban a törvény összegszerű határait fogják figyelni.

KALKULÁTOR.HU  
 

Munka mellett tanulni

Míg a nyár elején a diákmunkával összefüggő kérdések bírtak aktualitással, addig az új tanév indulásával a munka melletti tanulás (továbbképzés) problémakörét érdemes röviden áttekinteni. A munkavállaló tanulmányokat saját kezdeményezésére vagy munkaadója kötelezésére folytathat.

Nyugdíjnövelés

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) két vonatkozásában is használja a „növelés” kifejezést a nyugellátással kapcsolatban. Tekintve, hogy merőben eltérő – noha keresőtevékenységhez kapcsolódó – jogintézményekről van szó, talán nem haszontalan összevetésük, annál is inkább, mivel a munkavállalók gyakran összetévesztik a két lehetőséget.

ÜGYVEZETŐ.HU  
 

Ráér a NAV, újabb feladatot talált magának

Az adózók számos mulasztást követnek el, az adóhatóság pedig akkor is résen van, amikor ezt nem írja elő neki a jogalkotó – ilyen terület a lejárt ügyvezetőségek esete is. Csupán egy aprót csavar a jogszabály szövegén egy osztályvezető és máris új feladatot alkot a hivatal számára, nem is figyelve, hogy mekkora fejszébe vágta a hatóság fejszéjét.

Kisadózókat töröl a NAV jogtalanul

A havonta a NAV felé fizetendő adó összege a bejelentésen múlik. A valóságban azonban a NAV is ismeri az adatokat, csupán a kisadózás nyomon követésénél a kizárás az egyetlen hivatali tevékenység. A kisadózás egyetlen érdemi adózási követelménye az, hogy ne legyen a negyedév végén 100 ezer forintnál több az adótartozás.

ÉPÍTINFO.HU  
 

Kezdje az alapoknál! Bevezetés a passzívház tervezés gyakorlatába

A Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába c. szakmai roadshow elsősorban, de nem kizárólagosan a szakemberek - egyetemisták, tervezők, mérnökök, kivitelezők - figyelmét szeretné ráirányítani az energiahatékony építés metódusához szükséges szakismeretek alapjaira, emellett fórumot kíván biztosítani az érdeklődőknek arra, hogy felmerülő kérdéseikre autentikus, tapasztalt szakértőktől kielégítő választ kapjanak.

Háromdimenziós nyomtatóval készültek házak Sanghajban

Tucatnyi, háromdimenziós nyomtatóval készített házat állít fel Sanghaj városa, Kínában elsőként, hazai technológia alapján - közölte a sanghaji Tungfang Zsipao. A szürke, téglalap alakú házakat teljes mértékben újrahasznosított anyagból, különleges nyomtatóval készítették. Az alapanyagról a gyártó WinSun vállalat nem árult el többet annál, hogy az környezetbarát, alapját ipari hulladék képezi.

MŰSZAKIFÓRUM.HU  
 

Kibővül a kötelező jótállás köre szeptember közepétől

A jótállási kötelezettséggel járó tartós fogyasztási cikkek köre kibővül, és egy kivétellel a 10 ezer forintos eladási ár lesz a jótállás kritériuma - a márciusban született kormányrendeletnek ez a szabálya szeptember 15-én lép hatályba. A kormány 2005-ben készített egy listát arról, hogy milyen termékekre kötelező jótállást vállalni.

VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

Nem jól kezelik az adatokat

Az Európai Unióban a személyes adatok védelméről jelenleg egy 1995-ös szabályozás gondoskodik, melyet hamarosan felvált az új adatvédelmi irányelv, melynek egyik célja, hogy növelje az informatikai szolgáltatókkal szembeni bizalmat mind a végfelhasználók, mind a vállalatok körében.

KIEMELT AJÁNLAT
Szabályzatok komplex gyűjteménye


Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.

Itt a 2014-re aktualizált verzió!

KIEMELT KÉPZÉS
IFRS Manager


A könyvelők és az ügyfeleik közötti "viszony", avagy a jó szerződés alapja a jó együttműködésnek. Webináriumunkon többek között szó lesz a könyvelő és az ügyfél közötti jogviszonyok jogi kereteiről és ezek felelősségi kérdéseiről, a szerződéses kapcsolatokról, általános szerződési feltételekről és még egyéb hasznos tudnivalókról.

Jelentkezzen most!
KÉPZÉSEK
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.

Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.

Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.

IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.

US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.

További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Szabályzatok komplex gyűjteménye – ízelítő
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.huA hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
hirdetes@dashofer.hu


Copyright 1996-2014 Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni