Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Dashöfer.hu
2014. október 13. hétfő
Tisztelt Olvasó!
Köszöntjük a Dasinfó hírlevél idei 19. számának megjelenése alkalmából!

„A végrehajtás mikéntje, módszertana és eredménye teljesen az adóhatóságtól függ. Az intézkedések nem igazán objektívek, nagyon sok azonos esetben zajlik eltérő végrehajtási cselekmény. Az átvezetés az első végrehajtási cselekmény, itt is a hivatal érthetetlen műveleteket hajt végre: az esedékes forgalmi adó elől elviszi a túlfizetést a társasági adóra, miközben a társasági adón a tartozás csupán látszólagos, hiszen túlfizetés alakulna ki a hetekkel később esedékes társasági adóbevallással.”

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
shop.dashofer.hu
ADÓFÓRUM.HU  
 

Érthetetlen az adóhatóság végrehajtási gyakorlata

Egy adózónál 100 ezer forintot meg nem haladó adótartozás állt fenn egy évet meghaladóan. Az adóhatóság nem indított végrehajtást, inkább felfüggesztette az adózó adószámát. Egy másik vállalkozás évek óta milliókkal tartozik, mégsem történik nála semmi. Más vállalkozásoknál 5 nap után végrehajtás történik. Ha Önöknek is van hasonlóan furcsa esetük? Kérjük küldjék meg a szerkesztőség számára!

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Szolgáltatásunk egy olyan online tudásbázis, melynek segítségével egy csapásra véget vethet az aktuális adózási, számviteli információk utáni állandó kutatásnak! Az évek óta sikeresen működő Adófórum honlap cikkei és fórumszolgáltatása mellett elérheti több mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudásbázisunkat. Az oldal tartalma folyamatosan frissül, így szinte első kézből juthat hozzá a legfrissebb szakmai ismeretekhez. Ráadásul 2 éves előfizetés esetén táblagépet adunk ajándékba!

Félelmetes döntést hozott a Kúria áfa ügyben I.

Egy építőipari vállalkozás fordult a Kúriához egy adóhatósági indoklást teljesen megáévá tevő ítéletet követően. A Kúria élt a lehetőséggel és a mai magyar viszonyoknak megfelelően újraalkotta a forgalmi adózás alapelveit. Összefüggés látszik a PPP projekt jelenlegi kormányzati megítélése és a bíróság döntése közt.

KALKULÁTOR.HU  
 

Miben különbözik egymástól a rehabilitációs járadék, illetve a rehabilitációs ellátás?

Gyakran előfordul, hogy a foglalkoztató összetéveszti egymással a címben említett két ellátást és ennek következtében helytelen felvilágosítást ad a megváltozott munkaképességű dolgozójának a keresőtevékenység korlátozására vonatkozó kérdésére, vagy éppen rosszul vonja le tőle az egyéni járulékot.

Bérfelmérés: Leginkább külföldi tulajdonú járműipari nagyvállalatnál éri meg dolgozni?

Huszonötszörös az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb szintű munkakörök bérei között – derült ki a Trenkwalder és szakmai partnereinek szervezésében lezajlott felmérésből. A bérek az elmúlt évhez képest 3-4 százalékkal növekedtek, az alacsonyabb besorolások esetében kissé nagyobb, míg a magasabb, vezetői besorolásoknál kisebb növekedésről adtak számot a válaszadó cégek.

ÜGYVEZETŐ.HU  
 

Az új helyzetben hogyan védheti magát?

Az online pénztárgépekre történő átállással egy időben drasztikus változáson ment keresztül az a vállalkozói kör, akik számára törvény írta elő nem csak a pénztárgép, de az új típusú pénztárgép kötelező használatát. Az átállásra kezdetben közel 260 ezer pénztárgép várt, melyek közül a már többször módosított átállási határidőig, 2014. szeptember 1-ig kb 180 ezer gépet cseréltek ki újra, amelyek biztosítják az online adat továbbítást a NAV felé.

Adómegtakarítás behajtási-költségátalánnyal

Nem tudja időben kifizetni a számlákat, de mégis nyereséges? Csökkentheti a társasági adóját a behajtási költségátalánnyal! Az új adómegtakarítási lehetőség azzal jött létre, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium automatikus számoltatná el a számlánként 40 EUR összegű költségátalányt. Hivatalosan a NAV is egyetért, csupán a hivatali dolgozók csóválják a fejüket.

ÉPÍTINFO.HU  
 

Kihirdették az építészverseny győzteseit

Lezárult a ROCKWOOL „HOMLOKZATOK KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜL” elnevezésű, építészek és építészhallgatók számára kiírt versenye. A Construma díjas ECOROCK FF vakolható homlokzati hőszigetelő rendszer felhasználásával tervezett pályaművek közül szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat.

A beruházó és az önkormányzat közösen dolgozik a Bosnyák tér megújításán

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a XIV. kerületi önkormányzat és az Echo Investment a mai napon, amelynek értelmében a két fél együttműködik a Bosnyák tér megújításában. Az projekt keretében –melynek során az Echo Invest megépíti a Mundo Centert – többek között felépül egy sportcentrum, egy teljesen új park, felújítják a Bosnyák téri piacot, valamint itt fogják kialakítani Zugló új közigazgatási központját is.

MŰSZAKIFÓRUM.HU  
 

Vírusmodellezés szuperszámítógéppel

Orvos-biológusok Magyarországon is számtalan esetben kutatásaik során igénybe veszik a hazai szuperszámítógépeket pl. a genetikai különbségek hatásainak felderítésének esetében is. Az idén zajló, közel 2 milliárd forintos Szuperszámítástechnika a felsőoktatásban projektnek köszönhetően a hazai összkapacitás a négyszeresére nő, ami további lehetőséget nyújt majd a kutatók számára.

VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

Jelöletlen zöldséget foglalt le a Nébih

Mintegy 86 tonna jelöletlen burgonyát és vöröshagymát foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben - közölte a hivatal. A termékek egy része Németországból és Szlovákiából származott, de volt köztük Magyarországon felvásárolt tétel is.

KIEMELT AJÁNLAT
Szabályzatok komplex gyűjteménye


Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.

E kiadványunk már pendrive-val együtt is megrendelhető!


Itt a 2014-re aktualizált verzió!

KIEMELT KÉPZÉS
IFRS gyakorlati képzés haladóknak Ajándék táblagéppel!


A képzés célja, hogy egy - már IFRS szabályokat alkalmazó - vállalat következő évi beszámolóit készítsük el, egy adott nyitóadat birtokában. Tanfolyamunkon a hétköznapokban tapasztalt technikai problémák beillesztésével hajtjuk végre a beszámoló összeállítását. Kurzusunkon választ kaphat megválaszolatlan kérdéseire. E csomagunk választása esetén táblagépet kap ajándékba!

Jelentkezzen most!
KÉPZÉSEK
IFRS Manager
2014 október 14-15. és 28-29.

IFRS Manager Gyakorlat/Elmélet csomag 50% kedvezménnyel
2014. október 14-15. vagy 28-29.

IFRS Manager Újrakezdő csomag + Ajándék táblagép
2014. október 14-15 és 28-29.

Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014 november 4-5.

US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.

További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Szabályzatok komplex gyűjteménye – ízelítő
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.huA hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
hirdetes@dashofer.hu


Copyright 1996-2014 Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni