Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!
Építinfó hírlevél - ingatlan hírek
Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk tizenegyedik megjelenése alkalmából.

Aktuális hírlevelünkből megtudhatja, hogy januártól kötelező lesz a 20 kW-nál nagyobb teljesítményű kazánok és a 12 kW-nál nagyobb teljesítményű légkondicionálók energetikai felülvizsgálata, amelynek a díja legfeljebb 20 ezer forint körüli összeg lehet. Szó lesz ezen kívül arról, hogy elindult a Befektetőbarát Önkormányzatok Programja, odaítélték a Média Építészeti Díjat, együttműködési megállapodást kötött az MMK és MTESZ, továbbá foglalkozunk a szavatosság - jótállás problémakörével. Tudja Ön mennyi az átlagos amerikai építészfizetés? Hírlevelünkből ezt is megtudhatja!

Ismerje meg a tervellenőrzés aktuális jogszabályait, tevékenységét! Sajátítsa el a tervdokumentáció követelményrendszerét, a hiányos és hibás tervdokumentációk reparálási lehetőségeit! Legújabb tanfolyamunkat ajánljuk szakmagyakorlási jogosultsággal rendelkező tervezőknek, vezetőtervezőknek a vonatkozó jogszabályváltozások miatt, illetve azon mérnököknek, akik szeretnének szakmagyakorlási jogosultságot szerezni a témában. De ajánljuk nem csak azoknak, akik gyakorolni akarják e szakmaszegmens munkáit, hanem azoknak is, akik kötelezve vannak adat-, és tervdokumentáció szolgáltatására, mint tervezők, és akik megbízóként, a közigazgatásban dolgozva, vagy más módon kapcsolódnak e tevékenységhez.
Bővebb információk és jelentkezés: Tervellenőrzés

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes kikapcsolódást kívánok!

Üdvözlettel:

Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - szerkesztő

FANTASZTIKUS ELŐREGISZTRÁCIÓS KEDVEZMÉNYEK! JELENTKEZZEN SZEMINÁRIUMAINKRA
10-20 %-KAL OLCSÓBBAN!
Az aktuális képzésnaptár megtekintéséhez kattintson ide: KépzésnaptárÚJ TERMÉKEINK

Az építmények létesítésére vonatkozó általános tűzvédelmi szabályok
Bövebben itt>>

A többször módosított OTÉK hatályos szövege (2008. szeptember)
Az építési területen szeptember 1-jével több jogszabály változott. Ismerje meg a változásokat e-dokumentumunkból!
Bövebben itt>>


termékkép
A hatályos építési előírások gyakorlati lexikonja

Tovább >>>
termékkép
Építési igazságügyi szakértői kézikönyv - Második kiadás

Tovább >>>
termékkép
Építőipari jogszabályok gyűjteménye

Tovább >>>
termékkép
Épületszigetelési kézikönyv


Tovább >>>
Ingatlan hírek Szakmai hírek Kiadványok Képzések

Aktuális hírek

 • Kötelező lesz a kazánok, légkondicionálók energetikai felülvizsgálata
  Januártól kötelező lesz a 20 kW-nál nagyobb teljesítményű kazánok és a 12 kW-nál nagyobb teljesítményű légkondicionálók energetikai felülvizsgálata, amelynek a díja legfeljebb 20 ezer forint körüli összeg lehet - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben jelent meg.

 • Tudja mennyi az átlagos amerikai építészfizetés?
  Az amerikai építész szövetség statisztikája szerint a legszélesebb réteget érintő, középszintű pozícióban dolgozó építész átlagos éves juttatása 2008-ban 71,600 $. Ez 5-15 év közötti építész szakmai gyakorlat mellett érhető el, és az elmúlt három évben a reálbér növekedése (az amerikai infláció hatásainak levonása után) évente átlagosan 4,2%-ot növekedett. A vezető tervezők/projekt-menedzserek fizetése 1,6%-os reálnövekedés mellett megközelítette a 100.000 dollárt. A gyakornoki fizetés is növekedett, az idei évben elérte a 45,400 USD-t.

 • Elindult a Befektetőbarát Önkormányzatok Program
  A kormány szándéka, hogy tőkevonzás, munkahelyteremtés szempontjából is helyzetbe hozza az önkormányzatokat, és ezt a Befektetőbarát Önkormányzatok Programmal segíti - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter november 14-én, a programot indító konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Budapesten.

 • Épületrongáló baktériumok
  Nem csupán az időjárás és a környezetszennyezés rongálja az épületeket, hanem a baktériumok is. Spanyol temetőkben és egy portugál templomban egyszerre öt olyan baktériumtörzset is felfedeztek, amely tönkreteszi a követ.

 • A pécsi EKF a lipcsei műemlékvédelmi szakkiállításon
  A Pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program is bemutatkozik a "denkmal" (műemlék) elnevezésű, műemlékvédelemmel, restaurálással és régi épületek helyreállításával foglalkozó európai szakkiállításon, melyet november 20. és 22. között rendeznek a németországi Lipcsében - közölte az EKF-központ nemzetközi kapcsolatok irodájának projektmenedzsere az MTI-vel.

 • AKTUÁLIS KÉPZÉSEINK

  Tervellenőrzés

  Időpont: 2008. december 12.

  Igazságügyi szakértői praktikum ONLINE KURZUS
  Időpont: 2009. január 6.

 • Budapest Építészeti Nívódíja 2008
  Október végén lezárult az immár 14. alkalommal meghirdetett "Budapest Építészeti Nívódíja" pályázat. A fővárosi építészeti- és környezetkultúra fejlődését elősegítő pályázatra 18 pályamű érkezett idén. A bírálóbizottság a benyújtott pályázatok és a helyszíni bejárások alapján választja ki a legjobbnak ítélt létesítményt. Az eredményhirdetés december elején várható, majd kiállítás keretében bárki megtekintheti az összes alkotást.

 • Odaítélték a Média Építészeti Díjait
  Egy visegrádi táborépület, a keszthelyi láp revitalizációjának és látogatóközpontjának terve, egy pécsi családi ház és egy budafoki aszimmetrikus víztorony kapta meg idén a Média Építészeti Díját - közölte a szervező Építészfórum Kft. szerdán az MTI-vel.

 • Együttműködési megállapodást kötött az MMK és a MTESZ
  Soha ekkora szükség nem volt arra, hogy az ország jövője érdekében a magyar műszaki értelmiség összefogjon, mint most - mondta Kováts Gábor, a Magyar Mérnöki Kamara (MMK) elnöke, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségével (MTESZ) kötött együttműködés aláírása kapcsán november 3-án, Szegeden.

 • Tízezrek kerülhetnek az utcára az építőiparból
  Az építőipari megrendelések tíz százalékos visszaesésére lehet számítani. A legálisan foglalkoztatottak száma a tavalyi 12 ezres esés után az idén 15 ezer fővel csappanhat meg, az infláció miatti bevételkiesés és a lánctartozások fokozódása után a tömeges csődök jönnek majd - írta a csütörtöki (november 6.) Magyar Nemzet.

 • Szavatosság - jótállás, 1. rész
  A szavatosság és a jótállás (az utóbbit a köznyelv garancia néven ismeri) az eladó objektív (kimentést nem tűrő) helytállási kötelezettsége a hibás teljesítésért. A két fogalom sok hasonlóságot mutat, a különbség elsősorban abban mutatkozik, hogy az előadó meddig köteles helytállni a hibás teljesítésért, illetve kit terhel annak bizonyítása, hogy az áru hibás volt a szerződés teljesítésekor.

 • Szavatosság - jótállás, 2. rész
  A szavatosság és a jótállás (az utóbbit a köznyelv garancia néven ismeri) az eladó objektív (kimentést nem tűrő) helytállási kötelezettsége a hibás teljesítésért. Előző cikkünkben röviden ismertettük a szavatosságra vonatkozó legfontosabb szabályokat, most pedig a jótállással kapcsolatos rendelkezéseket mutatjuk be.


IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.
KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu


Tartalmi kérdések:
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu

Dashöfer portfolió:
Dashöfer - webáruház | Adófórum - adózás, számvitel | Kalkulátor - bérelszámolás, könyvelés | Építinfó - építészet, ingatlan | Műszakifórum - műszaki, technológiai hírek | Ügyvezető - cégvezetés, HR, irodavezetés | Nők vagyunk - nőktől, nőkről nem csak nőknek | Cégjogász blog | Véleményadó Blog

Copyright 1996-2008 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni