Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!
Építinfó hírlevél - szakmai hírek
1 okostelefon 1 sms-ért!

Válaszoljon heti kérdésünkre sms-ben és megnyerheti a HTC S620-as okostelefon egyikét. Sőt! Minden héten annak a játékosnak, aki adott héten a legtöbb SMS-t küldi el nekünk a jó válasszal, GARANTÁLTAN biztosítunk 1 db HTC S620-as okostelefont!

Heti kérdésünk:
Mióta van jelen a Verlag Dashöfer a magyar könyvpiacon?
A) 1994 visszaküldendő: VERLAG A
B) 1708 visszaküldendő: VERLAG B


Kattintson ide és válaszoljon >>>
Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk negyedik megjelenése alkalmából.

Az elmúlt két hét fontos szakmai eseménye, hogy jelentősen módosult az OTÉK. Első cikkünk a fontosabb változásokról ad áttekintést. Szintén módosult a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény, melynek változásai 2008. augusztus 1-jétől lépnek életbe. A termőföldek cseréjével, ajándékozásával kapcsolatos módosítás nyomán augusztus elsejétől két korlátozás is hatályba lép. Ennek részleteit szintén megismerheti aktuális számunkból. Ezen kívül foglalkozunk még azzal a jogi esettel, amikor a cég székhelye a lakásban van. Bemutatásra kerülnek még az aktuális pályázati felhívások is (40 alatt!, Design Vanguard 2008, Kós Károly Díjak, Ötletpályázat a szombathelyi új színház tervezésére). Ezekkel és további érdekes cikkekkel várom Önt!

Nyári akciónk keretében kedvezménnyel rendelheti meg kiadványainkat! Az akciós termékek listáját és a kedvezmény mértékét itt tekintheti meg: Nyári akció

Külön figyelmébe ajánlom most 20 % kedvezménnyel rendelhető "Az építészeti-műszaki tervezés aktuális előírásai" c. kiadványunkat. A CD-n megtalálja az építészeti tervezésre vonatkozó aktuális jogszabályi előírásokat, a tervezést érintő műszaki előírásokat és követelményeket, valamint a különböző tervezési munkákhoz kapcsolódó szabványok ismertetését. A jogszabályok, előírások változását folyamatosan figyelemmel kísérjük, és azokat a CD aktualizálásaikor frissítjük. Részletes ismertetésre kerülnek az Építési törvény és az OTÉK előírásai. Bővebb információkat itt olvashat: Az építészeti-műszaki tervezés aktuális előírásai

Kapjon pontos naprakész információkat az építészeti-műszaki tervezés és építésügyi műszaki szakértői szakmagyakorlás szabályozásáról, lehetőségeikről, korlátairól! Hogy hogyan? Legújabb képzésünkön! Képzésünket ajánljuk szakmagyakorlási jogosultsággal rendelkező tervezőknek, szakértőknek a vonatkozó jogszabály változások miatt, illetve azon mérnököknek akik szeretnének szakmagyakorlási jogosultságot szerezni. A tanfolyam célja információkat adni a résztvevőknek a szakmagyakorlási kormányrendeletről kiemelve azok módosító rendelkezéseit. Ezzel a szakmagyakorlók és a leendő szakmagyakorlók pontos információt kapnak a hazai jogszabályról és európai uniós irányelvekkel való összhangjáról. Előregisztrációs kedvezmény 10 %!

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes kikapcsolódást kívánok!

Üdvözlettel:
Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - szerkesztő
Természetes környezetünk rohamos pusztulása már nemcsak a környezetvédőket aggasztja. Egyre többen ismerjük fel, hogy "szolgáltatásai" nélkülözhetetlenek. Tiszta ivóvíz nélkül nem sokáig maradunk életben, a szennyezett levegő pedig nemcsak légzésre válik alkalmatlanná, de a természetes és az épített környezetünket is károsítja. A városi ember életének több mint 90%-át mesterséges környezetben, valamilyen épületben, vagy közlekedési eszközben tölti. Nem lehet közömbös számunkra munka- és lakóhelyeink belső kialakítása, de az sem, hogy létrehozásuk és használatuk milyen hatással van az ökológiai rendszerekre. Már széles körben ismert az energia-átalakítási folyamatok szennyezőanyag kibocsátással járó, klímaváltozást előidéző hatása. Fontos tudnunk azt is, hogy egy ország teljes energiaszükségletének csaknem felét épületeink "fogyasztják" el. Ennek szellemében indítjuk új online kurzusunkat, melyről itt olvashat bővebb információkat: Fenntartható fejlődés és műszaki eszközeiIngatlan hírek Szakmai hírek Szakkiadványok Képzések

Aktuális hírek

 • Módosultak az építési szabályok
  Jelentős változtatásokat tartalmaz az országos településrendezési és építési követelményekről szóló rendelet (OTÉK), az új szabályokat a legfrissebb Magyar Közlöny tartalmazza.

 • Új szabályok a termőföldek cseréjéről, ajándékozásáról
  2008. június végén fogadta el az Országgyűlés azt a törvénymódosító javaslatot, amely korlátozó rendelkezéseket vezet be a termőföldek cseréjével, ajándékozásával kapcsolatban. A termőföldről szóló 1994. évi LV. törvény változásai hamarosan, 2008. augusztus 1-jétől lépnek életbe.

 • A cég székhelye a lakásban
  Bizony ma Magyarországon nem tekinthető egyedi esetnek, ha egy családi vállalkozás nem külön irodában, hanem a meghitt családi fészekben működik. Sok esetben kényszer megoldás ez, hiszen vagy pénzt, vagy időt szeretne megtakarítani az ember. Ez természetesen minden gond nélkül, remekül működhet is, azonban előfordulhat olyan eset, amikor némi problémát okoz ez a megoldás. Nézzük meg, hogy jogilag mi a helyzet ilyenkor.

 • Jelzáloghitel-válság: krízis a globális építőiparban
  Az Egyesült Államokból induló, de mára az egész világot érintő jelzáloghitel-válság globális hatásait vizsgáló Atradius Hitelbiztosító tanulmánya szerint a krízis nyomán a legtöbb probléma az építőiparban alakult ki, illetve alakul ki majd a közeljövőben. Az építési vállalatok 64 százaléka úgy gondolja, hogy a működésükre nehezedő nyomás egyre növekedni fog, 73 százalékuk szerint pedig az egész iparág körülményei romlani fognak a hitelválság miatt.

Aktuális képzéseink

Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése (online kurzus)
Időpont: 2008. szeptember 2-től

Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei (online kurzus)
Időpont: 2008. szeptember 9-től

Építészeti-műszaki tervezés és építésügyi műszaki szakértői szakmagyakorlás
Időpont: 2008. szeptember 12.

Vályogházak tervezése és felújítása
Időpont: 2008. október 10.


IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.
KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu


Tartalmi kérdések:
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu

Dashöfer portfolió:
Dashöfer - webáruház | Adófórum - adózás, számvitel | Kalkulátor - bérelszámolás, könyvelés | Építinfó - építészet, ingatlan | Műszakifórum - műszaki, technológiai hírek | Ügyvezető - cégvezetés, HR, irodavezetés | Reflex magazin - hírek a nagyvilágból | Nők vagyunk - nőktől, nőkről nem csak nőknek | Cégjogász blog | Véleményadó Blog

Copyright 1996-2008 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni