Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!
Építinfó hírlevél - szakmai hírek
Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk hatodik megjelenése alkalmából.

Aktuális hírlevelünkből megismerheti a szeptember 1-jével módosult építési szabályok változásait. Szó lesz a Margit híd október 30-i lezárásáról, az új budapesti metróról, melyet pénteken mutattak be a szállítócég, az Alstom lengyelországi gyáregységében. Hírt adunk az ÉVOSZ közleményéről, mely szerint "a magyarországi építőipari piacon csaknem 30 ezerrel lesz kevesebb építőipari szakmunkás 2015-re, mint amennyire szükség lehet, ez akadályozni fogja az uniós fejlesztési források maradéktalan felhasználását is". Egy érdekes tanulmány a Magyarország rendezési esélyeit latolgatja a 2020-as olimpiával kapcsolatban. Érdemes lesz tehát velünk tartani! Ezekkel és további érdekes cikkekkel várom Önt!

Napjainkban egyre inkább elterjedőben vannak a környezettudatos építési technológiák és építőanyagok. Ennek köszönhetően újra megnövekedett az érdeklődés a vályog és a föld, mint építőanyag iránt. Ismeri Ön a vályog, mint természetes építőanyag tulajdonságait, felhasználási lehetőségeit? Esetleg a közeljövőben tervezi vályogháza felújítását, esetleg új vásárlását? Amennyiben igen, egy nagyszerű tanfolyamot szeretnék a figyelmébe ajánlani, ahol megismerheti ezzel az újra elterjedőben lévő építőanyaggal kapcsolatos tudnivalókat. Bővebb információkat itt olvashat: Vályogházak tervezése és felújítása

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes kikapcsolódást kívánok!

Üdvözlettel:
Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - szerkesztő
Új online tanfolyamunk segítségével saját foteléből sajátíthatja el az igazságügyi szakértői tevékenység elméleti és gyakorlati tudnivalóit! Képzésünkben külön leckesorozat ismerteti a konkrét esettanulmányokat, amelyekben a szerző ábrákkal, fényképekkel illusztrálva dolgozza fel a különböző épület-károkkal, valamint építési hibákkal kapcsolatos tudnivalókat és sorra veszi a tartószerkezeti, épületgépészeti, épületvillamossági meghibásodások, esetek és a repedések vizsgálatait. Bővebb információkat itt olvashat: Igazságügyi szakértői praktikumIngatlan hírek Szakmai hírek Szakkiadványok Képzések

Aktuális hírek

 • Egyszerűsödtek az építési szabályok
  Az építési területen szeptember 1-jével több jogszabály változott, a módosítások célja a beruházások időtartamának lerövidítése volt.

 • Rendelet az építőipari fekete munka ellen
  Az építési vállalkozók szeptember 1-től csak úgy kalkulálhatják díjaikat, hogy abban az építőipari rezsióradíj alapján számolt munkadíjat kell szerepeltetniük - az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.

 • Október 30. a káosz napja: lezárják a Margit hidat
  Másfél évig nem lehet majd közlekedni a Margit hídon a felújítás miatt. Káosz lesz.

 • Bemutatták az új budapesti metrót
  Bemutatták a Budapestre érkező első új metrószerelvényt pénteken a szállítócég, az Alstom lengyelországi gyáregységében.

 • ÉVOSZ: kevés az építőipari szakmunkás
  A magyarországi építőipari piacon csaknem 30 ezerrel lesz kevesebb építőipari szakmunkás 2015-re, mint amennyire szükség lehet, ez akadályozni fogja az uniós fejlesztési források maradéktalan felhasználását is - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az MTI-vel.

Aktuális képzéseink

Ingatlanjogi tanácsadás
Időpont: 2008. szeptember 19.

Igazságügyi szakértői praktikum (online kurzus)
Időpont: 2008. szeptember 23-tól

Vályogházak tervezése és felújítása
Időpont: 2008. október 10.

Építési hibák (online kurzus)
Időpont: 2008. október 14-től

Munkavédelem az építőiparban
Időpont: 2008. október 29-30.
Előregisztrációs kedvezmény: 10 % 2008.09.29-ig

Tervellenőrzés
Időpont: 2008. október 31.
Előregisztrációs kedvezmény: 10 % 2008.10.01-ig

Villámvédelem időszerű kérdései
Időpont: 2008. november 7.
Előregisztrációs kedvezmény: 10 % 2008.10.08-ig
 • Célkeresztben az ötkarika - 2020-ban Prága, Varsó, Budapest is esélyes lehet az Olimpia rendezésére
  A magyar küldöttség pekingi olimpiai szereplése újra ráirányította a figyelmet arra, hogy egy ilyen világesemény nemcsak a sportolók egyéni vagy csapatteljesítményéről szól. Magyarország fejlődésének is, európai szintre való felzárkózásának egyik nagy lehetősége lenne, ha megnyernénk a 2020-as olimpiarendezés jogát. Az országot érintő fejlesztések, beruházások mellett ugyanakkor az egész országot összefoghatná egy ilyen jellegű próbatétel, melyre ugyancsak nagy szükség lenne - állítja Michael Smithing, a Colliers International budapesti ügyvezetője.

 • Hiány lehet napkollektorokból?
  Az alternatív energia-felhasználás terjedése és az ehhez kapcsolódó technika folyamatos fejlődése nyomán a gyártók egyre több napkollektort képesek előállítani. Ennek megfelelően az évek-évtizedek során folyamatosan csökkent a napfényt összegyűjtő panelek ára. Most azonban úgy tűnik, ez a tendencia nem folytatódik, sőt előfordulhat, hogy hiány alakul ki a napkollektorokból.

 • A régió első magánklinikája épül Nagykanizsán
  Megkezdődött Nagykanizsán a régió első, komplex szolgáltatásokat kínáló magánklinikájának kialakítása; a befektető szerint a kórházi ellátással szemben nem konkurenciát, hanem alternatívát kínálnak a betegek számára - tájékoztatta augusztus 28-án az MTI-t a beruházó nagykanizsai Tridens 96 Kft. ügyvezetője.

 • Olcsó magyar termőföldet tessék!
  A "Földet életjáradékért" program keretében megszerzett területeket értékesíti az állam árverésen és pályázatokon. A termőföldet jó befektetésnek tartják az elemzők, mivel az árak folyamatosan emelkednek. Ez már csak azért is valószínű, mert 2011-ben megszűnnek a külföldiek vásárlását érintő korlátozások, így ettől kezdve a nyugat-európainál lényegesen olcsóbb magyar termőföld vásárlási célpont lehet.

 • Átadták a világ harmadik legmagasabb felhőkarcolóját
  Közel ötszázméteres magasságból tekinthetett le Sanghajra az a több ezer látogató, aki a hét végén a világ harmadik legmagasabb felhőkarcolójának első nyilvános bemutatójára érkezett a kínai nagyváros új építészeti remekének kapunyitására.

 • Segítünk: ingatlanok utáni adózás az új áfa-törvény szerint
  Keretjellegű törvény létrehozása volt a PM és az adóhatóság célja az új áfatörvény megalkotásakor, amely az EU-irányelveknek is megfelel. Mivel a törvény keretjellegű, sok részlet még hiányzik belőle, különösen az ingatlanügyekkel kapcsolatban. Ebben segítünk olvasóinknak.

 • Ez most tartós lesz! - Drámai változások az ingatlanfinanszírozásban
  Drámai mértékben megváltozott a világ az elmúlt tizenkét hónapban. 2007 őszéig a korlátlan források rendkívül kedvező áron és alacsony önerőigénnyel álltak a fejlesztők és ingatlantulajdonosok rendelkezésére, de azóta nagyot fordult a kocka.

 • Széndioxidból cement
  Korszakalkotó módon próbálja orvosolni egy amerikai vegyész és egy indiai milliárdos a Föld légkörének melegedését. Az általuk létrehozott kísérleti üzemben cementet készítenek széndioxidból, az ember tevékenysége nyomán egyre nagyobb mennyiségben a légkörbe áramló gázból.

 • Fórum zölden működő épületekről
  Konferencia előtti sajtóbeszélgetésen mutatták be szakértők, milyen energiahatékonysági kérdések merülnek fel középületek, irodaházak működtetésekor. A környezetvédelem e szakterületen is mind erősebb hangsúlyt kap.IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.
KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu


Tartalmi kérdések:
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu

Dashöfer portfolió:
Dashöfer - webáruház | Adófórum - adózás, számvitel | Kalkulátor - bérelszámolás, könyvelés | Építinfó - építészet, ingatlan | Műszakifórum - műszaki, technológiai hírek | Ügyvezető - cégvezetés, HR, irodavezetés | Nők vagyunk - nőktől, nőkről nem csak nőknek | Cégjogász blog | Véleményadó Blog

Copyright 1996-2008 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni