Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!
Építinfó hírlevél - ingatlan hírek
Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk tizedik megjelenése alkalmából.

A kamarák november közepén kezdik meg azoknak a szakembereknek a vizsgáztatását, akik az épületek energetikai tanúsítására szóló jogosultságot akarják megszerezni. Aktuális hírlevelünk első cikkéből megismerhetik az ezzel kapcsolatos részleteket. Szó lesz ezen kívül arról, hogy a GVH elmarasztalta a Magyar Ingatlanszövetséget, mert az ajánlott díjakat határozott meg tagjai számára, bírságot azonban nem szabott ki a testület. Olvashat még ezen kívül arról, hogy a KSH első háromnegyed évre vonatkozó adatai alapján a használatba vett lakások száma 1 százalékkal, az új lakásépítési engedélyeké 4 százalékkal volt alacsonyabb 2008 szeptemberének végéig, mint egy évvel ezelőtt. Ezekkel és további érdekes cikkekkel várom Önt!

Ezúton szeretném figyelmébe ajánlani Igazságügyi szakértői praktikum c. online kurzusunkat, mely részletesen ismerteti a szakértői tevékenység elméleti és a szakértői vizsgálatok részletes gyakorlati tudnivalóit. Külön leckesorozat ismerteti a konkrét esettanulmányokat, amelyekben a szerző ábrákkal, fényképekkel illusztrálva dolgozza fel a különböző épület-károkkal, valamint építési hibákkal kapcsolatos tudnivalókat és sorra veszi a tartószerkezeti, épületgépészeti, épületvillamossági meghibásodások, esetek és a repedések vizsgálatait. Az online képzés hasznos segítséget nyújthat az igazságügyi szakértőknek, építészeknek, kivitelezőknek, önkormányzatoknak, hatóságoknak, építési ügyekkel foglalkozó jogászoknak, ingatlanszakembereknek. Bővebb információk és jelentkezés: Igazságügyi szakértői praktikum

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes kikapcsolódást kívánok!

Üdvözlettel:

Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - szerkesztő

FANTASZTIKUS ELŐREGISZTRÁCIÓS KEDVEZMÉNYEK! JELENTKEZZEN SZEMINÁRIUMAINKRA
10-20 %-KAL OLCSÓBBAN!
Az aktuális képzésnaptár megtekintéséhez kattintson ide: KépzésnaptárÚJ TERMÉKEINK

Az építmények létesítésére vonatkozó általános tűzvédelmi szabályok
Bövebben itt>>

A többször módosított OTÉK hatályos szövege (2008. szeptember)
Bövebben itt>>
Ingatlan hírek Szakmai hírek Kiadványok Képzések

Aktuális hírek

 • Kamara - energetikai tanúsításra szóló jogosultság megszerzése
  A kamarák november közepén kezdik meg azoknak a szakembereknek a vizsgáztatását, akik az épületek energetikai tanúsítására szóló jogosultságot akarják megszerezni - tájékoztatta Bánhidi László, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke az MTI-t.

 • Jogellenes lépése miatt megfeddték a Magyar Ingatlanszövetséget
  A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) határozatában megfeddte a Magyar Ingatlanszövetséget (MAISZ) piacellenes magatartás miatt. Végül salamoni döntés született: el is ítélték, meg nem is. Mindenesetre a MAISZ nem fogalmazhat meg ingatlanközvetítői és értékbecslési díjajánlásokat. Az Unióban bezzeg lehet. Szabad a pálya a kóklerek előtt!

 • Csökkent az új lakások száma az első három negyedévben
  A használatba vett lakások száma 1 százalékkal, az új lakásépítési engedélyeké 4 százalékkal volt alacsonyabb 2008 szeptemberének végéig, mint egy évvel ezelőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

 • Kihirdették a Városháza fejlesztését célzó építészeti tervpályázat eredményét
  Budapest megújulásának jelképeként 2013-ra új városi főtér jöhet létre az úgynevezett Városháza park helyén és a Városháza tömb beépítetlen részén felépülő új épületegyüttessel - fogalmazódott meg azon a pénteki (október 31.) tájékoztatón, amelyen a főpolgármester ismertette az új városminőség kialakítását célzó tervpályázat eredményét.

 • Februártól már elektronikusan árverezik az ingatlanokat
  Már folyik az elektronikus árverési rendszer próbaüzeme, miközben készülnek a működtetéssel kapcsolatos végrehajtási rendeletek az igazságügyi és rendészeti tárcánál. A törvény várhatóan 2009. január elsején lép hatályba, az elektronikus árverés pedig februártól indulhat - mondta el a Világgazdaságnak nyilatkozva Krejniker Miklós, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke..

 • Meredeken megugrott a végrehajtások száma
  A globális pénzpiaci válságnak már nem csak a jeleit észleljük, egyértelmű hatásai Magyarországon is kezdenek kibontakozni. A 2008 harmadik negyedévi építőipari statisztikai adatok egyfajta összegzést adnak a válság előtti állapotról. Eszerint ebben az időszakban még nem éreztette hatását az építőiparban a mostanra már Magyarországot is érintő globális pénzügyi válság - derült ki az Opten tanulmányából.

 • Egyre sérülékenyebbnek látnak bennünket a befektetők
  Hosszú likviditáshiányos időszakra kell felkészülnünk: míg korábban a bankok kockázat iránti étvágya és az olcsó hitel elérhetősége fűtötte az ingatlanpiaci robbanást Kelet-Közép-Európában, addig mára újraárazták a kockázatokat a befektetők. Ez pedig negatívan érinti a fejlődő piacokat - mondta el a portfolio.hu-nak nyilatkozva Doug Hardman, a DTZ regionális befektetési igazgatója.

AKTUÁLIS KÉPZÉSEINK

Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei ONLINE KURZUS

Időpont: 2008. november 18-tól

Igazságügyi szakértői praktikum ONLINE KURZUS
Időpont: 2009. január 6-tól
 • Interaktív természettudományi bemutatóközpontot tervez Mosonmagyaróvár
  Interaktív természettudományi bemutatóközpont létrehozását tervezi Mosonmagyaróvár az egykori gabonaraktárban, az úgy nevezett Futura épületében. A csaknem 300 éves műemléképületben állandó kiállítást szándékoznak kialakítani izgalmas, 21. századi megoldásokkal - mondta Szabó Miklós polgármester az MTI-nek.

 • A világ második legmagasabb épülete Sanghajban
  Kínai kutatók és geológusok kizárják annak a kockázatát, hogy a sanghaji üzleti negyed megsüllyed a világ második legmagasabb, 127 emeletes és legkevesebb 632 méter magas épületének, a Shanghai Centernek a megépítése miatt.

 • Szállodabővítési program támogatással a Nyugat-Dunántúlon
  Több mint 10,6 milliárd forintos szállodabővítési program valósulhat meg a Nyugat-Dunántúlon másfél milliárd forintos támogatással - közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke október 31-én, pénteken Győrött sajtótájékoztatón.

 • Veszedelmesen kényes egyenlet
  A városok harmóniája veszedelmesen kényes egyenlet, amely hamar megfejthetetlenné bomlik egy-egy megfontolatlan építés által - nyilatkozta Finta József akadémikus a Napi Ingatlan Konferencián tartott előadásában.


IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.
KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu


Tartalmi kérdések:
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk:
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu

Dashöfer portfolió:
Dashöfer - webáruház | Adófórum - adózás, számvitel | Kalkulátor - bérelszámolás, könyvelés | Építinfó - építészet, ingatlan | Műszakifórum - műszaki, technológiai hírek | Ügyvezető - cégvezetés, HR, irodavezetés | Nők vagyunk - nőktől, nőkről nem csak nőknek | Cégjogász blog | Véleményadó Blog

Copyright 1996-2008 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni