Ha az email programja nem jeleníti meg rendesen a hirlevelet, kattintson ide!

Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Építinfó.hu


Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei tizenkettedik megjelenése alkalmából.

A klímaváltozás megköveteli az építészektől és tervezőktől a környezettudatos koncepciók kidolgozását. Legyen szó akár új ház építéséről, akár egy meglévő épület felújításáról, a szigetelés és az optimális fűtési rendszer kiválasztása mindig sarkalatos pont.
Épületgépészet a gyakorlatban c. kiadványunk legfrissebb aktualizálásában olvashat a klímaváltozás hatásairól, konkrét példával bemutatjuk a sugárzó fűtőtestek méretezését, valamint ismertetjük a hőterhelés számítási módszerét, melyet az amerikai Hűtő-Fűtő és Légkondicionáló Egylet dolgozott ki.

Ismerje meg a tervellenőrzés aktuális jogszabályait, tevékenységét! Sajátítsa el a tervdokumentáció követelményrendszerét, a hiányos és hibás tervdokumentációk reparálási lehetőségeit! Szakmai programunk célja bemutatni és ismertetni a tervellenőrzést, mint tevékenységet, szabályozásával és körülményeivel együtt.
Előregisztrációs kedvezmény: 10% 2009. július 8-ig
Bővebb információk: Tervellenőrzés

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes időtöltést kívánok!


Üdvözlettel:
Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - Szerkesztő

Figyelem!

Szeretne rövid idő alatt, kedvező áron átfogó ismereteket szerezni a ma oly' gyakori tetőformáról, a lapostetőkről, azok külső hatásokkal szembeni védelméről? Érdeklődik a tetőszerkezet rétegfelépítési, vízszigetelési, hőszigetelési megoldásai iránt? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszol, akkor érdemes részt vennie szakmai programunkon.
Ismerje meg online szemináriumunkat, mely a lapostetők fajtáit, az azokat érő hatásokat, a lapostetők rétegeit, szigeteléseit, tűzvédelmét ismerteti röviden, de átfogóan!
Bővebb információk: Épületszigetelés - lapostetők lépésről lépésre

AKTUÁLIS HÍREK

 • Online vállalati kutatás - a kézenfekvő válasz
  Az információszerzés, a banki- és pénzügyek, valamint a külső kommunikáció alakult át leginkább az internet hatására a 10 főnél többet foglalkoztató vállalatoknál. Minden negyedik vállalkozás végez online kutatásokat. A cégek egyhetede fontolgatja, hogy netalapú kutatási eszközöket vessen be a közeljövőben. A vállalati célcsoport is elérhető online. A saját hangjuk hallatására, a piackutatások iránti érdeklődés, valamint a futó kutatások egyes eredményeinek elérhetősége miatt csatlakoznak a Szonda Ipsos Üzleti Klubjának tagjai.
 • Ökológikus szemléletmód elterjedése a hazai építészetben
  A városi ember életének több mint 90%-át mesterséges környezetben, valamilyen épületben, vagy közlekedési eszközben tölti. Nem lehet közömbös számunkra munka- és lakóhelyeink belső kialakítása, de az sem, hogy létrehozásuk és használatuk milyen hatással van az ökológiai rendszerekre. Már széles körben ismert az energia-átalakítási folyamatok szennyezőanyag kibocsátással járó, klímaváltozást előidéző hatása. Fontos tudnunk azt is, hogy egy ország teljes energiaszükségletének csaknem felét épületeink "fogyasztják" el.

Gyakorlati ingatlan-tanácsadó
Széleskörű, jól rendszerezett információforrás, amely felöleli az ingatlanszakma különböző területeit, kezdve az ingatlanjogtól az ingatlan-nyilvántartáson, ingatlangazdálkodáson, facility management-en és az ingatlanfenntartáson, -hasznosításon keresztül egészen az ingatlanok értékmeghatározásáig, illetve azok értékesítésig.


 • Vagyonadó, cafeteria - Adómódosítási javaslatokról döntött a kormány
  Döntött a kormány arról, hogy a béren kívüli juttatásoknál - cafetéria - 25 százalékos lesz az adókulcs, és megszűnik a 400 ezer forintos összeghatár - közölte a kormányszóvivő a szerdai tájékoztatón, miután a kormány döntött arról, hogy melyek azok az adómódosítási javaslatok, amelyeket támogat.
Építészeti szemináriumok:

Tervellenőrzés

Igazságügyi szakértői praktikum online szeminárium

Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése - online szeminárium

Panelfelújítás - a tervezéstől a kivitelezésig

Építési hibák ONLINE SZEMINÁRIUM

Épületszigetelés - Lapostetők lépésről lépésre

Ökológikus szemléletmód elterjedés a hazai éptészetben - Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei

További szemináriumjainkhoz kattintson ide: Szemináriumnaptár

 • Urbanity - közép-európai víziók Budapesten
  A cseh kezdeményezésű Urbanity program keretében hét közép-európai főváros szakemberei kutatják a településük városképében és identitásában az elmúlt 20 év során bekövetkezett változásokat. A projekt budapesti állomásán beszélgetés, filmvetítés és kiállítás-megnyitó várja az érdeklődőket június 15-én, a Millenárison.
 • Elkészítik a Városháza Fórum építési engedélyezési terveit
  Szerződést kötött a fővárosi önkormányzat Erick van Egeraat holland tervezővel a főpolgármesteri hivatal Károly körúti épületszárnya, az úgynevezett Városháza Fórum részletes építési engedélyezési terveinek elkészítésére - tudatta Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes pénteken az MTI-vel.

Panelfelújítás gyakorlati kézikönyve

Épületgépészet a gyakorlatban

Építési hibák A-tól Z-ig
 • Építészet Csodaországban
  Az AzW bécsi építészeti központ június 17-én nyíló új kiállítása európai építészeti pályázatokat és a résztvevő építészek ezekhez fűződő történeteit mutatja be - sikersztorikat éppúgy, mint keserű kudarcokat.

A hatályos építési előírások gyakorlati lexikonja
Kiadványunk közérthető nyelven nyújt eligazodást az építésügyi előírások útvesztőiben, mind az épített környezetre vonatkozó jogszabályi előírások témakörében, mind a hatósági eljárások területén.


 • Interjú a világhíres metróguruval, aki most Pesten fúr
  Klados Gusztávot talán méltán nevezhetjük metrógurunak, hiszen szinte a Föld valamennyi pontján épített már alagutat: Kalkutta, Athén, Dél-Afrika, Malajzia, Nagy-Britannia. Gyerekkori álma volt, hogy megépüljön a 4-es metró. Hát most megkapta. 2008-ban kinevezték a DBR Metró Projekt Igazgatóság vezetőjének. Állítólag véletlenül találtak rá egy konferencián. Úgy tűnik, sokkal jobb a helyzet metróépítés-fronton, mint ahogy azt a sajtó és a politika hiszterizálja. Bár a fizetési vitáknak még közel sincs vége.
 • Kezdődhet a pécsi koncertközpont építése
  Kezdődhet a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa program egyik nagyberuházása, a konferencia- és koncertközpont építése, miután a kivitelező Magyar Építő Zrt. - Arcadom Zrt. konzorcium, valamint a város és a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselője aláírta az ezt rögzítő vállalkozói szerződést Pécsett csütörtökön.
 • Elsöpri a hazai ingatlanközvetítők nagy részét a válság
  "Nem kell mindenkinek ingatlanközvetítőnek lennie... És ez a válság eléggé megrázza a szőnyeget. A piac egyszerűen nem bír el ennyi közvetítőt, a jelenleg működő irodák körülbelül 30 százaléka fogja túlélni a válságot" - mondta el a REsource-nak Békési Béla, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének (MIÉSZ) elnöke.

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Pomázi Kinga
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2009 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni