Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Építinfó.hu

Munkahelyi követelmények A-tól Z-ig

- Jogszabályok változása az egyéni védőeszközök követelményeiről, megfelelőségének tanúsításáról és a kijelölés rendjéről
- A nyomástartó berendezések javítása, átalakítása
- Négyoldali megmunkálást végző marógép
- Veszélyes gépi műveletek fejezet új kiegészítései
- Zárttéri munkahelyek mesterséges megvilágítása

Minderről bővebben olvashat Munkahelyi követelmények A-tól Z-ig c. kézikönyvünk legújabb aktualizálásában!


Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei tizennegyedik megjelenése alkalmából.

Az építészeti-műszaki tervezés aktuális előírásai c. kiadványunkat végkiárusító akciónk keretében most 30% kedvezménnyel vásárolhatja meg! A CD-n megtalálja az építészeti tervezésre vonatkozó jogszabályi előírásokat, a tervezést érintő műszaki előírásokat és követelményeket, valamint a különböző tervezési munkákhoz kapcsolódó szabványok ismertetését. Részletes ismertetésre kerülnek az Építési törvény és az OTÉK előírásai.

A kiadvány ismerteti a tervezés általános lépéseit és néhány alapvető szempontra igyekszik felhívni a tervező építészek figyelmét, segítve a gyakorlatban e tevékenység átgondolt, tudatos felépítését.

Legyen a kérdés akár településtervezés, -rendezés, szerkezettervezés, épületgépészet, épületvillamosság, ökologikus építészet, számítógépes tervezés stb., kiadványunkban megtalálja a választ, és ezzel együtt időt, utánajárást és energiát takaríthat meg!
Bővebb információk: Az építészeti-műszaki tervezés aktuális előírásai

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes időtöltést kívánok!


Üdvözlettel:
Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - Szerkesztő

AKTUÁLIS HÍREK

 • Új rendeletek a beruházások gyorsítására
  A második építési gyorsító csomag részletszabályait tartalmazó kormány- és miniszteri rendelettervezetek célja, hogy biztosítsák az építési beruházások megvalósítása során a kiszámíthatóságot, a tervezhetőséget, a szakmai, pénzügyi-befektetői, beruházói biztonságot, és a jogkövető magatartás felértékelődését - mondta Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium szakállamtitkára az MTI-nek.

A hatályos építési előírások gyakorlati lexikonja

Kiadványunk közérthető nyelven nyújt eligazodást az építésügyi előírások útvesztőiben, mind az épített környezetre vonatkozó jogszabályi előírások témakörében, mind a hatósági eljárások területén.
 • Elkészültek az építtetői fedezetkezelés részletes szabályai
  Ha az építtető nem biztosítja a projektszerződés szerinti fedezetét, akkor a kivitelező 30 napra felfüggesztheti a munkát, és ha ez idő alatt sem kapja meg a pénzt a fedezetkezelő, akkor a kivitelező elállhat a szerződéstől, követelheti a költségei megtérítését - egyebek mellett ez a szabály is szerepel az MTI birtokában lévő kormányrendelet-tervezetben, amely az építtetői fedezetkezelő tevékenységét is szabályozza.
 • Csak minősített készházra adható építési engedély
  Ha az építési engedélyre benyújtott tervdokumentáció nem tartalmazza a készház minősítését, akkor az engedélyt meg kell tagadni - hívja fel a figyelmet Fegyverneki Sándor országos főépítész az építési hatóságoknak írt levelében.

Társasházi ABC
A szakkönyv ismerteti az új társasházi törvény társasháztulajdon alapítására, az alapító okirat módosítására, a kapcsolódó szavazati arányokra, továbbá a szervezeti-működési szabályzat létrehozására és ennek kötelező tartalmi elemeire (ezen belül a házirendre) vonatkozó új rendelkezéseit.

 • Magyar sikerek a FIABCI ingatlanfejlesztési pályázatán
  A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Prix d`excellence ingatlanfejlesztési nívódíj pályázatán magyar városközpont, egyetemi kampusz valamint balatoni wellness szálloda is díjat nyert - közölte a FIABCI magyar tagozata az MTI-vel.

Az építészeti-műszaki tervezés aktuális előírásai
A CD-n megtalálja az építészeti tervezésre vonatkozó jogszabályi előírásokat, a tervezést érintő műszaki előírásokat és követelményeket, valamint a különböző tervezési munkákhoz kapcsolódó szabványok ismertetését.
MOST 30% kedvezménnyel!


 • Megalakult az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület
  Magyar és nemzetközi tulajdonú cégek összefogásával, a legnagyobb hazai ingatlanfejlesztők részvételével megalakult az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK). Az IFK feladata a Magyarországon működő, nemzetközi szinten is elismert ingatlanfejlesztő társaságok közös érdekeinek képviselete, célja - az IFK által elfogadott programokon keresztül - az épített környezet minőségének fejlesztése.
 • Zuhanásban az építőipar
  Az építőipari termelés volumene 10,1 százalékkal csökkent 2009 májusában az előző év májusához viszonyítva mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az MTI-vel július 17-én.
 • Pályázat a fővárosi Wekerle telep felújítására
  Budapesten a XIX. kerület önkormányzata előzetes tájékoztató hirdetményt tett közzé a július 6-i Közbeszerzési Értesítőben európai uniós pályázathoz kapcsolódó kivitelezői munkák elvégzéséről.
Újítson fel kiadványaink segítségével!

Panelfelújítás gyakorlati kézikönyve

Épületfelújítás

Építési hibák A-tól Z-ig

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Pomázi Kinga
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2009 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni