Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Építinfo.hu

Ismerje meg Ön is az igazságügyi szakértői tevékenység elméleti és gyakorlati tudnivalóit! Online képzésünk részletesen ismerteti a szakértői tevékenység elméleti és a szakértői vizsgálatok részletes gyakorlati tudnivalóit. Külön fejezetsorozat ismerteti a konkrét esettanulmányokat, amelyekben a szerző ábrákkal, fényképekkel illusztrálva dolgozza fel a különböző épület-károkkal, valamint építési hibákkal kapcsolatos tudnivalókat és sorra veszi a tartószerkezeti, épületgépészeti, épületvillamossági meghibásodások, esetek és a repedések vizsgálatait. Online szakmai programunkon való részvételért a Magyar Építész Kamara tagjai 5 kreditpontot kapnak! Bővebb információk: Igazságügyi szakértői praktikum

Ilyenek lesznek a jövő panelházai?Barna és szőrös: itt egy tuti szigetelőanyag!


"Betonrák" miatt töredeznek az új autóutak

Kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei tizenhetedik megjelenése alkalmából

Legújabb számunkban beszámolunk arról, hogy Főépítészi Életmű Díjat vehetett át Makovecz Imre és Boruzs Bernát építészmérnök a XIV. Országos Főépítészi Konferencián. Idén az Év Főépítésze Díjat Csík Edina, Budaörs főépítésze vehette át, aki számos sikeres pályázattal és a település karakterének erősítésével vívta ki a szakma elismerését. Aktuális hírlevelünkben szó lesz ezen kívül arról, hogy a vártnál kevesebb EU-s pénzt kap a 4-es metró, továbbá arról, hogy a kormány elfogadta a második építési gyorsító csomagot. Hírlevelünk legközelebb 4 hét múlva jelenik meg, de addig honlapunkon folyamatosan frissülő friss hírekkel várjuk!

Sajátítsa el kényelmesen az ingatlanok értékmeghatározásának és értékbecslésének gyakorlatorientált ismereteit az internet segítségével! Ajánljuk mindazoknak, akik munkájuk révén az ingatlanok eladásával, vételével, beruházásokkal foglalkoznak és ezen belül az ingatlanok érték meghatározása és -becslése számukra még nem ismert, vagy részletesebb ismeretekkel, illetve gyakorlati feladatokkal szeretnék tudásukat gyarapítani. Online szemináriumunkkal ebben szeretnénk hatékony segítséget nyújtani. Bővebb információk: Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes kikapcsolódást kívánok!

Üdvözlettel:
Pomázi Kinga
www.epitinfo.hu - Szerkesztő

Igazságügyi szakértői praktikum modul
Online szemináriumunk segítségével saját foteléből sajátítsa el az igazságügyi szakértői tevékenység elméleti és gyakorlati tudnivalóit!
Építési hibák modul
Átfogó ismeretek az építést megelőző munkáktól az átadásig felmerülő hibalehetőségekig, azok elkerüléséről és megelőzéséről.
Ökológikus szemléletmód elterjedés a hazai éptészetben
- Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei

AKTUÁLIS HÍREK

 • Az Év Főépítésze: Csík Edina, Budaörs építészeti vezetője
  Budaörs az építészeti szakmai minőség letéteményesévé vált az elmúlt években, amelyben elévülhetetlen érdemei vannak Csík Edina főépítésznek, aki 2009. augusztus 27-én vette át az Év Főépítésze kitüntető címet Hajdúböszörményben, a XVI. Országos Főépítészi Konferencián.

Az építészeti-műszaki tervezés aktuális előírásai
A CD-n megtalálja az építészeti tervezésre vonatkozó jogszabályi előírásokat, a tervezést érintő műszaki előírásokat és követelményeket, valamint a különböző tervezési munkákhoz kapcsolódó szabványok ismertetését. Részletes ismertetésre kerülnek az Építési törvény és az OTÉK előírásai.

 • Pécs is részt venne a szuperlézer megépítésében
  Pécs kész részt venni az európai szuperlézer (ELI) megépítésében és szívesen helyszínt biztosítana a berendezés egyes részegységeinek - közölte Sánta Imre, a Dél-Dunántúli Kooperációs Kutatási Központ (DDKKK) Innovációs Nonprofit Zrt. elnöke az MTI-vel.

Hőszivattyú, hőszivattyús rendszerek
Kiadónk e-dokumentumának aktualitását napjaink fokozódó energiaárai, az új energiaforrások felhasználása iránti igény növekedése adja.


 • Nagy átverések - Kamu "zöld" épületek a világból
  Ijesztő látni, hogy mostanában mindent "zöldnek" kiáltanak ki a tervezők - a környezettudatosság azonban nem merül ki annyiban, hogy nap- vagy szélenergiát használunk. Összegyűjtöttünk néhány olyan épületet, ami inkább csak marketing szempontból "zöld".

A szélenergia hasznosítása

A napenergia közvetlen hasznosítása
 • A kormány elfogadta a második építési gyorsító csomag részleteit
  A kormány megtárgyalta és elfogadta a második építési gyorsító csomag részletszabályait tartalmazó rendeleteket, amelyek egyszerűsítik az építési engedélyezést, illetve meghatározzák a fedezetkezelő személyét és díját - mondta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón szerdán.
 • A cégstatisztika szerint még nincs fellendülőben az építőipar
  Bár a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az építőipar teljesítménye júniusban csaknem 16 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, a cégadatokon még messze nem látszik az ágazat válságának vége: júliusban 290 céggel szemben indult felszámolási eljárás az ágazatban, ami az Opten szerint lényegében megegyezik a tavasszal mért havi 300-as értékekkel.
 • Ilyenek lesznek a jövő panelházai?
  Félre a sztereotípiákkal! Nem minden panel unalmas és fantáziátlan. Íme, néhány könnyen szállítható, villámgyorsan felépíthető, előregyártott elemekből készült modern épület.

Panelfelújítás gyakorlati kézikönyve
Kiadványunk épületszerkezetek szerinti bontásban, ábrákkal gazdagon illusztrálva gyakorlati tanácsokat kínál!

 • Zöldtetők, zöldhomlokzatok
  Az épített környezet fontos részét kell, hogy képezzék a különböző zöld területek, parkok, terek, stb. Városban azonban gyakran igen nehéz ezek kialakítása, viszont kézenfekvő megoldás az épületek tetejének ilyen irányú hasznosítása.
 • Barna és szőrös: itt egy tuti szigetelőanyag!
  Barna és szőrös - így tudjuk jellemezni azt az új szigetelőanyagot, amelyet 5 év kutató-fejlesztő munkának az eredménye. Az új kötőanyag technológia javítja az üveg- és kőzetgyapot szigetelőanyagok környezetvédelmi tulajdonságait, miközben rendelkezik a korábbi szigetelőanyagokra jellemző magas hő- és hangszigetelő, jó páraáteresztő és tűzálló képességgel.

Épületszigetelési kézikönyv
Gyakorlati tanácsadó a hő-, hang- és nedvesség elleni szigetelésekről.


 • "Betonrák" miatt töredeznek az új autóutak
  A forgalomban gyötrődő autósok fejében gyakran megfordul a kérdés: vajon miért mennek tönkre olyan gyorsan az új autópályák és -utak? Német szakértők szerint az utak betegségének egyik lehetséges oka, a "betonrák", egy alkáli-kovasav reakció.
SZEMINÁRIUMAINK


Panelplusz - Az új panelfelújítási támogatásokról

Építési hibák modul

Épületszigetelés - Lapostetők lépésről lépésre modul

Igazságügyi szakértői praktikum modul

Ökológikus szemléletmód elterjedés a hazai éptészetben - Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei modul

Hőszigetelés és épületenergetika modul


IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Pomázi Kinga
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2009 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni