Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Építinfó.hu
hirek termékek képzések


Magyarország panelállományának korszerűsítése napjainkra elkerülhetetlenné vált. A megpályázható támogatásoknak köszönhetően ez elérhetővé vált. Útmutató az iparosított technológiával épült épületek energiatudatos felújításához! Bővebben


Módosulnak az építési közbeszerzések szabályai


Iránytű az építésügyi előírások útvesztőiben


Napelemek a gyakorlatban
undefined
Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk hatodik megjelenése alkalmából.

Az ingatlan-nyilvántartásra vonatkozó általános szabályok, az ingatlan-nyilvántartási eljárással kapcsolatban számos, jelentős változás történt az elmúlt időszakban. Kiemelendő ebből az ingatlan-nyilvántartási eljárás és a telekalakítási eljárás esetenkénti összekapcsolása. Bővebben>>

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Mladoniczki Kinga
www.epitinfo.hu
szerkesztő
Energiatakarékos módszerek, korszerű technológiák, kiegészítő berendezések alkalmazása

2010. január 1-től hatályba lépő, az építési jogot alapjaiban átformáló, legfrissebb jogszabályok gyűjteménye.
Bővebben

Projekten alapuló munkája van? Nehézséget okoz egy-egy projekt megvalósítása? Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el a hatékony és sikeres projektmunkát! Célunk a projektmenedzsment elvi alapjainak és gyakorlati módszereinek hatékony bemutatása és megismertetése.

Bővebben információkért kattintson ide>>

AKTUÁLIS HÍREK

 • Módosulnak az építési közbeszerzések szabályai
  Az építési beruházások első kifizetési szakaszában a fedezetkezelő nem vizsgálhatja azt, hogy a fővállalkozó kifizette-e az alvállalkozóit, illetve ha a kivitelezésre projekttársaság jön létre, akkor nem kötelező a fedezetkezelő alkalmazása - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amely a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium honlapján olvasható.
 • Iránytű az építésügyi előírások útvesztőiben
  Az ingatlan-nyilvántartásra vonatkozó általános szabályok, az ingatlan-nyilvántartási eljárással kapcsolatban számos, jelentős változás történt az elmúlt időszakban. Kiemelendő ebből az ingatlan-nyilvántartási eljárás és a telekalakítási eljárás esetenkénti összekapcsolása.
 • Idén Stockholm a legzöldebb
  Az idei évtől már nem csak kulturális, hanem "zöld" fővárosa is van Európának: idén elsőként Stockholm viselheti a címet. Az ötlet 2006 májusában merült fel egy tallinni konferencián, amelyet Jüri Ratas, az észt főváros akkori polgármesterének javaslatára hívtak össze.
Lap teteje
 • 3 250 000 Ft támogatás passzívházra
  ZBR Klímabarát Otthon pályázat - a ZBR lényege, hogy az eladott széndioxid kvótákból befolyó összegeket olyan beruházások támogatására fordítják, amik mérhető és egyértelmű módon csökkentik a szén-dioxid kibocsátást. A hányattatott sorsú ZBR-nek része a Klímabarát Otthon program, aminek keretei között épületek felújítására és új építésű épületekre egyaránt lehet pályázni. Hogyan, mikor, mennyit?
 • Pályázatírás lépésről lépésre
  Az ötlettől a megvalósításig! Pályázatíró online szemináriumunk segítségével megszerezheti mindazt a tudást, amely egy pályázat elkészítéséhez szükséges! Sőt... Ön a pályázati anyag összeállításához szükséges hasznos tudnivalókról és a projekt megtervezéséről is átfogó tájékoztatást kap. Célunk egy gyakorlatorientált online szakmai program, ahol használható gyakorlati tudáshoz jutnak a résztvevők.
 • Napelemek a gyakorlatban
  Bár a nagyobb teljesítményű napelemek elterjedése az elmúlt két évtizedben indult be igazán - köszönhetően az egyre nagyobb teljesítménynek és a folyamatosan csökkenő előállítási költségeknek - számtalan felhasználási területet ismerünk, ahol a szoláris technológia kiválthatja, kiválthatná a hagyományos áramforrásokat.
 • Régiós ingatlan-konferencia Győrben
  A szlovák, az osztrák és a magyar ingatlanpiac kilátásai kerülnek napirendre Győrben a március 24-25-én megrendezendő ingatlan szakmai konferencián - közölte az egyik szervező, a Lakásvásár média csoport az MTI-vel.
Lap teteje
 • 100 000 eurós elismerésben részesült a természetes fény építésze
  James Carpenter, a természetes fény New York-i építésze, szobrásza és tervezője vehette át idén a VILLUM és a VELUX ALAPÍTVÁNY Természetes Fény és Épületelem Díját. Carpenternek fontos szerepe volt a Világkereskedelmi Központ 7-es épületének megtervezésében, amely 2001. szeptember 11-e óta a Ground Zero-nál az első elkészült épület.
 • Zöld mérföldkő a magyar építészetben
  "Óriási a jelentősége annak, hogy hazánkban először nyerhetett építészeti ötletpályázaton olyan terv, melynek középpontjában a fenntartható fejlődés, és az átgondolt környezet és energiatudatos tervezés áll" - fejtette ki Dr. Szécsi Gábor a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének (HuGBC) ügyvezetője.
ONLINE KÉPZÉSEK:

Építési hibák

Panelfelújítás a tervezéstől a kivitelezésig

Lapostetők lépésről lépésre

Hőszigetelés és épületenergetika

Korszerű gyakorlati épületgépészet
Aktuális kézikönyv épületgépészeti tervezéshez, kivitelezéshez, beruházáshoz
Ára: 21 990 Ft + ÁFA
Az építésügy gyakorlati kézikönyve
Aktuális tanácsadó az építési jogról tervezőknek, kivitelezőknek, beruházóknak
Ára: 25.990 Ft + ÁFA
Lap teteje
Álláshirdetések

Adja fel hirdetését, keressen adatbázisunkban!

Kattintson ide >>

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Mladoniczki Kinga
k.mladoniczki@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2010 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni