Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Épitinfó.hu
2011. január 13., csütörtök
Tisztelt Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei 1. számának megjelenése alkalmából.

Bár általában inkább kora tavasszal fordul elő, idén az enyhe időjárás és a rengeteg csapadék miatt sajnos már most télen aktuális kérdéssé vált a belvíz . Ez a rendkívül sok kárt okozó jelenség akkor alakul ki, amikor a még az alsóbb rétegekben fagyott talajra jelentős csapadék hullik, de az nem képes sem beszivárogni a földbe, sem pedig elfolyni a felületről.
Tovább a cikkre >>

A 2011. év változást hozott szerkesztőségünk életében is. A korábbi időszak tapasztalata alapján úgy ítéltük meg, hogy a hatékonyabb információátadás érdekében az eddig különálló Építinfo hírleveleket összevonjuk. A mostani kiadványtól kezdve a szakmai Építinfo hírlevél megszűnik önálló hírforrásként működni, beolvad az Építinfo - Ingatlan hírlevelünkbe. Bízunk benne, hogy a változtatást Ön is pozitív élményként éli meg, és még elégedettebb lesz szolgáltatásunkkal. Amennyiben bármilyen kérdés, illetve észrevétel merülne fel, kérem, forduljon hozzánk bizalommal.
 


Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Köteles Anna
www.epitinfo.hu
szerkesztő


CIKKEINK  
 

Devizában nyújtott hitelre sem jegyezhető be zálogjog

A devizában nyújtott hitelekre sem jegyezhető be zálogjog, annak ellenére, hogy több cikk is erről adott hírt a napokban – állítják a Lombard Lízing szakértői. A téves értelmezésre – írja a cégcsoport közleménye – a január elsejétől hatályos, módosított ingatlan-nyilvántartásról szóló törvénynek a korábbitól eltérő szövegezése adott okot: e szerint nem jegyezhető be zálogjog olyan ingatlanra, amelyre a természetes személy devizában nyilvántartott vagy devizában nyújtott és forintban törlesztett kölcsönszerződése alapján kapott hitelt.

Tovább a cikkre >>

Télen hideg, nyáron meleg? Fordítsa meg velünk!

Az épületenergetikai számítások nagy segítséget jelentenek a megfelelő technológia kiválasztásában és a minőségi kivitelezésben - azonban csak pontos számítási eredmények birtokában!

Bővebben >>

Átalakul a lakásfenntartási támogatás rendszere

A szociális törvény módosításával 2011-ben átalakul a lakásfenntartási támogatás rendszere, emellett a kormány korábban már döntött arról, hogy 2011. április 30-ig a jelenlegi támogatási mértékekkel és feltételekkel hosszabbítják meg a szociális alapú gáz- és távhőtámogatást.

Tovább a cikkre >>
Az építésügy gyakorlati kézikönyve-online verzió 
Az építőipart érintő jogszabályváltozások egy helyen!
Korszerű gyakorlati épületgépészet- online verzió 
Legyen Ön is az energiahatékony épületgépészet szakértője!
Lap teteje

Új mentesség az illetékszabályoknál - 2011-es változások

„Az államnak nincs keresnivalója a családon belüli vagyonmozgás esetén”, - ha az öröklés, vagy ajándékozás útján valósul meg. A fordulat mellett összefoglaltuk, hogy mik 2010 során bevezetett, 2011-re is érvényes illetékváltozások.

Tovább a cikkhez >>

Milyen legyen a lakás levegője?

Otthonunkban – különösen a fűtési szezonban – gyakran okoz gondot a száraz levegő. Ugyanakkor sok lakásban, házban éppen a túlzottan a magas páratartalom teszi próbára a lakók szervezetét. Alábbi cikkünkben most arra keressük a választ, mit tehetünk annak érdekében, hogy lakásunkban megfelelő, egészségesen páradús legyen a levegő minősége.

Bővebben >>

Hol állhat a házunk? - Az építési telek fogalma

Amennyiben házat szeretnénk építeni, s már kiszemeltük a megfelelő telket, nem árt arról is információkat szereznünk, hogy az általunk megvásárolni kívánt ingatlan beépíthető-e. sajnos sok esetben építési telekként árulnak olyan területeket is, amelyekre nem lehet építeni. Ilyen esetekben úgynevezett telekalakítási engedélyre lesz szükségünk, melynek kiadása 2010. január elsejétől immár a földhivatalok hatáskörébe tartozik.

Tovább a cikkhez >>

Átalakítják a panelprogramot

Nehézkesen, lassan működő, rugalmatlan pályázatkezelési rendszer jellemezte a panelprogramot eddig, ezért a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium átalakításokat tervez.

Tovább a cikkhez >>

Mennyibe kerül egy lakást megvenni? Az illetéktől a vécé cseréjéig

Sokan, amikor lakásvásárlást terveznek, úgy gondolják, hogy csak a vételárral kell számolniuk. Pedig számos költséggel jár a lakásvásárlás ezen kívül, persze az egyéni helyzet és az igények szerint milliós eltérések lehetnek. Megpróbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy egy lakásvásárlás esetében milyen tételekre is kell gondolni, ha pontos kalkulációt nem is tudunk adni az esetek rendkívüli sokfélesége miatt.

Tovább a cikkhez >>


További hírek >>
EXTRA KEDVEZMÉNY


2+1=2?!
Meghosszabbítva februárig! Rendeljen 3 online szemináriumot 2011.01.31-ig, és csak 2 részvételi díját kell megfizetnie.
Részletekért kattintson ide!
KIEMELT KÉPZÉS
Igazságügyi szakértői praktikum

Képzésük részletesen ismerteti a szakértői tevékenység gyakorlati tudnivalóit, konkrét esettanulmányokon keresztül tárja elénk az épületkárokkal, valamint építési hibákkal kapcsolatos tudnivalókat és sorra veszi a tartószerkezeti, épületgépészeti, épületvillamossági meghibásodások, esetek és a repedések vizsgálatait. Bővebben >>
ONLINE SZEMINÁRIUMOK
Ingatlangazdálkodás
Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei
Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése
Panelfelújítás - a tervezéstől a kivitelezésig
További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Számvitel a vállalkozások gyakorlatában
KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON!
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
Megosztas Facebookon   Megosztas Twitteren   Megosztas Iwiwen
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1147 Budapest, Jávorka Ádám utca 56.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Köteles Anna
a.koteles@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2010 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni