Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Épitinfó.hu
A hét témája

Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt az Épitinfó hírlevél 15. számának megjelenése alkalmából!

Számos esetben az építkezés megkezdése előtt a telken álló, korábbi épület bontására van szükség. Ez a tevékenység azonban legtöbbször engedélyköteles, de legalábbis bejelentési kötelezettséget von maga után. Éppen ezért még a telek megvásárlása, az építkezés tervezése előtt érdemes információkat szereznünk arról, hogy milyen feltételekkel lehetséges az előző építmény elbontása.

Még pontosabb információt szeretne? A témához kapcsolódó garantált prémium tartalmunk >>

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Köteles Anna
www.epitinfo.hu
szerkesztő

A hét terméke
Az építésügyi eljárások hatóságai és a foglalkoztatás feltételei a 2011. évi új törvény keretében...


Többek között ilyen aktuális témát olvashat az Az építésügy gyakorlati kézikönyve című kiadványunk friss tartalmában! További témáink az új kormányrendeletek tükrében: Az állam építésügyi feladatai, Építési engedélyezési eljárás és bejelentés, Zenés, táncos rendezvények működésének engedélyezése (A vonatkozó új kormányrendelet), Egyes mérnöki létesítményekkel kapcsolatos építésügyi hatósági eljárások


Fontos tudni
Építkezés előtt: a bontási engedélyről

Számos esetben az építkezés megkezdése előtt a telken álló, korábbi épület bontására van szükség. Ez a tevékenység azonban legtöbbször engedélyköteles, de legalábbis bejelentési kötelezettséget von maga után. Éppen ezért még a telek megvásárlása, az építkezés tervezése előtt érdemes információkat szereznünk arról, hogy milyen feltételekkel lehetséges az előző építmény elbontása.

Tovább a cikkhez >>

Aktuális hírek
Méltán híres épületeink

Az elmúlt hetekben a Facebook oldalunkon elindítottunk szakmai játékunkat! Egyre több híres vagy híresnek vélt épületet mutatunk be az érdeklődőknek. A nagy sikerre való tekintettel augusztus 31-ig meg sem állunk!

Tovább a cikkhez >>Műemlékekkel kapcsolatos építésügyi hatósági eljárások Garantált

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatalról, a kulturális örökségvédelmi szakigazgatási szervekről, és eljárásaikra vonatkozó általános szabályokról szóló – 2011. január 1-jén hatályba lépett – új 324/2010. (XII. 27.) Korm. rendelet több vonatkozásban megváltoztatta a műemlékekkel kapcsolatos építésügyi hatósági eljárások rendjét is. A következőkben az új kormányrendelet alapján tekintjük át a legfontosabb előírásokat. ...

Tovább a cikkhez >>Enyhébb illetékszabályok az ingatlanvagyonnal rendelkező társaságok megszerzésekor

Az illetéktörvény módosítása jelentősen szűkíti az ingatlanvagyonnal rendelkező társaságok részesedésének megszerzéséhez kapcsolódóan keletkező illetékkötelezettség eseteit - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Tovább a cikkhez >>Nyársaló, grillező készítése házilag

Megérkezett a nyár, itt az estébe nyúló kerti beszélgetések, és természetesen a szabad tűzön sütögetés ideje. Alig van olyan ember, aki ne hódolna ennek a szenvedélynek, hiszen a szabad tűzön sütött húsnak nem csak az íze más, de az egész tevékenység hangulatában van valami magával ragadó. Csináld magad cikkünkben ezért most ahhoz adunk útmutatót, hogyan kell elkészíteni egy esztétikus, praktikus, és persze tartós nyársaló, grillező helyet.

Tovább a cikkhez >>“Segítség, elvették az örökségem!” Amit a tartásról, életjáradékról, örökségről tudni kell!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ingatlanbűnözéssel foglalkozó alosztályának vezetése során meglehetősen gyakran kerestek fel magukat sértettnek gondoló panaszosok, akik azt állították, hogy "elvették az örökségüket". De miért is nem lehetséges az, hogy tartási, életjáradéki, esetleg öröklési szerződéssel elvegyék valakinek az örökségét?

Tovább a cikkhez >>60 lakásos társasház felújítása - esettanulmány Garantált

Adatok 60 lakásos, kohóhabsalak-beton blokkos társasház felújítása: Kecskemét, homokbányai volt szovjet laktanya területén (Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati bérlakása) Tervező: Épterv Kft., 6000 Kecskemét, Kiskert tér 6. Kivitelező: Classic Kft. (generálkivitelező), 6000 Kecskemét, Izsáki út 2.

Tovább a cikkhez >>Új energiahatékonysági szabályozás várható: a 2010/31/EU irányelvről

Az Európai Parlament és a Tanács 2010. május 19-én hirdette ki a 2010/31/EU irányelvet az épületek energiahatékonyságáról. Ez a minden tagállamra, így hazánkra is kötelező jogszabály számos pontosítást, szigorítást tartalmaz az épületek energia-felhasználásával kapcsolatban, s meghatározza azokat a minimum-követelményeket, amelyeket az egyes országoknak követniük szükséges az Unión belül. Az új normákat a tagállamoknak két év alatt kell saját jogrendszerükbe és gyakorlatukba átültetniük.

Tovább a cikkhez >>

Kiemelt képzés
Az új épületenergetikai EU direktíva bevezetése
10% kedvezménnyel! 08. 22-ig

Az új 2010/31/EU Direktíva módosításokat ír elő a határoló és nyílászáró szerkezetek hőátbocsátási tényezőire, valamint energiahatékonyság előtérbe kerülésére, megújuló energiák felhasználásának figyelembe vételére. Hallgatóink elsőként tájékozódhatnak a változásokról.

Ossza meg ismerősivel
Megosztás Facebookon   Megosztás Iwiwen

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni