Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

www.epitinfo.hu
A hét témája

Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt az Építinfó hírlevél 7. számának megjelenése alkalmából!

Ha körülnézünk a belváros sűrűn lakott régióiban, láthatjuk, hogy a kertek néha nagyon változatos helyeken bukkannak elő - felköltöznek a ház tetejére, teraszokra, oldalfalakra, olykor egy-egy melléképületre, esetleg a garázstetőre. A kert, a nyíló virágok látványa, a természet közelsége örök emberi igény, de ez nemcsak a megnyugtató, esztétikai látványnak köszönhető, hanem a mikroklímára gyakorolt jótékony hatásának is.Nem új találmányról van szó, hisz már az ókorban is voltak hasonló kertek. Talán legismertebb a babilóniai, 90 méter magasra épült Semiramis függőkertje, az iráni Shiraznál kialakított teraszos elrendezésű épületek ültetett fás kertjei, illetve a középkori festmények is a korabeli teraszkertekről tanúskodnak.

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Sándor Angéla
www.epitinfo.hu
szerkesztő

Garantált tartalom
Építinfó Szakmai Tudástár

Az évek óta sikeresen működő Építinfo honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy több, mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított, több könyvnyi szakmai tudástárat is, melynek tartalma folyamatosan frissül.
Kedvcsináló a tartalomból:
- A kísérleti zöldtető létrehozása
- A járható terasztetők és az intenzív zöldtetők általános rétegrendje
- Hasznosított lapostetők csapadékvíz elleni szigtelése Növényzettel telepített tetők


Fontos tudni
A zöldtető, mint természetes klíma!

Ha körülnézünk a belváros sűrűn lakott régióiban, láthatjuk, hogy a kertek néha nagyon változatos helyeken bukkannak elő - felköltöznek a ház tetejére, teraszokra, oldalfalakra, olykor egy-egy melléképületre, esetleg a garázstetőre. A kert, a nyíló virágok látványa, a természet közelsége örök emberi igény, de ez nemcsak a megnyugtató, esztétikai látványnak köszönhető, hanem a mikroklímára gyakorolt jótékony hatásának is.Nem új találmányról van szó, hisz már az ókorban is voltak hasonló kertek. Talán legismertebb a babilóniai, 90 méter magasra épült Semiramis függőkertje, az iráni Shiraznál kialakított teraszos elrendezésű épületek ültetett fás kertjei, illetve a középkori festmények is a korabeli teraszkertekről tanúskodnak..

Tovább a cikkhez >>

Aktuális hírek
Építési engedélyek: jön az elektronikus ügyintézés!

2013-ra – a Belügyminisztérium tervei szerint - Magyarországon kiépül az úgynevezett e-közigazgatási rendszer. Ennek keretében – többek között - az építési engedély iránti kérelmeket is elektronikus úton nyújthatjuk be, akár most az adóbevallásunkat. Az építésügyi hatóságok száma - a járások bevezetésével – csökkeni fog, s az építésügy is közvetlen, központi irányítás alá kerül.

Tovább a cikkhez >>

Garantált tartalmaink engedélyezés témában Garantált

- Egyszerűsített építési engedélyezési eljárás;
- Használatbavételi engedélyezési eljárás és bejelentés;
- Felvonók és mozgólépcsők építési és használatbavételi engedélyezése;
- Bontási engedélyezési eljárás és bejelentés

Tovább a cikkhez >>

Kicsi és kényelmes: lakberendezési ötletek 40 négyzetméter alatt!

Talán kevesen gondolnánk, de a magyarországi lakosság nagyobb része 59 négyzetméternél kisebb ingatlanban lakik. A 2011-es népszámlálási eredményeket figyelembe véve, a KSH adatai szerint a fővárosban a teljes lakásállomány csaknem 20%-át teszik ki a 39 négyzetméternél is kisebb alapterületű garzonok. Sokaknak jelenthet tehát gondot, hogy aprócska otthonaikat kényelmessé, ugyanakkor praktikus elrendezésűvé tegyék. Alábbi cikkünkben most a 40 négyzetméter alapterületűnél kisebb mini-lakások berendezéséhez, kialakításához adunk hasznos tippeket.

Tovább a cikkhez >>

Energetikai tanúsítvány: mitől függ, hogy melyik osztályba sorolják otthonunkat?

2012. január elsejétől kötelező az energetikai tanúsítvány elkészíttetése minden, 50 négyzetméternél nagyobb, új építésű és használt ingatlan eladása, vagy egy évnél hosszabb bérbe adása esetén. Az energetikai tanúsítást már meglehetősen sok vállalkozás végzi. A tulajdonosok azonban legtöbbször nincsenek tisztában azzal, hogy a felmérés során mitől függ az, hogy otthonuk végül melyik energetikai osztályba sorolódik. Cikkünkben most e besorolás alapját kívánjuk megismertetni olvasóinkkal.

Tovább a cikkhez >>

Megnézhetők a devizaadósok ócsai házainak tervei!?

A kormányzati portálról (www.kormany.hu) már letölthetők azok a tervrajzok, melyek a fizetésképtelenné vált devizaadós családok Ócsán épülő házairól készültek. Az építkezés még nem indult el, bár a korábbi elképzelések szerint már most márciusban elkezdték volna az alapok lerakását. A legfrissebb információk alapján erre azonban csak 2012. júniusában kerülhet sor.

Tovább a cikkhez >>

Zöldtető-létesítés – sok lakossági tévhit

Az építőipar régóta tartó gyengélkedése kedvezőtlen hatással van a magyarországi zöldtető-építésre is – hangsúlyozta dr. Gerzson László, a Zöldtetőépítők Országos Szövetségének (ZÉOSZ) elnöke.

Tovább a cikkhez >>

Garantált tartalmak zöldtető tematikábanGarantált

- Kísérleti extenzív zöldtető A telepített növényzet fejlődése és a műszaki felépítmény hatása közötti összefüggések;
- Gvomosodás;
- Szempontok a zöldtetők növényzetének kiválasztásához

Tovább a cikkhez >>

Megvannak a budapesti lomtalanítási időpontok- lehet, hogy utoljára!

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. 2012. első negyedévére vonatkozóan közzétette a budapesti lomtalanítási időpontokat. Az eddigi gyakorlat az volt hogy csak az érintett terület lakói kaptak 10-12 nappal a lomtalanítás előtt értesítést, az időpontok mások számára nem voltak nyilvánosak. Ennek ellenére – a lomtalanításból nyereséget szerzők – mindig megtudták, mikorra tervezik a feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök elszállítását. Éppen ezért a közszolgáltató honlapján (www.fkf.hu) mostantól bárki nyomon követheti a fővárosi kerületek lomtalanítási ütemtervét. Várható azonban, hogy az új hulladékgazdálkodási törvény elfogadása után a jelenlegi lom-elszállítási gyakorlat gyökeresen megváltozik majd.

Tovább a cikkhez >>


Ossza meg ismerőseivel
Megosztás Facebookon   Megosztás Iwiwen


Kiemelt képzés


Naprakész vállalkozás programsorozat

Kedvezményes szeminárium-sorozatunk keretében Ön (vagy kollégája) a bérletben szereplő 10 előadás bármelyikén részt vehet harmadáron! A kedvezményes bérlet ára 2012. március 31-ig CSAK 99.900 Ft + áfa, amely tartalmazza valamennyi előadást. Ennek keretében megrendezzük a Fenntartható fejlődés, Épületek energetikai tanúsítása, Munkavédelmi és Tűzvédelmi jogszabályváltozások a gyakorlatban szemináriumokat.Tankoljon fel tudásból


Katasztrófaigazgatás és tűzvédelem


A könyvben szerzőink a hangsúlyt a megelőzés, védekezés, helyreállítás hármasra helyezik. Részletesen ismertetik a megváltozott hatályos jogszabályok előírásait, miközben gyakorlati útmutatót adnak a katasztrófa helyzetek megelőzésére, azok elleni védekezésre és a bekövetkezett katasztrófák utáni rehabilitációra.
Képzéseink

Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése online szeminárium
2012. április 17.

Sajátítsa el kényelmesen, akár otthon, az ingatlanok értékmeghatározásának és értékbecslésének gyakorlatorientált ismereteit az internet segítségével!

Környezeti zaj- és rezgésvédelmi követelmények
2012. április 17.

Online szemináriumunk megismerteti az új zaj- és rezgésvédelmi előírásokat és az azokból eredő kötelezettségeket, feladatokat.


További szemináriumaink >>

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Szakkiadó Kft.
1147 Budapest, Jávorka Ádám utca 56.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.

KAPCSOLATOK

Cég e-mail címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Sándor Angéla
a.sandor@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2012. Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni