Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

www.epitinfo.hu
A hét témája

Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt az Építinfó hírlevél 2. számának megjelenése alkalmából!

A felszín alatt rejtőző hő hasznosítása – kiváló geológiai adottságaink révén – hazánkban nem újkeletű dolog. Számos üzem, ipari létesítmény, mezőgazdasági telep hasznosítja a talajhőt, de a háztartásokban csak lassan alakul ki a geotermikus alternatív fűtés (és hűtés) rendszeres alkalmazása. Cikkünkben most a talajhőcserélők gyakorlati működését mutatjuk be Olvasóinknak.

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Sándor Angéla
www.epitinfo.hu
szerkesztő

Garantált tartalom
Építinfó Szakmai Tudástár - Ajándék táblagéppel

Az évek óta sikeresen működő Építinfo honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy több, mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudástárat is, melynek tartalma folyamatosan frissül. Ha most 2 évre megrendeli, ajándék Concorde táblagépet adunk hozzá!
Kedvcsináló a tartalomból:
- Passzívház
- Innovatív geotermikus és biomassza bázisú fűtőmű létesítése
- Fűtéstechnika a környezetbarát hőszivattyúval


Fontos tudni
Fűtés a ház alól: a talajhőcserélőkről

A felszín alatt rejtőző hő hasznosítása – kiváló geológiai adottságaink révén – hazánkban nem újkeletű dolog. Számos üzem, ipari létesítmény, mezőgazdasági telep (pl.: fóliasátor) hasznosítja a talajhőt, de a háztartásokban csak lassan alakul ki a geotermikus alternatív fűtés (és hűtés) rendszeres alkalmazása. Cikkünkben most a talajhőcserélők gyakorlati működését mutatjuk be Olvasóinknak.

Tovább a cikkhez >>

Aktuális hírek
Sikeres passzívház-projekt

Jól érezték magukat a múlt hét végén véget ért innsbrucki I. Téli Ifjúsági Olimpia versenyzői a passzívház technológiával készült épületekben. Az olimpiai falut az eseményt követően a város vezetése bérlakásokként hasznosítja.Az olimpiát értékelő sajtónyilatkozatokból az derül ki, hogy a részt vevők elégedettek voltak a szálláshelyekkel, s ez is azt bizonyítja, jó gondolat volt, hogy passzívházakban helyezték el a szervezők a versenyzőket.

Tovább a cikkhez >>

Garantált tartalmaink passzívház tematikában Garantált

Az első: Szada, családi ház; Mérési eredmények, monitoring

Tovább a cikkhez >>

Fürdőszoba: nem kell mindig csempézni!

Amikor otthonunkban a fürdőszoba kialakítását tervezzük, vagy éppen a régi helyiséget varázsolnánk újjá, először szinte rutinszerűen a csempe-választékot kezdjük el böngészni a barkácsboltokban, pedig a burkolásra más anyagok is megfelelőek lehetnek. Alábbi cikkünkben most néhány, kevésbé ismert - csempe helyett - használatos fürdőszobai burkolatot mutatunk be olvasóinknak.

Tovább a cikkhez >>

Energiahatékonysági támogatás - Kedvező makrogazdasági hatások

A vegetáló építőipart is fellendíthetné, ha egy ötéves program keretében az állam évente 50 milliárd forinttal támogatná a lakossági energiahatékonysági beruházásokat – mondta érdeklődésünkre Severnyák Krisztina építészmérnök, aki részt vett az Energiaklub közelmúltban közzétett kutatásában..

Tovább a cikkhez >>

Újra igényelhető a „szocpol”!

2012. január 2-tól hatályba lépett az új, lakásépítési támogatásról szóló kormányrendelet, mely a korábbi, úgynevezett szociálpolitikai támogatást „éleszti újjá”. A jogszabály a gyermekes, vagy gyermeket vállaló fiatalok számára nyújt vissza nem térítendő támogatást a központi költségvetésből, új lakás építésére, vagy vásárlására. Alábbi cikkünkben a kormányrendelet legfontosabb szakaszaival, a támogatás igénybevételének feltételeivel ismertetjük meg olvasóinkat.

Tovább a cikkhez >>

Ökoház papírból

Papír alapanyagból tervezett házat Barna Gyula építész. Amennyiben a technológia zöld jelzést kap az Építésügyi Minőségellenőrző Intézettől (ÉMI), úgy az ökoház felépülhet a Tolna megyei Györkönyben.Az építészetben is egyre inkább polgárjogot nyer a természetes építőanyagok használata. E körben elsősorban a fa, kő, agyag jut eszünkbe, vélhetően a papír ilyen célú felhasználására kevesebben gondolnak. Elképzelhető, hogy a következő években ez a helyzet változhat.

Tovább a cikkhez >>

Garantált tartalmak ökoépítészet tematikábanGarantált

A szalmabálaépítés történeti hátetre; Szalmaházak

Tovább a cikkhez >>

Kis konyha, nagy ötletekkel

Nem csak a garzonok lakóinak problémája, hogy pont a főzésre, étkezésre, avagy az edények tárolására jut a legszűkebb helye a lakásban. Számos panelben, vagy téglalakásban élő szembesülhet azzal, hogy bár a lakószobák méretei megfelelőek, minden mellékhelyiség és a konyha csak „egyszemélyes”, s mind a berendezések, mind pedig a háztartási gépek kényelmes használata is rendkívül nehézkes. Alábbi cikkünkben most igyekszünk hasznos, helytakarékos megoldási tanácsokkal ellátni a kis konyhával rendelkező olvasóinkat.

Tovább a cikkhez >>


Ossza meg ismerőseivel
Megosztás Facebookon   Megosztás IwiwenTankoljon fel tudásból


Korszerű gyakorlati épületgépészet - 10% kedvezménnyel!


A Korszerű gyakorlati épületgépészet című szakkönyv az elméleti ismereteken túl nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati példákra és megvalósult épületgépészeti projekteken keresztül ismertet konkrét tervezési feladatokat, és azok megvalósítását.


Kiemelt képzés


Naprakész vállalkozás programsorozat

Kedvezményes szeminárium-sorozatunk keretében Ön (vagy kollégája) a bérletben szereplő 10 előadás bármelyikén részt vehet harmadáron! A kedvezményes bérlet ára 2012. február 14-ig CSAK 99.900 Ft + áfa, amely tartalmazza valamennyi előadást. Ennek keretében megrendezzük a Zöld energia felhasználása az épületgépészetben, Munkavédelmi és Tűzvédelmi jogszabályváltozások a gyakorlatban szemináriumokat.


Képzéseink

Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése
2012. 04. 16.

Sajátítsa el kényelmesen az ingatlanok értékmeghatározásának és értékbecslésének gyakorlatorientált ismereteit az internet segítségével!


További szemináriumaink >>

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Szakkiadó Kft.
1147 Budapest, Jávorka Ádám utca 56.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.

KAPCSOLATOK

Cég e-mail címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Sándor Angéla
a.sandor@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2012. Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni