Épitinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2013. 06. 06. Csütörtök 11. szám


Ebben a számban
Meghirdették Az év háza pályázatot
Mit tehet a mérnök, ha építész?
Karbantartási kötelezettség
Itt építenek új parkolót a vasútállomás mellé
Termékajánló
Hatályos szerződéskötési útmutató- és mintatár
Hasznos segítség könnyű, gyors és hibátlan szerződéskötéshez! A kiadványon rengeteg kész, gyakorlatban azonnal alkalmazható szerződés- és iratminták találhatóak a legkülönbözőbb szerződéstípusokra, üzleti esetekre vonatkozóan.
A jó szerződés fél siker
Kiemelt képzésünk
Évközi bérszámfejtési workshop - mindent a bérekkel kapcsolatban 2013
Az idei évben tovább folytatódó jogszabály-változásokban történő eligazodás szakértői segítség nélkül mindenki számára komoly kihívást jelenthet. A munkaügyet éritnő módosítások megnehezíthetik alkamazóik munkáját, mindennapjait!
Megoldás a túlórákra
Pályázatfigyelő
Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban / TÁMOP-1.4.6-13/1
Év háza 2013
A Média Építészeti Díja 2013
Legolvasottabb cikkek
Világszenzáció! Először a “ stadion a stadionban” elvei alapján épül az új nemzeti fociaréna
Nemzetközi Épületenergetikai Program hazai megvalósítása a BME Solanova Klaszter típusházaival
2015-től szigorodnak az épület-szigetelési és fűtési követelmények
Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony
További 7,2 milliárdot ítélt oda a kormány a Kossuth tér rekonstrukciójára
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntöm Önt az Építinfó hírlevél 11. számának megjelenése alkalmából!

A tervezők bármely Magyarországon megvalósult, legfeljebb 4 lakásos lakóépülettel, lakóépület bővítéssel, felújítással vagy nyaralóépülettel pályázhatnak az építtető hozzájárulásával. A pályázat célja megismertetni és számba venni azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is tükrözik a mai kor építészetét. A fődíj 500 ezer forint.

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Épitinfó.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

Szerkesztőnk képe
Szabados Enikő
www.epitinfo.hu
szerkesztő


Kiemelt ajánlatunkAdófórum Szakmai Tudástár + ajándék táblagép
Szolgáltatásunk egy olyan online tudástár, melynek segítségével Ön egy csapással véget vethet az aktuális adózási, számviteli információk utáni állandó kutatásnak! Az évek óta sikeresen működő Adófórum honlap cikkei és fórumszolgáltatása mellett elérheti több mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudástárunkat.


Munkajog vezetőknek A-tól Z-ig
2012. nyarával új időszámítás kezdődött a munkajog világában! Az 1992. óta hatályban lévő és már többször módosított Munka törvénykönyve jelentős változáson ment át! Az új munkajogi kódex értelmezése, gyakorlatban való átültetése problémát okoz a legtöbb alkalmazói számára.
Ajándék táblagép! Munkaügyi viták helyett!


Szakmai cikkek

Meghirdették Az év háza pályázatot
A tervezők bármely Magyarországon megvalósult, legfeljebb 4 lakásos lakóépülettel, lakóépület bővítéssel, felújítással vagy nyaralóépülettel pályázhatnak az építtető hozzájárulásával. A pályázat célja megismertetni és számba venni azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is tükrözik a mai kor építészetét. A fődíj 500 ezer forint.
Makovecz Imrére emlékeznek az Olasz Kultúrintézetben
Paolo Portoghesi világhírű olasz építész Genius loci - Tisztelet Makovecz Imrének címmel tart előadást barátjáról a budapesti Olasz Kultúrintézet Találkozás című sorozatában szerdán, egyúttal kiállítás nyílik a magyar építész tárlaton még nem szerepelt 50 rajzából.
Mit tehet a mérnök, ha építész?
A Központi Statisztikai Hivatal 2013 első negyedévében mindösszesen 1123 új lakás használatbavételét regisztrálta, 54%-kal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ugyanezen időszakban a kiadott lakásépítési engedélyek száma 1383 darab volt, ami mintegy 36 százalékos csökkenést jelent, az akkor hasonlóan sokkoló 2012-es év hasonló időszakához viszonyítva.

Szakmai Tudástár szolgáltatás ajánló


Az évek óta sikeresen működő Építinfó honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy Szakmai Tudástárat is. Segítségével Ön az alapoktól a tetőig megtervezhet egy épületet, melyhez a Tudástár részletrajzokat, táblázatokat is kínál.
Az önkormányzatok építésügyi feladatai Garantált
A helyi önkormányzatok (a települési – ezen belül fővárosi kerületi-, a fővárosi-, a megyei önkormányzatok) építésügyi feladatait az Étv. határozza meg. Ezek különösen a következők: – a jogszabályok keretein belül a településrendezési feladatkör ellátása, – az épített környezet emberhez méltó és esztétikus kialakítása, a helyi építészeti örökség védelme.
Az építési műszaki ellenőr Garantált
Az építési műszaki ellenőr az építtető helyszíni megbízottja, aki – a jogszabályban előírtak és a megbízási szerződésében meghatározottak szerint képviseli megbízóját, és – az építőipari kivitelezési tevékenység teljes folyamatában elősegíti és ellenőrzi a vonatkozó jogszabályok, hatósági előírások, szabványok, szerződések és a kivitelezési dokumentáció betartását.
Karbantartási kötelezettség Garantált
Törvényi előírás hogy az építmény állapotát, állékonyságát a jogszabályokban meghatározott esetekben és módon időszakonként felül kell vizsgáltatni, és a jó műszaki állapothoz szükséges munkálatokat el kell végeztetni. Karbantartásnak az épület állagának és rendeltetésszerű használhatóságának biztosítása érdekében szükséges megelőző és javító munkák elvégzését tekinthetjük.

Szakmai cikkek

Illés: az öreg családi házak energetikai felújítása 2017-ben indulhat
Több mint kétmillió 1945 és 1990 között épült, többségében vidéki családi ház található az országban, amelyek energetikai felújítása 2017-ben megkezdődhet, európai uniós támogatással - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
Lezárult a 2,3 millió eurós hansági kerékpárút-fejlesztés
Lezárult a Hanság és az ausztriai Fertőzug összeköttetését javító, a magyar oldalon kerékpárút-fejlesztésből álló projekt hazai szakasza, az itteni beruházás egyik legfőbb elemét, a Hansági-főcsatornán átívelő hidat a hétvégén avatják fel - közölte Kapuvár önkormányzata.
Itt építenek új parkolót a vasútállomás mellé
Hat részben, nettó 1,7 milliárd forint becsült költséggel építtet vasútállomások melletti P+R (autó) és B+R (kerékpár) parkolókat, valamint buszfordulókat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Az erről szóló nyílt közbeszerzési felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni