Épitinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2013. 06. 20. Csütörtök 12. szám


Ebben a számban
Ki lakott az ön szobájában százhúsz éve?
A lakások villamos berendezésének és vezetékhálózatának felújítása
Az építőipari minimális rezsióradíj 2383 forint lesz júliustól
Területi tervezés, területrendezés
Termékajánló
Adófórum Szakmai Tudástár + ajándék táblagép
Szolgáltatásunk egy olyan online tudástár, melynek segítségével Ön egy csapással véget vethet az aktuális adózási, számviteli információk utáni állandó kutatásnak! Az évek óta sikeresen működő Adófórum honlap cikkei és fórumszolgáltatása mellett elérheti több mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudástárunkat.
Adófórum táblagéppel
HR Szalon
2013. június 27.
Évközi bérszámfejtési workshop - mindent a bérekkel kapcsolatban 2013
2013. június 25.
Online vállalkozás indításának adózási és egyéb szabályai
2013. július 04.
Kiemelt képzésünk
Burnout - kiégés megelőzése
A burnout csökkenti az egész szervezet hatékonyságát. Ez azonban megelőzhető és kezelhető egyéni és vezetői szinten is! Ön felismeri a tüneteket? Ne engedje, hogy a munkahelyi kiégés akadályozza meg a profit növelésében! Tegyen ellene!
A kiégés ellen!
Pályázatfigyelő
Kulturált Települési Környezet Díj és a Pest Megye Önkormányzatának Építészeti Nívódíja
Megújuló energia alapú térségfejlesztés / KEOP-2011-4.3.0
OTP Társasházi Pályázat 2013
Legolvasottabb cikkek
Meddig hatékony házunk új hőszigetelése? Mérések, vizsgálatok, szakértői becslések
Itt építenek új parkolót a vasútállomás mellé
Illés: az öreg családi házak energetikai felújítása 2017-ben indulhat
Növekszik az érdeklődés a belépés iránt
Meghirdették Az év háza pályázatot
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó%!

Köszöntöm Önt az Építinfó hírlevél 12. számának megjelenése alkalmából!

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár elkészíttette és az interneten is elérhetővé tette a főváros 1880 és 1928 között 29 alkalommal megjelent hivatalos címtárának digitális, kereshető változatát. A különleges adatforrás nemcsak a szakembereknek, hanem mindenki számára, aki családja, lakóhelye múltjára kíváncsi.

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Épitinfó.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

Szerkesztőnk képe
Szabados Enikő
www.epitinfo.hu
szerkesztő


Kiemelt ajánlatunkKönyvelési ABC - on-line verzió
Nehézséget okoz a gazdasági események elszámolása? Ez esetben figyelmébe ajánlom „Könyvelési ABC” című online kiadványunkat, amely több mint 500 gazdasági esemény elszámolásához nyújt gyakorlati segítséget. A kiadvány ABC sorrendben tartalmazza a gazdasági eseményeket és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb információkat, mint helyes könyvelés, adózás, analitika, bizonylatok, vonatkozó joganyagok, valamint a leggyakrabban elkövetett hibák.


Kalkulátor Szakmai Tudástár
Kiadónk prémium szolgáltatásának segítségével Ön egy csapással véget vethet az aktuális munkajogi, társadalombiztosítási és bérszámfejtési információk utáni állandó kutatásnak. Az évek óta sikeresen működő Kalkulátor honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy több, mint 15 év szakmai tapasztalata alapján összeállított tudástárat is. A cikkek folyamatosan frissülnek, így Ön szinte első kézből juthat hozzá a legfrissebb szakmai ismeretekhez.
Elszámolás pontosan Online segítség!


Szakmai cikkek

Ki lakott az ön szobájában százhúsz éve?
A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár elkészíttette és az interneten is elérhetővé tette a főváros 1880 és 1928 között 29 alkalommal megjelent hivatalos címtárának digitális, kereshető változatát. A különleges adatforrás nemcsak a szakembereknek, hanem mindenki számára, aki családja, lakóhelye múltjára kíváncsi.
Meddig hatékony házunk új hőszigetelése? Mérések, vizsgálatok, szakértői becslések
A jó és hatékony hőszigetelés meghatározója házunk, lakásunk forgalmi értékének. Elvitathatatlan tény, hogy régi, hiányos szigeteléssel rendelkező otthonainkat érdemes hőszigetelni; melyek jótékony hatása az emelkedő energiaárak mellett hamar megtérülő beruházás. De meddig élvezhetjük a kényelmes meleget?
Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Széchenyi fürdő
Zsigmondy a városligeti hőforrások után kutatva, a mai Hősök terén 970 méter mélyre fúrva kénes forrást talált, amely fölé artézi kutat telepítettek, majd 1881-ben vizét a Városligeti tavon lévő Nádor-szigetre vezetve kő és márvány kádfürdős Artézi fürdőt hoztak létre. Az évtized végére szűknek bizonyult fürdő helyett a városatyák újat építtettek, a tervezéssel Czigler Győző műegyetemi tanárt bízták meg.

Szakmai Tudástár szolgáltatás ajánló


Az évek óta sikeresen működő Építinfó honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy Szakmai Tudástárat is. Segítségével Ön az alapoktól a tetőig megtervezhet egy épületet, melyhez a Tudástár részletrajzokat, táblázatokat is kínál.
Megújuló energiaforrások alkalmazása épületgépészeti rendszerekben Garantált
A technika fejlődése igényelte és egyben lehetővé is tette a nagy energiasűrűségű energiaforrások kifejlesztését. Ez háttérbe szorította az évszázadokon keresztül használt energiaforrásokat és új energiaforrások, illetve energiahordozók alkalmazása vált általánossá.
A lakások villamos berendezésének és vezetékhálózatának felújításar Garantált
A lakások belső villamos berendezésének felújításánál messzemenően figyelembe kell venni azokat a változásokat, melyek a lakás funkciójában, a lakók igényeiben az utóbbi időben végbementek.
Területi tervezés, területrendezés Garantált
A területi tervezés az ország és térségei kiegyensúlyozott területi fejlődését, a területfejlesztési és területrendezési feladatok összehangolását célozza. Feladata – a környezeti adottságok feltárása és értékelése, – a környezet terhelését, terhelhetőségét és a fejlesztési célokat (ágazati koncepciókat) figyelembe vevő területfelhasználásnak.

Szakmai cikkek

Újabb dubaji rekord: elkészült a legmagasabb csavart torony
A világ legmagasabb, 75 emeletes csavart toronyépületét húzták fel Dubajban, amely már a világ legmagasabb felhőkarcolójával, lakóépületével és szállodájával is büszkélkedhet.
Virtuális tervezőirodát fejleszt egy magyar konzorcium
Virtuális, 3D-s műszaki fejlesztő és tesztelő környezet kialakításán dolgozik egy magyar konzorcium, amely 2014 végéig, az Új Széchenyi Terv keretein belül több mint 550 millió forint támogatással valósítja meg a fejlesztést.
Az építőipari minimális rezsióradíj 2383 forint lesz júliustól
Július első napjától 2383 forint lesz a minimális építőipari rezsióradíj, amely szakmai konszenzussal született - közölte az Építési Vállalkozók Szakszövetsége (ÉVOSZ) kedden az MTI-vel.
iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni