Épitinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2013. 09. 16. Hétfő 16. szám


Ebben a számban
Megújult Szekszárd történelmi főtere
Normafa Park Konferencia -
Sí Szakmai Szervezetek
II. Konferenciája 2013. október 13.
EU-támogatásból újult meg Letenye csapadékvíz-elvezető rendszere
A passzívházaké, a zéró- és pluszenergiás épületeké a jövő!
Termékajánló
Panelfelújítás gyakorlati kézikönyve
Kiadványunk épületszerkezetek szerinti bontásban, ábrákkal gazdagon illusztrálva gyakorlati tanácsokat kínál a megfelelő helyreállítási, felújítási módszerek kiválasztásához, bemutatja azok technológiáját és a felhasznált építőanyagokat. Neves szerzőink többek között az utólagos hő- és hangszigetelés, az épületgépészeti és -villamossági rendszerek kor-
szerűsítése, valamint a nyílászárók és lapostetők energia-megtakarítást eredményező felújítása mellett ismertetik az akadálymentesítés, az ökologikus felújítási elemek alkalmazásának témakörét, illetve a különböző értéknövelő építészeti megoldásokat is.
Most féláron!
Képzésajánló
IFRS manager
2013. október 9-10. és 16-17.
US GAAP manager
2013. november 7-8. és 21-22.
Konszolidáció
2013. november 13-14. és 20-21.
Kiemelt képzésünk
Ingatlanok értékmeghatározása és -becslése
Ajánljuk mindazoknak, akik munkájuk révén az ingatlanok eladásával, vételével, beruházásokkal foglalkoznak és ezen belül az ingatlanok érték meghatározása és -becslése számukra még nem ismert, vagy részletesebb ismeretekkel, illetve gyakorlati feladatokkal szeretnék tudásukat gyarapítani. Online szemináriumunkkal ebben szeretnénk hatékony segítséget nyújtani.
Online képzés!
Legolvasottabb cikkek
Szeptember végén bezár a Tapolcai-tavasbarlang, kezdődik a látogatóközpont építése
Pető intézet: az intézmény anyagi gondokkal küzd, de számíthat a kormány támogatására
Túl a 2 milliárd forintos beruházáson a holland falu
A kormányhoz fordult az ombudsman az ipolytarnóci veszélyeztetett házak miatt
Megújult Devecser belvárosa
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 16. számának megjelenése alkalmából!

"Egyedi igényekre szabott nyílászáró családjával nyerte el a FOTON Kft. az idei Magyar Termék Nagydíjat. A vállalatot nem csak a gyártott termékek minősége miatt, de komplett szolgáltatásaiért is díjazták, amelyért a Parlament Felsőházi Termében vehette át a díjjal járó trófeát és oklevelet."


Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkMunkavédelmi és tűzvédelmi nyomtatványkitöltő CD-ROM
Szoftverünk segítségével Ön átlátható és rendszerezett munkavédelmi és tűzvédelmi nyilvántartásokat vezethet, néhány gombnyomással eleget tehet adatszolgáltatási kötelezettségeinek. Időt, pénzt és energiát megtakarítva juthat pontos, szakmailag helytálló információk birtokába a munkavédelem és a tűzvédelem szakterületét illetően. Sőt a CD tartalmazza - a jelenlegi jogszabályok szerint - 2013. január 1-től alkalmazandó munkabaleseti jegyzőkönyv szerkeszthető változatát!Munkavédelem
Átfogó szakkönyvünk a jelenleg hatályos jogszabályok értelmezésével, alkalmazásának módjával könnyíti meg a vezetők, munkáltatók, munkavédelmi szakemberek dolgát. Online könyvünkben bírósági határozatokat mutatunk be, továbbá egyéni védőeszközökről, valamint a munkahelyi kockázatértékelés kérdésköréről olvashat bővebben. Szakembereink tudása garantálja, hogy a szakkönyv segítségével Ön maximálisan eleget tehet a munkavédelmi előírások követelményeinek.
Most 50%-osan! Spórolja meg a felét!

Utolsó darabok, most féláron!

» Környezetvédelmi jogszabályok és nyomtatványok gyűjteménye
» Üzleti angol nyelvi szoftver
» Munkahelyi követelmények A-tól Z-ig
» Informatikai biztonság kézikönyve CD-ROM
» Korszerű gyakorlati épületgépészet
» A minőségfejlesztés új útjai
» Villamos hálózatok


Szakmai cikkek

Megújult Szekszárd történelmi főtere
Befejeződött Szekszárd történelmi főterének, a Béla király térnek a megújítása, a belvárosi rehabilitáció programja a piactér átalakításával folytatódik - közölte a szekszárdi városháza az MTI-vel.
Normafa Park Konferencia - Sí Szakmai Szervezetek II. Konferenciája 2013. október 13.
A Normafánál, a Hotel-Agro Konferenciaközpontban kerül sor a hazai sísport képviselőinek második konferenciájára. A konferencia témája a Normafa Park fejlesztésének aktuális kérdései lesznek.


Szakmai Tudástár szolgáltatás ajánló


Az évek óta sikeresen működő Építinfó honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy Szakmai Tudástárat is. Segítségével Ön az alapoktól a tetőig megtervezhet egy épületet, melyhez a Tudástár részletrajzokat, táblázatokat is kínál.

Szakmai cikkek

EU-támogatásból újult meg Letenye csapadékvíz-elvezető rendszere
Több mint 100 millió forintos beruházással építették át és korszerűsítették Letenyén a város csapadékvíz-elvezető rendszerét - tájékoztatta a település önkormányzata az MTI-t.
ENERGIAHATÉKONY NYÍLÁSZÁRÓK KAPTAK MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAT
Egyedi igényekre szabott nyílászáró családjával nyerte el a FOTON Kft. az idei Magyar Termék Nagydíjat®. A vállalatot nem csak a gyártott termékek minősége miatt, de komplett szolgáltatásaiért is díjazták, amelyért a Parlament Felsőházi Termében vehette át a díjjal járó trófeát és oklevelet. A cég üzletpolitikájának alapja ugyanis az, hogy gazdasági válság miatt az építőipar szereplői napjainkban csak olyan többletszolgáltatásokkal lehetnek sikeresek, mint a személyre szabott szaktanácsadás, az egyedi kivitelezés és a folyamatos szervizbiztosítás, amit a vállalat magas színvonalon végez. A magyar tulajdonú cég első alkalommal indult a Magyar Termék Nagydíj® pályázaton, mely mind a piac, mind a vásárlók felé hivatott igazolni a kiváló minőségű magyar termékeket és szolgáltatásokat.
A passzívházaké, a zéró- és pluszenergiás épületeké a jövő!
Október 15-én beköszönt a fűtési szezon, az áprilisig tartó időszakban – az időjárás függvényében – tetemes havi kiadással számolhatunk, sokan kényszerülnek kiadásaikat átcsoportosítani a magas fűtésköltség miatt. Pedig van megoldás: passzívház-technológiával nemcsak az energiaköltségek, hanem a környezetterhelés is jelentősen csökkenthető. Az Európai Unió döntése értelmében 2018-tól minden állami tulajdonú épület, 2020-tól pedig minden új épület esetén a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentését célzó technológiát kell a megvalósítás során alkalmazni. Nemcsak új épületek esetén, hanem felújításnál is. A passzívház követelményrendszer maradéktalanul megfelel ennek a célnak. A nyugati országokban, sőt, távol-keleten is robbanásszerűen terjed a technológia. De mi a helyzet Magyarországon?
iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni