Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2013. 10. 11. Péntek 20. szám


Ebben a számban
Átadták az Év háza díjat
Megkezdődik az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének második üteme
Nemzetközi színtéren aratott sikert a CEOS magyar mérnökcsapata
Versenyben a Múzeumi Negyed átalakításáért!
Termékajánló
Környezetvédelmi jogszabályok és nyomtatványok gyűjteménye
CD kiadványunk a termékdíj-szabályozás aktuális kérdéseinek bemutatása mellett foglalkozik a környezetvédelem területét érintő jogi előírásokkal, illetve azok változásaival, tartal-
mazza a legfontosabb „zöld” nyomtatványokat is, valamint kiemelt figyelmet fordít a hulladék-
gazdálkodás témakörére. Szoftverünk segítségével eleget tehet adatszolgáltatási kötelezett-
ségeinek, időt és energiát spórolva kereshet a környezetvédelmi jogszabályok között akár szakterület, akár évszám szerint!
Most féláron!
Képzésajánló
Konszolidáció
2013. november 13-14. és 20-21.
Kiemelt képzésünk
US GAAP manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembe-
reknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az US GAAP szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A 4 napos program kreditértéke a könyvviteli szolgáltatást végzők számára: 16 pont (Számviteli témakör, Vállalkozási szakterület)!
Csak négy nap!
Legolvasottabb cikkek
Elkészült a balatonboglári Várdomb Kaland- és Szabadidőpark
A gyakorlatban nem jár kétszeres költséggel az éghetetlen szigetelőanyag
„Ingatlanadók”: kevés önkormányzat terheli a lakásokat
Felújítják a náci korszakban épült müncheni művészetek palotáját
Ezeréves kastély romjaiba illesztett modern üdülő nyerte a tekintélyes brit építészeti díjat
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 20. számának megjelenése alkalmából!

„A fűtési szezon megkezdése előtt elgondolkodunk, vajon megéri-e régi sokat fogyasztó, drágán üzemelő fűtési rendszerünkhöz ragaszkodni, vagy némi beruházással, esetleg pályázat útján nyerhető támogatással meg tudjuk valósítani álmainkat, a kellemesen meleg légkörű otthont a téli hidegben is úgy, hogy nem fizetünk többet, hanem kevesebbet az üzemeltetésért.„


Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkPanelfelújítás gyakorlati kézikönyve
Kiadványunk épületszerkezetek szerinti bontásban, ábrákkal gazdagon illusztrálva gyakorlati tanácsokat kínál a megfelelő helyreállítási, felújítási módszerek kiválasztásához, bemutatja azok technológiáját és a felhasznált építőanyagokat. Neves szerzőink többek között az utólagos hő- és hangszigetelés, az épületgépészeti és -villamossági rendszerek korszerűsítése, valamint a nyílászárók és lapostetők energia-megtakarítást eredményező felújítása mellett ismertetik az akadálymentesítés, az ökologikus felújítási elemek alkalmazásának témakörét, illetve a különböző értéknövelő építészeti megoldásokat is.


Informatikai biztonság kézikönyve CD-ROM
A számítógépes hálózatok korában, amikor nap mint nap vírusok támadásainak vagyunk kitéve, az informatika területének talán legfontosabb feladata, a biztonság illetve az adatok védelmének biztosítása. Kiadványunk ebben kíván az Ön segítségére lenni, legyen akár kezdő vagy haladó, a lehető legszélesebb körből származó friss információk, gyakorlati példák, segédletek, útmutatások segítségével. Az irányítás és stratégia támogatása fontos terület. Kiadványunk napi problémákkal foglalkozó fejezetében részletesen foglalkozunk a vírusok fajtáival, és az ellenük való védekezési eszközökkel is. Megismerheti a COBIT ellenőrzési módszertant, mely csökkenti az informatikai kockázatokat és javítja az összhangot a szabványokkal.
Most 50%-os áron! Spórolja meg a felét!

Utolsó darabok, most féláron!

» Üzleti angol nyelvi szoftver
» Villamos hálózatok


Szakmai cikkek

Átadták az Év háza díjat
Egy Dévényi Tamás építész tervei alapján Sóskúton megépült ház nyerte idén az Év háza díjat, amelyet hagyományosan az építészet világnapján az Építészek Házában adtak át.
Megkezdődik az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének második üteme
Megkezdődik az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének második üteme. A bontási és építési, valamint rekonstrukciós munkálatok a tervek szerint fél évig tartanak - közölte hétfőn az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. az MTI-vel.


Szakmai Tudástár szolgáltatás ajánló


Az évek óta sikeresen működő Építinfó honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy Szakmai Tudástárat is. Segítségével Ön az alapoktól a tetőig megtervezhet egy épületet, melyhez a Tudástár részletrajzokat, táblázatokat is kínál.

Szakmai cikkek

Topon az energiatakarékos Infrasugaras Fűtési Panel
Infrapanellel kiválthatjuk a régi rossz hatásfokkal működő központi fűtésrendszerünket, konvektorokat, egyedi fűtéses tömblakások, társasházak rosszul vagy gyenge hatásfokkal működő költséges fűtési módjait. Ugyanígy tervezhetjük infrafűtéssel újonnan épülő lakásainkat, irodákat, raktárakat vagy éppen kisebb-nagyobb üzlethelyiségeinket is. Gondoljunk csak egy zsúfolt kisboltra, körbe a falaknál mindenütt polcok és áru, a fűtés valószínű gázkonvektor vagy esetleg csak hősugárzó, melyek alacsony hatásfokkal, de magas költségekkel működnek. Ezzel szemben az ilyen túlzsúfolt helységbe infrafűtést tehetük a mennyezetre vagy a pult alá, mindezt negyedakkora fűtésköltséggel! Az infrapanellel fűtött helyiségekben komfortérzetünk maximális, köszönhető ez az egyenletes hőelosztásnak. Gyorsan és egyszerűen szerelhető fűtési megoldás!
Nemzetközi színtéren aratott sikert a CEOS magyar mérnökcsapata
Európai Acélszerkezeti Díjjal jutalmazták a CEOS Kft. és a Markovits Mérnökiroda közös tervezésében, a Grúz Köztársaság megbízásából elkészült Kopitnari Nemzetközi Repülőtér Terminálépületét. A cég képviselői a díjat október 3-án a Nemzetközi Építészeti MADE Expo-n vehették át Milánóban.
Versenyben a Múzeumi Negyed átalakításáért!
A Szépművészeti Múzeum júliusban írt ki nyílt ötletpályázatot a Városligetbe tervezett Múzeum Negyed épületeinek elhelyezésére és az ezzel összefüggő környezetalakítási feladatokra. Az ötletpályázat, amelynek leadási határideje szeptember 9. volt, a Városliget komplex megújítását célzó Liget Budapest projekt része. A tervek szerint az öt múzeumi épületre vonatkozó nemzetközi építészeti tervpályázatot 2013 végén írják ki, a felhívásnál figyelme veszik az elhelyezési ötletpályázat díjazott terveit.
iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni