Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2013. 11. 08. Péntek 22. szám


Ebben a számban
Az idén növekedésnek indult a készházépítés
Megkezdődött Visegrád városközpontjának felújítása
Még idén elkezdődhet a szegedi lézerközpont építése
Jövő év közepére bonthatják le a pécsi magasházat
Termékajánló
Környezetvédelmi jogszabályok és nyomtatványok gyűjteménye
CD kiadványunk a termékdíj-szabályozás aktuális kérdéseinek bemutatása mellett foglalkozik a környezetvédelem területét érintő jogi előírásokkal, illetve azok változásaival, tartal-
mazza a legfontosabb „zöld” nyomtatványokat is, valamint kiemelt figyelmet fordít a hulladék-
gazdálkodás témakörére. Szoftverünk segítségével eleget tehet adatszolgáltatási kötelezett-
ségeinek, időt és energiát spórolva kereshet a környezetvédelmi jogszabályok között akár szakterület, akár évszám szerint!
Most féláron!
Kiemelt képzésünk
Konszolidáció
Komplex, 4 napos képzésünk különösen hasznos a konszolidált beszámolók készítői, felhasználói és az elemzők számára, akiknek munkájuk során szükségük van a magyar és az IAS/IFRS szerinti beszámolók konszolidációs feladatainak ismeretére. Programunk kifejezetten fontos lehet azon szakértők számára, akiket az anyavállalat először fog bevonni konszolidációs tevékenységébe, de hasznos információkat ad már gyakorló konszolidációs szakemberek számára is.
2014 januárban!
Legolvasottabb cikkek
Átadták az Év háza díjat
Hazai építőanyag gyártók: a lakóingatlan és lakásberuházások ösztönzése hozhatja meg a fordulatot
Bemutatták a kedden újra megnyíló épületet
Letették a nyíregyházi tömbkórház-beruházás alapkövét
Lényegesen szigorodnak az épületekkel szembeni energetikai követelmények
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 22. számának megjelenése alkalmából!

„Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere az alapkő ünnepélyes letétele előtt elmondta, összesen 2,1 milliárd forintból, 925 millió forintos uniós támogatással épülhet meg a baranyai megyeszékhely határában a pécsi vízszolgáltató, a Tettye Forrásház Zrt. szennyvíztelepén a biogázüzem. A létesítmény 2014 nyarára készülhet el, ezt követően indulhat el a próbaüzem. A beruházás célja, hogy helyben hasznosítsák a pécsi telepen keletkező, évente 17 ezer tonnányi víztelenített szennyvíziszap egy részét. Emellett a környék szennyvíztelepeiről is fogadna szennyvíziszapot a létesítmény.„


Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkPanelfelújítás gyakorlati kézikönyve
Kiadványunk épületszerkezetek szerinti bontásban, ábrákkal gazdagon illusztrálva gyakorlati tanácsokat kínál a megfelelő helyreállítási, felújítási módszerek kiválasztásához, bemutatja azok technológiáját és a felhasznált építőanyagokat. Neves szerzőink többek között az utólagos hő- és hangszigetelés, az épületgépészeti és -villamossági rendszerek korszerűsítése, valamint a nyílászárók és lapostetők energia-megtakarítást eredményező felújítása mellett ismertetik az akadálymentesítés, az ökologikus felújítási elemek alkalmazásának témakörét, illetve a különböző értéknövelő építészeti megoldásokat is.


Informatikai biztonság kézikönyve CD-ROM
A számítógépes hálózatok korában, amikor nap mint nap vírusok támadásainak vagyunk kitéve, az informatika területének talán legfontosabb feladata, a biztonság illetve az adatok védelmének biztosítása. Kiadványunk ebben kíván az Ön segítségére lenni, legyen akár kezdő vagy haladó, a lehető legszélesebb körből származó friss információk, gyakorlati példák, segédletek, útmutatások segítségével. Az irányítás és stratégia támogatása fontos terület. Kiadványunk napi problémákkal foglalkozó fejezetében részletesen foglalkozunk a vírusok fajtáival, és az ellenük való védekezési eszközökkel is. Megismerheti a COBIT ellenőrzési módszertant, mely csökkenti az informatikai kockázatokat és javítja az összhangot a szabványokkal.
Most 50%-os áron! Spórolja meg a felét!

Utolsó darabok, most féláron!

» Üzleti angol nyelvi szoftver
» Villamos hálózatok


Szakmai cikkek

Az idén növekedésnek indult a készházépítés
Igaz, hogy nagyon alacsony bázisról, de az idén 30 százalékkal növekedett a készházas technológiával épített családi házak száma - mondta Kárpáti József, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) keretében működő készházépítő szakmai tagozat elnöke az MTI-nek.
Megkezdődött Visegrád városközpontjának felújítása
Több száz millió forintot költenek főként uniós forrásból Visegrád történelmi városközpontjának rehabilitációjára, egyebek mellett a polgármesteri hivatal és az egészségház felújítására, illetve egy rendezvényház építésére - közölte a munkálatok megkezdése után a település független polgármestere az MTI-vel.


Szakmai Tudástár szolgáltatás ajánló


Az évek óta sikeresen működő Építinfó honlap ingyenes cikkei mellett elérhet egy Szakmai Tudástárat is. Segítségével Ön az alapoktól a tetőig megtervezhet egy épületet, melyhez a Tudástár részletrajzokat, táblázatokat is kínál.

Szakmai cikkek

Még idén elkezdődhet a szegedi lézerközpont építése
Néhány héten belül eredményt hirdethetnek a szegedi lézerközpont kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljáráson, és a tervek szerint még idén elindulhat az építkezés – közölte Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.
Jövő év közepére bonthatják le a pécsi magasházat
Jövő év nyarára már el is tűnhet a több mint két évtizede lakatlan és a napokban bontásra ítélt huszonöt emeletes pécsi magasház - mondta a tulajdonos La Torre 2008 Ingatlanfejlesztő Kft. képviselője kedden az MTI-nek.
Letették a pécsi biogázüzem alapkövét
Letették annak a kétmilliárdos beruházás keretében megépülő biogázüzemnek az alapkövét Pécs mellett, amellyel a baranyai megyeszékhely szennyvíztelepén keletkező szennyvíziszap energetikai hasznosítása valósul meg.
iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni