Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 03. 13. Csütörtök 5. szám


Ebben a számban
Mi a különbség a vödrös vakolatok között?
Szerkezetkész a Semmelweis Egyetem központi betegellátó épülete
Fejlesztik az egri és a mezőkövesdi kórházat
Tudományos parkot hoz létre Debrecenben a National Instruments
Termékajánló
Munkavédelem - on-line verzió
Gyakorlati tanácsadó a munkabiztonság, munkaegészségügy és a foglalkozás-egészségügy területén. Átfogó online szakkönyvünket minden munkáltató figyelmébe ajánljuk, hiszen az itt közölt munkavédelmi ismeretek hatékony segítséget jelentenek a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkahelyek megteremtésében. Erre a munkavédelmi törvény kötelezi a munkáltatókat, és mindezek mellett szabályozza további kötelezettségeit és jogait is. Ismerje meg munkavédelmi feladatait online szakkönyvünkből!
Online szaktudás!
Képzésajánló
Munkaviszony létesítése nyugdíj mellett
2014. 03. 14.
US GAAP Manager
2014. 04. 14-15. és 24-25.
A levonási jog érvényesítése és az adóhatósági megállapítások
2014. 04. 04.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 04. 16-17.
IFRS Manager
2014. 05. 07-08. és 14-15.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 06. 10-11.
Kiemelt képzésünk
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
A gyakorlati megoldásban az elméleti alapozás után egy kisebb cégcsoport konszolidált beszámolójának elkészítésére kerül sor. A konszolidált beszámoló elkészítése az egyedi beszámolókból kiegészítő információk alapján történik, excel táblázat használatával. A cégcsoportban több leányvállalat, közös vezetésű vállalat és társult vállalkozás konszolidációjára kerül sor, melynek az a célja, hogy a résztvevők saját maguk is képesek legyenek a konszolidált beszámoló elkészítésére a képzés elvégzése után.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Családi házak építése, kertek kialakítása
Városfejlesztés a topon – Kreatív Közép Európai Konferencia
Fövenyes strandokat alakítanak ki a Balatonnál
Folytatódik a mosonmagyaróvári panelprogram
Autópályákat is érintő újabb útfelújítási program indul
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 5. számának megjelenése alkalmából!

"A zöld épületminősítési rendszerek legújabbja, a „Living Building Challenge”, vagy más néven Fanatikus Zöld Minősítés (röviden LBC) egy, a LEED-nél (Leadership in Energy and Environmental Design) is jóval ambiciózusabb, radikálisabb rendszer. Középpontjában az a hipotézis áll, hogy társadalmunknak minél hamarabb meg kell találnia a természet és az épített környezet közötti egyensúlyt. A „Living Building Challenge” rendszer megköveteli az épületektől, hogy azok maximálisan koncentráljanak regionális ökokörnyezetükre, azzal a lehető legnagyobb harmóniában működjenek együtt. Hat kategóriában vizsgálja az épület összteljesítményét: területfelhasználás, energia, anyagok, víz, beltéri minőség, valamint esztétikus megjelenítés."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkKönyvelési ABC - on-line verzió
Nehézséget okoz a gazdasági események elszámolása? Ez esetben figyelmébe ajánlom „Könyvelési ABC” című online kiadványunkat, amely több mint 500 gazdasági esemény elszámolásához nyújt gyakor-
lati segítséget. A kiadvány ABC sorrendben tartalmazza a gazdasági eseményeket és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb információkat, mint helyes könyvelés, adózás, analitika, bizonylatok, vonatkozó joganyagok, valamint a leggyakrabban elkövetett hibák.


Szabályzatok komplex gyűjteménye
A Szabályzatok komplex gyűjteménye szoftvere percek alatt elkészíti egy, vagy több cég kötelező szabályzatait (számviteli szabályzat, pénzkezelési szabályzat, munkaügyi, minőségbiztosítási. munka- és tűzvédelmi dokumentumok stb.) egyszerűen és gyorsan. A CD a mindenkori legfrissebb szabályzatokat tartalmazza, valamint az útmutatókat, magyarázatokat tartalmazó könyvet elektronikus formában.
Online szakértő Frissítve!


Szakmai cikkek

Ismerjük meg az épületek legújabb Fanatikus Zöld Minősítési rendszert (LBC)
A BRE 1990-ben elsőként fejlesztette ki a BREEAM környezettudatos épületminősítési rendszert, amely továbbfejlesztett változatát 2008-ig az akadályozta, hogy mindaddig az Egyesült Királyságon kívüli projekteknél külön projekt-specifikus kritériumrendszert kellett kifejleszteni, aminek súlyos anyagi vonzata volt. A másik a népszerű LEED rendszer, amely alapjában amerikai szabványokra épül, de 2012 óta a nemzetközi alkalmazhatóságot alternatív (pl. európai) szabványokkal is be lehet bizonyítani. A harmadik legnépszerűbb, a német DGNB rendszer talán attól tér el a legmarkánsabban a két másik rendszertől, hogy egyenlő súlyozással kezeli a környezetvédelmi, a gazdasági és a társadalmi fenntarthatósághoz kapcsolódó követelményeket. Továbbá fontos szerepet kapnak az épület életciklusára vonatkozó kritériumok is.
Mi a különbség a vödrös vakolatok között?
Önben is felmerült már a kérdés, hogy mi a különbség - az áron kívül - a vödrös vakolatok alapanyagi között? Ezt igyekeztem most közérthetően és röviden összefoglalni: A felhasználókban jogosan merül fel a kérdés mi a különbség a ,,normál” műgyantás, a szilikon és szilikát vakolatok között. Annyit mindenki érzékel, hogy körülbelül ebben a sorrendben emelkedek az árak, ami arra enged következtetni, hogy van valami minőségi különbség közöttük. Ezek az anyagok alapvetően a hordozóanyagban térnek el egymástól.
Szerkezetkész a Semmelweis Egyetem központi betegellátó épülete
Szerkezetkész a Semmelweis Egyetem központi betegellátó épülete, a Klinikák metrómegállónál található, mintegy húszezer négyzetméteres épületnek elkészült mind a nyolc szintje, tetején helikopter-leszállóhellyel.
Fejlesztik az egri és a mezőkövesdi kórházat
Uniós és állami forrásból több mint félmilliárd forintból fejlesztik az egri Markhot Ferenc kórház járóbeteg-ellátását, valamint az intézmény mezőkövesdi belgyógyászati tömbjét - hangzott el kedden egy mezőkövesdi sajtótájékoztatón.
Tudományos parkot hoz létre Debrecenben a National Instruments
Csaknem 4 milliárd forintból tudományos parkot épít a National Instruments (NI) Hungary Kft. debreceni telephelyén, a beruházáshoz 1,9 milliárd forint uniós támogatást nyert a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán; a hatezer négyzetméter alapterületű Science Parkban 300, többségében kutató-fejlesztő mérnök fog dolgozni - jelentette be Ábrahám László, az NI Hungary ügyvezető igazgatója a keddi bokrétaavató ünnepségen.

iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni