Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 04. 10. Csütörtök 7. szám


Ebben a számban
Felújítják a debreceni nagyerdei víztornyot
Turistaházakat újít fel az Ipoly Erdő Zrt.
Megalakult az A1 Hőszigetelőanyag-Gyártók Egyesülete
Kültéri burkolás
Termékajánló
Munkavédelem - on-line verzió
Gyakorlati tanácsadó a munkabiztonság, munkaegészségügy és a foglalkozás-egészségügy területén. Átfogó online szakkönyvünket minden munkáltató figyelmébe ajánljuk, hiszen az itt közölt munkavédelmi ismeretek hatékony segítséget jelentenek a biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkahelyek megteremtésében. Erre a munkavédelmi törvény kötelezi a munkáltatókat, és mindezek mellett szabályozza további kötelezettségeit és jogait is. Ismerje meg munkavédelmi feladatait online szakkönyvünkből!
Online szaktudás!
Képzésajánló
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 05. 19-20.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 06. 10-11.
Transzferárazás elméletben és gyakorlatban
2014. 05. 13.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Sri Lankán épül a legmagasabb függőleges farm
Ismerjük meg az épületek legújabb Fanatikus Zöld Minősítési rendszert (LBC)
Mi a különbség a vödrös vakolatok között?
Szerkezetkész a Semmelweis Egyetem központi betegellátó épülete
Fejlesztik az egri és a mezőkövesdi kórházat
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 7. számának megjelenése alkalmából!

"Kövesdi Marcell szerint egyértelműen 2014. lehet a fordulópont a magyar ingatlanpiacon. Jóllehet a lakásárak már évek óta alacsony szinten vannak (átlagosan 15 százalékkal csökkentek a válság kitörése, azaz 2008 vége óta), újdonság, hogy a banki alapkamat tartósan alacsony szinten van, ami egyrészt élénkíti a bankok finanszírozási kedvét, másrészt a betéti kamatokra gyakorolt hatása miatt a befektetési lakásvásárlást is ösztönzi. Az utóbbira kedvező hatással van a rövid távú lakás bérbeadás felfutása Budapesten. Mindezen túl a szakemberek egyetértenek abban, hogy 2014-re jelentős lakásigény halmozódott fel a lakosság körében, hiszen évek óta sokan halogatják a költözést. Míg Magyarországon mintegy 4-5 ezer új lakásra lenne szükség, az elmúlt években mindössze ennek alig harmada, 1400-1500 új lakás épült, az igények felhalmozódása miatt így jelenleg 8-10 ezer lakásra van aktív kereslet a piacon."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó




Kiemelt ajánlatunk



Könyvelési ABC - on-line verzió
Nehézséget okoz a gazdasági események elszámolása? Ez esetben figyelmébe ajánlom „Könyvelési ABC” című online kiadványunkat, amely több mint 500 gazdasági esemény elszámolásához nyújt gyakor-
lati segítséget. A kiadvány ABC sorrendben tartalmazza a gazdasági eseményeket és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb információkat, mint helyes könyvelés, adózás, analitika, bizonylatok, vonatkozó joganyagok, valamint a leggyakrabban elkövetett hibák.


Szabályzatok komplex gyűjteménye
A Szabályzatok komplex gyűjteménye szoftvere percek alatt elkészíti egy, vagy több cég kötelező szabályzatait (számviteli szabályzat, pénzkezelési szabályzat, munkaügyi, minőségbiztosítási. munka- és tűzvédelmi dokumentumok stb.) egyszerűen és gyorsan. A CD a mindenkori legfrissebb szabályzatokat tartalmazza, valamint az útmutatókat, magyarázatokat tartalmazó könyvet elektronikus formában.
Online szakértő 2014-ben is!


Szakmai cikkek

Újra Lakásbörze: 2014-ben végre feléled az ingatlanpiac?
A hazai ingatlanpiac újraéledésének egyik jele lehet, hogy öt év szünet után ismét megrendezik a több mint 100 ezer eladó lakást felvonultató Lakásbörzét a Lurdy Házban. A szervezők szerint ugyanis idén megfordul a trend, és egyre élénkül a piacon lévő lakások iránti kereslet, amely végül hatással lesz az árakra is. A Lakásbörze kiállítás és vásár április 26-27-én tart nyitva, a belépés minden érdeklődő számára ingyenes.
Felújítják a debreceni nagyerdei víztornyot
Debrecen új turisztikai látványossága lehet a Nagyerdő emblematikus építménye, a víztorony, amelynek felújítására 487 millió forintot nyert el az egyetem.
Turistaházakat újít fel az Ipoly Erdő Zrt.
A Nógrád megyei Nagyoroszi közelében lévő, felújított Pénzásási Erdei Turistaházat nyitotta meg csütörtökön az Ipoly Erdő Zrt.; a társaság további három turisztikai létesítményt újított, illetve újít fel az Országos Kék Túra útvonalán, a Bejárható Magyarország kormányzati programmal összhangban - a balassagyarmati székhelyű Ipoly Erdő Zrt. erről közleményben tájékoztatta az MTI-t.
Megalakult az A1 Hőszigetelőanyag-Gyártók Egyesülete
A most megalakult A1 Hőszigetelőanyag-gyártók Egyesületét (AHOGY) a Magyarországon meghatározó üveg- és kőzetgyapot gyártó, forgalmazó cégek hívták életre. Az Egyesületet az alapítók azzal a hiánypótló szándékkal hozták létre, hogy az épületek energiahatékony építésénél, felújításánál a szakmai alapkövetelmények, különös tekintettel a tűzvédelemre, megfelelő módon kerüljenek figyelembevételre.
Kültéri burkolás
Az építőipar egyik leginkább szubjektív ,,tudomány ága” a hidegburkolás, köznapi nevén a csempézés és taposózás. Úgy is mondhatnám, hogy ez olyan, mint a foci, mindenki ,,ért hozzá”, ezért elég nehéz dolga van az értékesítőnek, ha tapintatosan akarja a leendő vevőt a tényekkel szembesíteni, a legendák, a ,,szomszéd tudja”, az ,,öreg szaki azt mondta” néha ijesztően ártalmas hozzászólások helyett.

iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni