Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 04. 24. Csütörtök 8. szám


Ebben a számban
Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán
Anyagtudományi tudásközpontot hoznak létre Nógrád megyében
Szennyvízhálózat épül Csengerújfaluban
Magyar szoftver vezérli a horvát gáztárolót
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
Most aktulaizáltuk!
Képzésajánló
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 05. 19-20.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 06. 10-11.
Transzferárazás elméletben és gyakorlatban
2014. 05. 13.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Sri Lankán épül a legmagasabb függőleges farm
Kültéri burkolás
Újra Lakásbörze: 2014-ben végre feléled az ingatlanpiac?
Az első lakók már költöznek a győri Városrét lakóparkba
Átadták a felújított hatvani Grassalkovich-kastélyt
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 8. számának megjelenése alkalmából!

"2013-ban egységesen szabályozták, hogy jelzálogot jegyezzenek be a bankok a megvásárolandó ingatlanra. Így nem lehetséges olyan hitelt találni, melynél nem kérnek fedezetet. Szakember segítségével fel kell térképezni azokat a lehetőségeket, támogatásokat, melyekkel a lehető legjobb feltételekkel tud igénybe venni valamilyen ingatlan finanszírozást. Lehetőség van arra, hogy önerő nélkül vegyen fel hitelt. Ehhez a megvásárolandó lakás mellé egy pótingatlant kell bevonni a hitelügyletbe. Így a jelzálog két ingatlanra kerül bejegyzésre, viszont nincs szükség önerőre. A pótfedezet a teljes futamidő alatt bármikor eladható, valamint előtörlesztéssel kiváltható."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkKönyvelési ABC
Nehézséget okoz a gazdasági események elszámolása? Ez esetben figyelmébe ajánlom „Könyvelési ABC” című online kiadványunkat, amely több mint 500 gazdasági esemény elszámolásához nyújt gyakor-
lati segítséget. A kiadvány ABC sorrendben tartalmazza a gazdasági eseményeket és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb információkat, mint helyes könyvelés, adózás, analitika, bizonylatok, vonatkozó joganyagok, valamint a leggyakrabban elkövetett hibák.


Munkavédelem
Egy könyvben összefoglalva megtalálhatja az aktuális munkavédelmi szabályokat és azok magyarázatait, esettanulmányokat és címlistákat, valamint bírósági határozatokat. Segít a kockázatértékelés elvégzésében, a megfelelő egyéni védőeszközök kiválasztásában. Ismerteti a munkaadók és munkavállalók jogait. Érdemes szem előtt tartani és elkerülni az esetleges mulasztások, a munkavédelmi előírások be nem tartását követő munkavédelmi bírságot is.
Online szakértő! Online szaktudás!


Szakmai cikkek

Lehetőségek, újdonság a kibővített Lakástámogatási Rendszerben 2014-ben
2013-ban a lakástámogatás újabb átalakuláson ment keresztül. A 2011-es lakástámogatás feltételeihez képest több támogatás igénybevételére nyílt lehetőség. Új formában visszatért a szocpol is.2014-ben ismét hozott egy új rendelkezést a kormány, mely szerint a munkaadók adómentes, vissza nem térítendő támogatással segíthetik lakáshitellel rendelkező dolgozóikat. Ennek gyakorlatával is megismerkedhetünk a cikkben.
Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán
Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserőművet építettek ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.
Anyagtudományi tudásközpontot hoznak létre Nógrád megyében
Anyagtudományi tudásközpontot hoz létre Nógrád megyében a Magyar Tudományos Akadémia Energiatudományi Kutatóközpontja (MTA EK) és a megyei önkormányzat; a központban olyan környezetvédelmi mintaprojekteken dolgoznak majd, mint például a nagy szervesanyag-tartalmú szennyvizek tisztítása - erről csütörtökön írtak alá együttműködési megállapodást Salgótarjánban.
Szennyvízhálózat épül Csengerújfaluban
Szennyvízhálózat épül a 875 lakosú Csengerújfaluban - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere az MTI-vel.
Magyar szoftver vezérli a horvát gáztárolót
Egy multinacionális vállalatot és a legnagyobb helyi energetikai szoftvercéget is megelőzve a magyar IP Systems nyerte el a horvát földgáztároló új informatikai szoftverének fejlesztésére és bevezetésére kiírt pályázatot. A beruházás keretében a magyar szakemberek végzik az első horvát üzleti gáztároló működésének szoftveres támogatását.

iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni