Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 07. 17. Csütörtök 14. szám


Ebben a számban
Zöldülnek a budapesti irodaházak
Befejeződtek a Duna projekt KÖDU-3-as projektelemét érintő munkálatai
Július közepétől több budapesti park is megújul
Megújult a lillafüredi Szent István-barlang világítása
Magyarország építőipara a huszonegyedik az unióban
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
IFRS Manager
2014. 09. 24-25. és 10. 15-16.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 29-30.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 5-6.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 26-27.
Kiemelt képzésünk
Kezdő cégek start-up adózási és számviteli teendői
Webináriumunkon hasznos vállalkozási ötletekkel látjuk el a kezdő cégeket. Többek között szó lesz a nemzetközi és magyar adózási kérdésekről (általános forgalmi adó, társasági adó, helyi iparűzési adó, járulékok), számviteli kérdésekről, továbbá az adóellenőrzés szempontjairól.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Magyar LED-es világítási rendszer hódít Németországban
Évekkel kevesebbet kell spórolni lakásra
Lezáráshoz közeledik a Duna projekt ADU-1-es projekteleme
Hőszigetelés nyáron is
Geotermia – jelentős potenciál, gyenge kihasználtság
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 14. számának megjelenése alkalmából!

"Az építőipar termelése 1791 milliárd forintos értéke tavaly - több évig tartó visszaesés után - 9,5 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A növekedés ellenére azonban a termelés az ezredfordulón mért szint alatt maradt. Az épületek építésének emelkedése az ipari beruházásoknak köszönhető, viszont a lakásépítés volumene tovább zuhant."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

KSH - Az építőiparban épületgépész cégből van legtöbb
Múlt év végén 93 292 regisztrált szervezet volt az építőiparban, 2,3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban, a vállalkozások 30 százaléka épületgépészeti szereléssel foglalkozott - egyebek mellett ezt is tartalmazza a Jelentés az építőipar 2013. évi teljesítményéről című, kedden megjelent KSH kiadvány.
Zöldülnek a budapesti irodaházak
Folyamatosan „zöldülnek” a fővárosi irodák: öt évvel ezelőtt jelentek meg az első környezetvédelmi minősítéssel rendelkező irodaházak Budapesten, mára azonban már a fővárosi irodaterület 14 százaléka bír valamilyen zöld tanúsítvánnyal - derül ki a Laurus Irodaházak és a Robertson Hungary ingatlan tanácsadó piaci kitekintéséből. A bővülés oka, hogy egyre nagyobb az igény a fenntartható irodákra, a bérlők számára az egyik fő vonzerőt az jelenti, hogy a minősített irodaházakban jóval alacsonyabbak lehetnek a rezsiköltségek. Ez nyáron különösen aktuális kérdés, ilyenkor ugyanis a hűtés, klimatizálás miatt az irodaházak áramfogyasztása a téli időszak duplájára növekszik.
Befejeződtek a Duna projekt KÖDU-3-as projektelemét érintő munkálatai
2014. június 30-án lezárult a próbaüzemi időszak a Duna projekt KÖDU-3-as projekteleménél. A beruházás részeként a Közép-dunántúli Régióban érintett három szakaszon védvonal-fejlesztési munkák valósultak meg.
Július közepétől több budapesti park is megújul
Július közepétől csaknem 190 millió forint értékben kezdődnek rekonstrukciós munkák a főváros parkjaiban - közölte a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.
Megújult a lillafüredi Szent István-barlang világítása
Megújult a lillafüredi Szent István-barlang világítása, a Bükki Nemzeti Park ugyanis 170 millió forintot nyert uniós pályázaton erre a célra. A pénzből a Kiskőháti-zsomboly, valamint a különösen védett Soltész-kerti-mésztufabarlang természeti állapotának megőrzésére is futotta, a beruházás csütörtökön fejeződött be.

Magyarország építőipara a huszonegyedik az unióban
Az építőipar teljesítménye 1162 milliárd eurót tett ki tavaly az Európai Unióban, Magyarország a 4 milliárd eurós (mintegy 1200 milliárd forint) teljesítményével a 21. helyen áll a rangsorban - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az Európai Építőipari Szövetség (FIEC) adataira hivatkozva az MTI-vel.

iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni