Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 07. 31. Csütörtök 15. szám


Ebben a számban
Kezdetét vette a devecseri művelődési ház energetikai fejlesztése
Graffitimentes bevonat
Felújítják a fehérgyarmati kórházat
Napelemek segítik három dunakeszi közintézmény energiaellátását
Izmosodik az EU energiahatékonysági politikája: 30% megtakarítás 2030-ra
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Hőszigetelés nyáron is
KSH - Az építőiparban épületgépész cégből van legtöbb
Magyarország építőipara a huszonegyedik az unióban
NIF: megkezdődik a Várpalotát elkerülő út építése
Brüsszelben díjazták a legsikeresebb „megújulós” településeket
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 15. számának megjelenése alkalmából!

"A kiadott új építési engedélyek alapján 2308 lakóépület és 2560 nem lakóépület építését tervezik. A lakóépületek esetében ez 11, a nem lakóépületeknél 10 százalékos növekedést jelent. A nem lakóépületek közül 21 százalékkal nőtt az ipari épületekre kiadott engedélyek száma, ugyanakkor a mezőgazdasági és a kereskedelmi épületekre kiadott engedélyeké 24, illetve 4 százalékkal csökkent."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

KSH: lassú élénkülés a lakásszektorban
Az év első felében a használatba vett lakások száma 21,8, a kiadott új lakásépítési engedélyeké pedig 17,9 százalékkal nőtt a múlt év első hat hónapjához képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Kezdetét vette a devecseri művelődési ház energetikai fejlesztése
Devecser Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázatával 2013 novemberében támogatást nyert el művelődési házának energetikai korszerűsítésére. A projekt bruttó összköltsége meghaladja a 67,6 millió forintot, amelynek 85 százalékát, közel 57,5 millió forintot az Európai Unió Kohéziós Alapja finanszíroz.
Graffitimentes bevonat
A nyilvános tereken levő graffitik, falfirkák vagy falragaszok sok bosszúságot okoznak. A BASF Coatings vállalati üzletága kifejlesztette a RELEST® Powder PUR Anti-Sticker lakkot, mely tapadásgátló felületével megelőzi ezeket a szennyezéseket, és ezáltal csökkenti a tisztítási költségeket is. A lakkot speciálisan lámpaoszlopok és közlekedési jelzőlámpa oszlopok vagy akár áramelosztó dobozok befestésére fejlesztették ki.
Felújítják a fehérgyarmati kórházat
Elkezdődött a fehérgyarmati kórház intenzívterápiás osztályának kibővítése és felújítása - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház az MTI-vel.
Napelemek segítik három dunakeszi közintézmény energiaellátását
Közel százmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból finanszírozta Dunakeszi önkormányzata egy helyi óvoda, egy általános iskola és a polgármesteri hivatal napelemes rendszereinek kiépítését – közölte a hivatal pályázati referense pénteken az MTI-vel.

Izmosodik az EU energiahatékonysági politikája: 30% megtakarítás 2030-ra
2030-ra 30%-os energia-megtakarítás 1990-hez képest - ezt az új EU-szintű célt javasolja az Európai Bizottság részben az ukrán válságra adott válaszként. Az európai szakmai szervezetek és a Magyar Energiahatékonysági Intézet szerint 40%-os célt is vállalhatna az EU. Magyarország különösen sokat profitálhat az energiahatékonyság javításából, hiszen épületeink igen pazarlóak, és a gázt drágán vesszük külföldről. A kormány azonban egyelőre főleg csak ígértekkel támogatta az energiahatékonyságot, és késésben van az Energiahatékonysági Irányelv hazai átültetésével.

iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni