Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 08. 14. Csütörtök 16. szám


Ebben a számban
Megújult a veszprémi megyei könyvtár tetőszerkezete
Megépült a Magyar Sajtút Hálózat első állomása
Az irodapiaci felújításokat is felpörgetheti az NHP
KSH: Közép-Magyarországon a negyedével több lakás épült az első fél évben
Bemutatták az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Zöldülnek a budapesti irodaházak
Folyamatosan nő Európában a napenergiából termelt áram mennyisége
Befejeződött az új sebészeti tömb szerkezetépítése a Pándy Kálmán Kórházban Gyulán
Megkezdték a csatornahálózat és szennyvíztisztító telep kiépítését Bujákon
Elkészült a békéscsabai gasztroturisztikai park
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 16. számának megjelenése alkalmából!

"2014. július 24-én befejeződtek a Duna projekt ÉDU-2-es projektelemének keretében megvalósult munkálatai. A kivitelező Dunapart 42 Konzorcium (Strabag MML Kft. és A-Híd Zrt.) a projektelem részeként új árvízkaput létesített a Győri Iparcsatorna torkolatában. A víztartási próbák során a műtárgy kiválóan megfelelt. A projektelem három hónapos próbaüzeme 2014. április 24-én kezdődött meg, a kivitelező a próbaüzemi időszakot követően 2014. július 24-én készre jelentette a munkálatokat."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Készre jelentette a kivitelező a Duna Projekt ÉDU-2-es projektelemét
2014.07.24-én lezárultak a Duna projekt ÉDU-2-es projektelemének keretein belül a Győri Iparcsatorna torkolatában épült árvízkapu munkálatai. A kivitelező a kialakított műtárgy és a győri likócsi városrész mentén húzódó töltésfejlesztési munkákat készre jelentette. Az árvízkapu a próbaüzem során kiválóan funkcionált, a műtárgyon átvezető hidat pedig április végén fogalomba helyezték. Az elkészült fejlesztések növelik a térség árvízi védettségét.
Megújult a veszprémi megyei könyvtár tetőszerkezete
Befejeződött a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár tetőszerkezetének felújítása, a munka ötvenkét millió forintba került. A 113 éves épület teteje egy tavaly augusztus 28-án lezúdult özönvízszerű esőzésben ázott be. Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) hétfőn a helyszínen elmondta, a város - amely 2013 január 1-je óta fenntartója a megyei könyvtárnak - a Belügyminisztérium vis maior keretéből 70 százalékos támogatást, 36,3 millió forintot kapott a felújításra.
Megépült a Magyar Sajtút Hálózat első állomása
Csaknem 37 millió forintos költségvetéssel megépült a tervezett Magyar Sajtút Hálózat első állomása a Nógrád megyei Szente községben, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium - jelenleg Földművelésügyi Minisztérium - 22,6 millió forintos támogatásával. A beruházó a Maszlik Tej Kft. A létesítmény a hagyományos tejfeldolgozás újraélesztése mellett az idegenforgalom céljait is szolgálja - hangzott el a szombati helyszíni bejáráson.
Az irodapiaci felújításokat is felpörgetheti az NHP
A hazai bériroda-állomány jelentős része korszerűbbé és energiahatékonyabbá tehető a szükséges beruházások révén, amelyhez a június végi módosítást követően most már a Növekedési Hitelprogram (NHP) is forrást biztosíthat – értékelte a helyzetet Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. vezérigazgatója. Az új irodafejlesztések fellendüléséig impulzust adhat a szektornak, hogy a kedvező forrásköltség mellett megszerezhető hitel immár felújításokra is igénybe vehető.
KSH: Közép-Magyarországon a negyedével több lakás épült az első fél évben
A közép-magyarországi régióban negyedével több lakást építettek az idén az első hat hónapban, mint a tavalyi év hasonló időszakában - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatójából. A lakásépítések száma országosan ennél kisebb mértékben, 21,8 százalékkal nőtt a tavalyi év első fél évéhez képest - jegyezte meg a KSH, hozzátéve: minden második új lakást a közép-magyarországi térségben adtak át.

Bemutatták az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit
A futball mellett több mint húsz másik olimpiai sportágat is kiszolgál majd, valamint nagyszabású koncertek és egyéb rendezvények helyszíne lesz az újjáépített Puskás Ferenc Stadion, amelynek látványterveit csütörtökön mutatták be. Olyan világszínvonalú infrastruktúrát építünk, amely új lendületet adhat a magyar sportnak, és alkalmassá teszi Budapestet arra, hogy még nagyobb sportrendezvényeknek adjon otthont, ráadásul sportdiplomáciában is előbbre tudunk lépni a beruházással - közölte a nemzeti fejlesztési miniszter a tervek bemutatása előtt a stadionban.

iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni