Építinfó hírlevél

Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó

2014. 08. 28. Csütörtök 17. szám


Ebben a számban
Tűzgátló ajtók forgalmazásába kezdett az ASSA ABLOY
Két kapuvári óvoda kapott EU-s támogatást energetikai felújításokra
Látássérülteknek épül rehabilitációs központ Tatán
Lassult az unióban az építőipari termelés csökkenése
Kezdetét vette a Polgármesteri Hivatal és két óvoda épületenergetikai korszerűsítése Hatvanban
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Legolvasottabb cikkek
Építési engedélyek, lakásépítések Magyarországon, 2014. I. félév
Készre jelentette a kivitelező a Duna Projekt ÉDU-2-es projektelemét
Bemutatták az új Puskás Ferenc Stadion látványterveit
Izmosodik az EU energiahatékonysági politikája: 30% megtakarítás 2030-ra
Kezdetét vette a devecseri művelődési ház energetikai fejlesztése
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett, ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Építinfó hírlevél 17. számának megjelenése alkalmából!

"A Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába c. szakmai roadshow elsősorban, de nem kizárólagosan a szakemberek - egyetemisták, tervezők, mérnökök, kivitelezők - figyelmét szeretné ráirányítani az energiahatékony építés metódusához szükséges szakismeretek alapjaira, emellett fórumot kíván biztosítani az érdeklődőknek arra, hogy felmerülő kérdéseikre autentikus, tapasztalt szakértőktől kielégítő választ kapjanak."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.epitinfo.hu - Építészeti, építési és ingatlan tanácsadó
Kiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Kezdje az alapoknál! Bevezetés a passzívház tervezés gyakorlatába
Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába címmel szakmai roadshow indul 2014. szeptember 12-én. Négy helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők: Kolozsvár mellett Győr, Budapest és Pécs ad otthont a négyórás programnak.
Tűzgátló ajtók forgalmazásába kezdett az ASSA ABLOY
Tűzgátló ajtók forgalmazásával bővítette portfólióját a svéd ASSA ABLOY hazai leányvállalata. Az ASSA ABLOY Hungary június végétől az anyacég által nemrég felvásárolt horvát Metalind és lengyel Mercor ajtógyártó cégek termékeit forgalmazza hazánkban. A hő- és füstelvezető rendszereket már korábban is kínáló vállalat a tűzgátló ajtók árusításával hazánkban elsőként nyújt komplett megoldást a tűzgátló rendszerek kiépítésére.
Két kapuvári óvoda kapott EU-s támogatást energetikai felújításokra
Kapuvár Városi Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázatával 2014 márciusában támogatást nyert el a településen található két óvoda energetikai korszerűsítésére. A projekt bruttó összköltsége meghaladja a 87 millió forintot, amelynek 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozza.
Látássérülteknek épül rehabilitációs központ Tatán
A látássérültek komplex rehabilitációját szolgáló, valamint oktatóközpontként működő intézmény alapkövét tették le pénteken Tatán, az intézmény a Vakok Állami Intézetének tatai telephelyeként működik 2015 szeptemberétől. Az udvaron a terápiás kert egy részében a közlekedés tanulására alkalmas övezetet létesítenek, szilárd és laza burkolatú út, járdaszegély, rámpa és lépcső kialakításával, illetve a terület egy részén konyha- és pihenőkertet hoznak létre.
Lassult az unióban az építőipari termelés csökkenése
Az előző havinál kisebb mértékben csökkent júniusban az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban - közölte szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat. Az előzetes adatok szerint az idén júniusban szezonális kiigazítással 0,7 százalékkal csökkent a 18 tagú euróövezetben és 0,3 százalékkal a 28 tagú Európai Unióban az építőipar termelési értéke az előző havihoz, a májusihoz képest.

Kezdetét vette a Polgármesteri Hivatal és két óvoda épületenergetikai korszerűsítése Hatvanban
Hatvan Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázatával 2013 novemberében támogatást nyert a polgármesteri hivatalának és két óvodájának épületenergetikai fejlesztésére. A projekt bruttó összköltsége közel 171 millió forint, amelynek 85 százalékát az Európai Unió Kohéziós Alapja, míg a 15 százalékos önrészt a Magyar Állam finanszírozza.

iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni