Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Épitinfó.hu
2011. április 7., csütörtök
Tisztelt Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei 7. számának megjelenése alkalmából.

Amikor bővül a család, vagy több generáció költözik össze, ideális megoldás lehet a helyhiány orvoslására a tetőtér hasznosítása, azaz a beépítés. Természetesen, mint minden építési munkának, a padlástér lakhatóvá tételének is megvannak a maga szabályai és sarkaltos pontjai, amelyekre ügyelnünk kell. Alábbi cikkünkben most ezekre hívjuk fel Olvasóink figyelmét. Tovább a cikkre >>


Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Köteles Anna
www.epitinfo.hu
szerkesztőCIKKEINK  
 

A tetőtér hasznosításának szabályai

Amikor bővül a család, vagy több generáció költözik össze, ideális megoldás lehet a helyhiány orvoslására a tetőtér hasznosítása, azaz a beépítés. Természetesen, mint minden építési munkának, a padlástér lakhatóvá tételének is megvannak a maga szabályai és sarkaltos pontjai, amelyekre ügyelnünk kell. Alábbi cikkünkben most ezekre hívjuk fel Olvasóink figyelmét.

Tovább a cikkre >>

Kérdezzen, a közös képviselő és Dr. Szentmiklósi Péter válaszol!

A törvény szövege bárki számára hozzáférhető. Az alkalmazás és a gyakorlat viszont rengeteg további kérdést vet fel. Tartozások behajtása, a nem lakáscélú helységek használata, a közös tulajdon bérbeadása, felújítása és a jelzálog kérdése mind sajátos jogi helyzeteket teremthet...

Bővebben >>

Újra jöhet az euróhitel: nem árt majd az óvatosság!

A kormány újra engedélyezné a lakossági jelzáloghitel-piacon az euró alapú kölcsönök felvételét. Kézdi Zsolt, a Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesületének elnöke szerint azonban nem jelent semmiféle megoldást ez a lépés a jelenlegi problémákra, ahogy korábban a betiltása sem oldotta meg a gondokat. A hitelfelvevőket és hiteladósokat viszont óvatosságra inti.

Tovább a cikkre >>
Zöldtetők, zöldhomlokzatok - MOST 30% kedvezménnyel! 
Ismertetjük a zöldtetők tulajdonságait, jellemző rétegeit, a tervezési alapelveket és szempontokat. Az akció 2011.04.10-ig érvényes.
Házépítés, az alapoktól a házavatóig - MOST 30% kedvezménnyel!  
Mindegyik megoldásnak vannak buktatói, kockázatai, melyekre érdemes már előre felkészülni. Az akció 2011.04.10-ig érvényes.
Lap teteje

Házi szélturbinák elterjedése

Már szerte a világon alkalmazzák a szélturbinákat, mint alternatív energiaforrásokat villamos áram-termelésre, nem csupán nagyobb vállalatok, de a lakosság is. Hazánkban hozzávetőlegesen 10 évvel ezelőtt jelentek meg az első, házi „szélkerekek”, azóta számuk egyre növekedett. Mégis, a megújuló energiahordozó közül ezidáig inkább a napfényt felhasználó napkollektorok és napelemek terjedtek el.

Tovább a cikkhez >>

Gyermekbarát kertek: mire figyeljünk?

A tavasz beköszöntével egyre gyakrabban és több időt töltenek a gyermekek is a kertben. A szülőknek azonban oda kell figyelniük, hogy a felhőtlen játékot semmi ne rontsa el, ne történjen baleset. Ugyanis, még a rendszeres gondozott és ápolt kert is hordozhat olyan veszélyeket magában, amelyekre nem árt még időben, a nyár beköszönte előtt felkészülnünk. Ehhez nyújtunk segítséget alábbi cikkünkben.

Tovább a cikkhez >>

Fűtési rendszerek: milyen kazánt válasszunk?

Egy fűtési rendszer tervezése három feladatra osztható fel: 1. hőszükséglet számításra, 2. a fűtési rendszer meghatározására és 3. a konkrét gépészeti tervezésre. Sorozatunkban először a fűtési rendszer kiválasztásával, ezen belül a kazánválasztással foglalkozunk.

Tovább a cikkhez >>

Mire jó a puffertartály?

A házi fűtési és melegvíz-termelő rendszerek hatékonyabbá és gazdaságosabbá tétele – az egyre növekvő energiaárak mellett – rendkívül fontossá vált az utóbbi időben. Nem mindegy ugyanis, hogy az előállított hőt maradéktalanul felhasználjuk-e, vagy egy része elvész. Ezt megakadályozandó, a melegvizet termelő berendezésekhez (kazánok, napkollektorok, hőszivattyúk stb.) úgynevezett puffer-tartályokat kapcsolnak, melyek a felesleges hőt nem engedik elszökni, hanem eltárolják azt.

Tovább a cikkhez >>

10 dolog, amitől biztonságosabb lesz háza, lakása

Hiába szereltetünk fel kamerákat lakásunkba vagy házunkba. Ez még nem teljes biztonság. Itt vannak a tippek a biztonság fokozására!

Tovább a cikkhez >>


További hírek >>
A HÉT KEDVEZMÉNYE
30% kedvezmény számos termékünkre!Rendkívüli árengedmények a Föld Napja és az idén 30. alkalommal megrendezésre kerülő Construma Kiállítás alkalmából.
 
KIEMELT KÉPZÉS
Energiahatékonyság, energiatanúsítvány

2009. január 1-től az új épületek energiatanúsítása kötelező a használatbavételi engedély megszerzéséhez! 2012. január 1-től kötelező lesz az energitanúsítvány a következő esetekben is: meglévő épület vagy lakás; lakás vagy ház eladásakor; az átíráshoz, az egy évet meghaladó bérbeadáskor.
22% kedvezmény, ha egyszerre 4, vagy több fő jelentkezik egy képzésre.

Bővebben >>
ONLINE SZEMINÁRIUMOK
Igazságügyi szakértői praktikum
Panelfelújítás - a tervezéstől a kivitelezésig
Hőszigetelés és épületenergetika
Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei
SZAKMAI RENDEZVÉNY
Képviselőfánk - Közös képviselők reggelije
További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Szoftver a Beszámolás, Értékelés és Társasági Adó összeállításához-
ÁPRILIS 10-IG MEGHOSSZABBÍTVA!
KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON!
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
Megosztas Facebookon   Megosztas Twitteren   Megosztas Iwiwen
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1147 Budapest, Jávorka Ádám utca 56.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Köteles Anna
a.koteles@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2011 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva.
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni