Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Épitinfó.hu
2011. április 21., csütörtök
Tisztelt Olvasó!
Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei 8. számának megjelenése alkalmából.

Az adásvétel, mint ingatlantulajdon-szerzési mód sok esetben kerülendő. Ehelyett, a lakhatás megoldására egyre gyakrabban találkozunk a gyakorlatban bérlettel, lízinggel, ajándékozással vagy éppen ingatlan-cserével. Alábbi cikkünkben most ez utóbbi jogügylet előnyeiről szólunk. Tovább a cikkre >>

Kedves Olvasónk! Ezúton is szeretnénk megismerni Önt és hírlevelünkkel kapcsolatos véleményét, ezért kérjük, segítse munkánkat, és töltse ki az alábbi egyszerű kérdőívet. Segítségéért cserébe e-dokumentummal jutalmazzuk meg. Kattintson ide a kitöltéshez: Kérdőív

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Köteles Anna
www.epitinfo.hu
szerkesztőCIKKEINK  
 

Miért jó az ingatlancsere?

Napjainkban szinte csak arról hallunk, hogy az ingatlanpiac nem mozdul, az árak hozzávetőlegesen a 2008-as színvonalon stagnálnak. A kereslet szűkös, a kínálat pedig – a bedőlt hitelek miatt is – óriási. Banki kölcsönöket pedig a lakásvásárlók egyre kevésbé szeretnének felvenni, a sok bizonytalansági tényező miatt. Az adásvétel, mint ingatlantulajdon-szerzési mód így sok esetben kerülendő. Ehelyett, a lakhatás megoldására egyre gyakrabban találkozunk a gyakorlatban bérlettel, lízinggel, ajándékozással vagy éppen ingatlan-cserével. Alábbi cikkünkben most ez utóbbi jogügylet előnyeiről szólunk.

Tovább a cikkre >>

Köszönjük hűségét!

Megreformáltuk képzési kedvezményrendszerünket, ráadásul hűséges partnereinket további kedvezményekkel jutalmazzuk a 2011-es évben.

Bővebben >>

Mennyiért festethetjük ki a lakásunkat?

Itt a tavasz, jönnek a melegebb napok, tehát felpörögnek az ecsetek. Körkép egy átlagos méretű lakás festési munkáinak áráról.

Tovább a cikkre >>
A kertépítés kézikönyve - MOST 30% kedvezménnyel! 
Sorra veszi a felmérés, tervezés, engedélyeztetés lépéseitől elindulva, a művezetésen keresztül a kertfenntartásig. Az akció 2011.04.24-ig érvényes.
Panelfelújítás gyakorlati kézikönyve - MOST 30% kedvezménnyel!  
Kiadványunk tanácsokat kínál a helyreállítási, felújítási módszerek kiválasztásához, bemutatja a felhasznált építőanyagokat. Az akció 2011.04.24-ig érvényes.
Lap teteje

Hangulatos és természetes mennyzetburkolat: a fa

A leggyakrabban, ha a mennyezetek burkolásáról esik szó, mindenkinek a gipszkarton, vagy polisztirol táblák jutnak eszébe. Néhány évtizede még valóban csak ezeket a táblákat használta a legtöbb mester az álmennyezet felrakására. Napjainkban azonban inkább a természetes, rusztikus, esztétikailag is kedvező megoldások a keresettek – a mennyezetek burkolása terén is. Ennek megfelelően, most a fa-lambériaburkolásról ejtünk szót alábbi cikkünkben.

Tovább a cikkhez >>

Csak óvatosan! Mit tehetünk és mit nem a simlis bérlővel?

A bérlő egy istencsapás, és ha nem fizet, tulajdonosként legszívesebben grabancon ragadnám és haladéktalanul kiraknám a szűrét. Csak egy baj: védi jog, jár neki a birtokvédelem, ezért nekem is be kell tartanom a törvényes utat.

Tovább a cikkhez >>

Az építési telek kiválasztása

Az építési telek megválasztásával arról döntünk, hogy hol szeretnénk élni. Nem elég tehát, ha csak a telek jellemzőit vizsgáljuk meg.

Tovább a cikkhez >>

Ládakertek: „zöld élmény” a panelben is

Akinek – panellakása, társasházi lakása folytán - nem adatik meg a kert élménye, annak sem kell kimaradnia a tavaszi ültetési-vetési, növénygondozási munkálatokból. A balkonon, de akár a lépcsőház megfelelő szegletében ugyanis, különböző méretű ládákban - változatos flórával - aprócska zöld szigeteket alakíthatunk ki, még a beton-dzsungelben is.

Tovább a cikkhez >>

Akkor jó a tető, ha szellőzik!

A tetők kialakítása mindig komoly szakértelmet megkövetelő feladat, hiszen otthonunk jól-szigeteltsége, kényelme, biztonsága múlhat a megfelelő fedésen. Ha tetőkről van szó, leginkább a hőszigetelés kérdése szokott felmerülni, s kevesebb figyelem hárul az átszellőzésre. Pedig ez utóbbi tulajdonság is rendkívül fontos, hiszen a nem megfelelő légcsere a szarufák penészesedéséhez, s végső esetben korhadásához vezethet.

Tovább a cikkhez >>


További hírek >>
A HÉT KEDVEZMÉNYE
30% kedvezmény - Háromnyelvű építőipari szakszótár CD-ROM!Az akció 2011. 04. 24-ig érvényes.
 
KIEMELT KÉPZÉS
Képviselőfánk - Közös képviselők reggelije

Tartozások behajtása, a nem lakáscélú helységek használata, a közös tulajdon bérbeadása, felújítása és a jelzálog kérdése mind sajátos jogi helyzeteket teremthet. A rendezvényen egy rövid bevezető után minden résztvevő választ kaphat egyedi kérdéseire.
Bővebben >>


20% kedvezmény, ha egyidejűleg több képzésre jelentkezik. Ehhez ajánljuk: Ingatlangazdálkodás
ONLINE SZEMINÁRIUMOK
Igazságügyi szakértői praktikum
Panelfelújítás - a tervezéstől a kivitelezésig
Hőszigetelés és épületenergetika
Fenntartható fejlődés és műszaki eszközei
SZAKMAI RENDEZVÉNY
Energiahatékonyság, energiatanúsítvány
További szemináriumok >>
VIDEÓAJÁNLÓ


Munkavédelmi filmek 15% kedvezménnyel
KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON!
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
Megosztas Facebookon   Megosztas Twitteren   Megosztas Iwiwen
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1147 Budapest, Jávorka Ádám utca 56.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Köteles Anna
a.koteles@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2011 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva.
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni