Humáninfó hírlevél

HR, munkaügy

2014.09.08. Hétfő 36. szám


Ebben a számban
Hallgatói munkaszerződés alapján történő munkavégzés
Munkáltatói önkéntes pénztári tagdíj-hozzájárulás
Kevesebb vagy több nyugdíjat kapnak a nők?
Ránk is vonatkozhatna az egységes európai munkanélküli segély
Nem rajonganak a munkáltatók a távmunkáért - egy napra sem
Megvan, hány magyar jár külföldre dolgozni
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Humáninfó hírlevél idei 36. számának megjelenése alkalmából!

„Gyakran merül fel kérdésként, hogy a hallgató munkaszerződés alapján munkát végzőre miként kell alkalmazni a munka törvénykönyve (Mt.) előírásait (például a diákot megilleti-e szabadság, betegszabadság), különösen tekintettel arra, hogy e jogviszony – eltérően a „klasszikus” munkaviszonytól – nem jár biztosítási és járulékfizetési kötelezettséggel és ennek megfelelően semmilyen társadalombiztosítási ellátással sem."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Hallgatói munkaszerződés alapján történő munkavégzés
Ahogy az, közismert a nemzeti felsőoktatásról szóló 2012. évi CCIV. törvény 44. szakasza értelmében a hallgató
  • a képzési program keretében, illetve a képzés részeként megszervezett szakmai gyakorlat vagy gyakorlati képzés során az intézményben, az intézmény által alapított gazdálkodó szervezetben vagy külső gyakorlóhelyen, illetve
  • a képzési programhoz közvetlenül nem kapcsolódóan a felsőoktatási intézményben vagy a felsőoktatási intézmény által létrehozott gazdálkodó szervezetben kizárólag hallgatói munkaszerződés keretében végezhet munkát.
Munkáltatói önkéntes pénztári tagdíj-hozzájárulás
A munkaadók számára az önkéntes pénztári törvény (1993. évi XCVI.) hatályba lépésétől kezdve leehetővé teszi, hogy dolgozóik önkéntes pénztári tagdíjához valamilyen formában hozzájáruljanak. Ez történhet munkáltató hozzájárulás formájában, illetve támogatói szerződés alapján. Az Öptv. 12. szakasza értelmében a munkáltató a pénztárral kötött szerződés alapján munkavállalójának tagdíjfizetési kötelezettségét egészben vagy részben átvállalhatja.
Kevesebb vagy több nyugdíjat kapnak a nők?
A nők nyugdíja általában alacsonyabb, mint a férfiaké, azonban több kompenzációs elem is van a rendszerben, amivel igyekeznek ezeket a különbségeket enyhíteni, derül ki a hvg.hu elemzéséből. De vajon valódi kompenzációt jelent-e?
Ránk is vonatkozhatna az egységes európai munkanélküli segély
A közös rendszer a legutóbbi bér 40 százalékának megfelelő juttatást biztosítana az ellátottaknak hat hónapig. Andor László, foglalkoztatásért, szociális ügyekért, és társadalmi befogadásért felelős európai uniós biztossal beszélgettünk arról, hogy miért lenne fontos az egységes szabályozás a munkanélküli segély terén is. Magyarország (amellett, hogy nem tagja az eurózónának) már a mindössze három hónapig tartó segélyezéssel is kilóg az európai államok sorából.
Nem rajonganak a munkáltatók a távmunkáért - egy napra sem
A távmunka motiváltabbá teheti a dolgozókat és csökkentheti a munkahelyi stresszt. Ugyanakkor egy friss felmérésből kiderül, hogy csak a munkáltatók ötöde tartaná jó ötletnek, ha a dolgozók hetente egy napot az irodán kívül töltenének.
Megvan, hány magyar jár külföldre dolgozni
Kilencven-százezer között van azoknak az ingázóknak a száma, akik akár naponta, akár hetente vagy ritkábban járnak haza - erről Vukovich Gabriella, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjúban a nemzetközi vándorlásról.
facebook megosztás
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
06 (1) 428-3800
Központi fax:
06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni