Humáninfó hírlevél

HR, munkaügy

2014.10.06. Hétfő 37. szám


Ebben a számban
A tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó alkalmazottjának jogállása
Ismét az EY a legvonzóbb tanácsadó cég az egyetemisták körében
A Schneider Electric vonzó munkahely a fiatalok számára
Némi cinizmussal szemlélik a karrierbeszélgetések hatékonyságát a munkavállalók
Állásinterjú időpontegyeztetés: mit is kell megbeszélni ilyenkor?
Munkavédelem: mikor tagadhatja meg a munkát a dolgozó?
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Az online számlázó programok jövője
2014. 10. 09.
IFRS Manager Gyakorlat/Elmélet csomag 50% kedvezménnyel
2014 10. 14-15. vagy 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014 11. 10-11. és 17-18.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Humáninfó hírlevél idei 37. számának megjelenése alkalmából!

„A munkabiztonság szerepe és célja, hogy megteremtsük magunk, mások, foglalkoztatók és foglalkoztattak részére az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés alapvető követelményeit. A munkáltató felelősségi körébe tartozik, hogy a hatályos törvényi előírásoknak megfeleljen, és munkavállalóival betartassa ezen követelményeket."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

A tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó alkalmazottjának jogállása
Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 18. § (1) bekezdése értelmében az egyéni vállalkozó egyéni vállalkozói tevékenységét legalább egy hónapig és legfeljebb öt évig szüneteltetheti, melynek bejelentését követően annak tartama alatt a vállalkozó egyéni vállalkozói tevékenységet nem végezhet, egyéni vállalkozói tevékenységhez kötődő új jogosultságot nem szerezhet, új kötelezettséget nem vállalhat
Ismét az EY a legvonzóbb tanácsadó cég az egyetemisták körében
Ismét az EY-t választották a világ legvonzóbb tanácsadó cégének az egyetemisták. A vállalat az összesített listán a második helyet szerezte meg a Google után – derül ki a nemzetközi munkáltatói márkakutatással foglalkozó Universum Global legfrissebb felméréséből.
A Schneider Electric vonzó munkahely a fiatalok számára
A Schneider Electricet, az energiamenedzsment nemzetközi szakértőjét 2014-ben is a világ legvonzóbb munkaadói közé sorolta a munkáltatói márkaépítés vezető tanácsadója, az Universum Top 50 listáján. A felmérésből kiderült, hogy a világ legfejlettebb gazdaságainak mérnökhallgatói szerint a vállalatcsoport a 47. legnépszerűbb munkaadó a mérnöki szektorban.
Némi cinizmussal szemlélik a karrierbeszélgetések hatékonyságát a munkavállalók
Európa munkavállalóinak többsége számára az előléptetésnél többet ér, hogy új ismeretekre, készségekre tegyenek szert; sokan még a magasabb fizetésről is készek lemondani, ha cserébe fontos és szükséges tudás birtokába juthatnak, derül ki a Kelly Global Workforce Index (KGWI) felmérés legfrissebb eredményeiből.
Állásinterjú időpontegyeztetés: mit is kell megbeszélni ilyenkor?
Olyan egyértelműnek tűnik, hogy ha álláskeresésben vagyunk, és megcsörren a telefon, állásinterjúra hívnak, örülünk, időpontot egyeztetünk, majd megköszönjük a lehetőséget, és letesszük a telefont. Valójában azonban érdemes még pár dolgot tisztázni egy ilyen beszélgetésben, hívja fel a figyelmet Jobangel a HR Blogon.
Munkavédelem: mikor tagadhatja meg a munkát a dolgozó?
Megtagadhatja a munkavégzést, munkavédelmi képviselőhöz fordulhat vagy akár a hatóságot is felkeresheti a munkavállalónk, ha nem tartjuk be a munkavédelmi előírásokat. Mik a legfontosabb szabályok, és milyen következményekre számíthatunk még? Összefoglaltuk.
facebook megosztás
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
06 (1) 428-3800
Központi fax:
06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni