Humáninfó hírlevél

HR, munkaügy

2014.10.20. Hétfő 38. szám


Ebben a számban
Szívességi munkavégzés
Miben különbözik egymástól a rehabilitációs járadék, illetve a rehabilitációs ellátás?
A szolgáltatóközpontok 77 százaléka küzd a munkaerőhiánnyal
Több mint 1000 munkahelyet teremt Zuglóban a Mundo Center építése
A többségnek stresszes a munkahelye
Így keress állást, ha el is akarsz helyezkedni!
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
IFRS Manager Gyakorlat csomag
2014 10. 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014 11. 4-5.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
US GAAP Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az US GAAP szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Humáninfó hírlevél idei 38. számának megjelenése alkalmából!

„A közösségi médián keresztüli álláskeresés már nem csak a magasan képzett és tapasztalt jelöltek kizárólagos előjoga: ma a közösségi médián keresztül keresett profilok többsége nem vezető pozíciók betöltésére irányul."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Szívességi munkavégzés (2.)
Nem minősíthető a munkavégzés a munkajog hatálya alá tartozónak, amennyiben ellenérték nem állapítható meg. "Ha teljesen ingyen, ellenérték nélkül, segítségképpen történik a munkavégzés egyértelmű a megítélés, ilyenkor a hatóság természetesen nem indít eljárást sem."
Miben különbözik egymástól a rehabilitációs járadék, illetve a rehabilitációs ellátás?
Gyakran előfordul, hogy a foglalkoztató összetéveszti egymással a címben említett két ellátást és ennek következtében helytelen felvilágosítást ad a megváltozott munkaképességű dolgozójának a keresőtevékenység korlátozására vonatkozó kérdésére, vagy éppen rosszul vonja le tőle az egyéni járulékot.
A szolgáltatóközpontok 77 százaléka küzd a munkaerőhiánnyal
Az üzleti szolgáltatóközpontok (Shared Service Center – SSC) a hazai gazdaság egyik húzóágazatát jelentik: jelenleg közel 30 ezer munkahelyet biztosítanak, mintegy 400 milliárd forintos éves árbevételt termelve. Az ágazat további fejlődésének azonban komoly akadálya lehet a szakemberhiány.
Több mint 1000 munkahelyet teremt Zuglóban a Mundo Center építése
Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a XIV. kerületi önkormányzat és az Echo Investment a mai napon, amelynek értelmében a két fél együttműködik a Bosnyák tér megújításában. Az projekt keretében –melynek során az Echo Invest megépíti a Mundo Centert – többek között felépül egy sportcentrum, egy teljesen új park, felújítják a Bosnyák téri piacot, valamint itt fogják kialakítani Zugló új közigazgatási központját is.
A többségnek stresszes a munkahelye
A magyar munkavállalók több mint fele tartja úgy, hogy munkahelye gyakran stresszes. Ez az egészségi kockázatokon túl komoly - becslések szerint 440 milliárd forint - veszteséget okoz a vállalkozásoknak is - ismertették egy uniós felmérés adatait a jövő heti Európai Munkavédelmi Hét alkalmából megrendezett tájékoztatón.
Így keress állást, ha el is akarsz helyezkedni!
Ma már a közösségi média az új álláspiac és ez a jövőben egyre inkább így lesz - derült ki az Adecco kutatásából, amelynek keretében 24 országban több mint 17 ezer álláskeresőt és több mint 1,5 ezer munkáltatót kérdeztek meg.
facebook megosztás
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
06 (1) 428-3800
Központi fax:
06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni