Humáninfó hírlevél

HR, munkaügy

2014.11.03. Hétfő 39. szám


Ebben a számban
Munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése
Röviden az előzetes és időszakos orvosi vizsgálatról
Még nem elterjedt a bejelentővédelmi ügyvédek alkalmazása
Munkaszerződés módosítása: mikor kell írásba foglalni?
Mi lesz veled jövőre cafeteria?
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014 11. 4-5.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak Ajándék táblagéppel
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
US GAAP Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az US GAAP szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Humáninfó hírlevél idei 39. számának megjelenése alkalmából!

„Kevesebben keresnek állást ma Magyarországon, mint a korábbi években. Ugyanakkor göröngyös és lassú a munkaerőpiacra visszavezető út. A munkanélküliek átlagosan 19, 2 hónapig ülnek otthon."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Amennyiben a munkavállaló elhamarkodottan döntött munkaviszonya közös megegyezéssel történő megszüntetéséről
Bár a munkaviszony közös megegyezéssel történő megszüntetése általában megfontolt döntés következménye, mégis előfordulhat, hogy a munkavállaló e megoldás választásával közvetlen hátrányt szenved. Például, ha a nyugdíjazása érdekében megszünteti a jogviszonyát, de mát nem jogosult nyugellátásra.
Röviden az előzetes és időszakos orvosi vizsgálatról
A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 49. szakasza szerint a munkavállaló csak olyan munkára és csak akkor alkalmazható, ha
  • annak ellátásához megfelelő élettani adottságokkal rendelkezik,
  • foglalkoztatása az egészségét, testi épségét, illetve a fiatalkorú egészséges fejlődését károsan nem befolyásolja,
Még nem elterjedt a bejelentővédelmi ügyvédek alkalmazása
A visszaélés-bejelentési rendszerek lehetővé teszik a munkavállalók, illetve egyéb érintettek (pl. beszállítók) részére, hogy kifejezetten egy erre kialakított rendszeren keresztül – akár anonim módon is – bejelentést tegyenek a munkáltatóval kapcsolatban tudomásukra jutott jogsértésekről.
Lesz egységes munkanélküli segély az EU-ban?
Az unióban jelenleg formálódó közös munkanélküli-biztosítási rendszerrel egyértelműen a magyarok járnának a legjobban Európában. Az eurózóna tagjaira vonatkozó rendszert hazánkban is bevezethetik, ám annak megvalósulása is kétséges. Szociálisabbá válik-e Európa?
Munkaszerződés módosítása: mikor kell írásba foglalni?
Munkáltatóként, a munkavállalóval közösen megegyezve, természetesen írásban, bármikor módosíthatjuk a munkaszerződést, de vannak olyan esetek, amikor a szóbeli módosítás is érvényes, illetve léteznek kivételek, amikor módosítás nélkül is változtathatunk a szerződésben foglaltakon. Sorra vesszük, mikor kell és mikor nem kötelező módosítani a munkaszerződést ahhoz, hogy eltérjünk attól a gyakorlatban.
Mi lesz veled cafeteria jövőre?
Többféle előrejelzést olvashattunk a napokban a béren kívüli juttatások adóemelésének várható hatásairól. A cafeteriatrend.hu weboldal egy nem reprezentatív felmérés keretében 217 munkáltatót kérdezett meg, hogy miként reagálnának, ha a cafeteria jelenlegi 35,7 százalék közterhe 51,17 százalékra növekedne.
facebook megosztás
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
06 (1) 428-3800
Központi fax:
06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni