Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Ügyvezető.hu
2010. november 19., péntek


Tisztelt Olvasó!
Üdvözlöm hírlevelünk 12. számának megjelenése alkalmából!

Egy amerikai felmérés szerint rontja a munkahelyi légkört, ha a dolgozók tudnak egymás fizetéséről. Aki átlag alatt keres, nagyobb valószínűséggel néz új munkahely után. Az átlag feletti fizetéssel rendelkezők pedig ettől az információtól nem lesznek boldogabbak. Hogyan reagálnak a magyar dolgozók, ha tudomást szereznek kollégájuk béréről? Kik tudnak a cégeknél a hivatalos keresetekről? Tovább a cikkre >>

Ön is szeret nyerni?

A Verlag Dashöfer Szakkiadó játékában most Ön is könnyedén nyerhet online szakkönyv hozzáférést vagy online szemináriumot.
Játsszon velünk, és álljon be a győztesek táborába!


Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Mladoniczki Kinga
www.ugyvezeto.hu
szerkesztő


AKTUALITÁSOK  
 

Hátráltató tényező egy gyerek a nők munkavégzésében?

A kormány intézkedései elő kívánják segíteni a nők esélyegyenlőségét a munka világában; rossz beidegződés az, hogy a nők munkavégzésében a család, a gyermek hátráltató tényező - erről Nagy Anna kormányszóvivő beszélt hétfőn egy esélyegyenlőségi konferencián Budapesten.

Tovább a cikkhez >>

Követeléskezelés - Kintlevőségek sikeres behajtása

Tudja hogyan lehet egy követelést bebiztosítani minél több irányból? Követeléskezelés - Kintlevőségek sikeres behajtása című szakmai programunkon mindezt megtudhatja. Hogy ha már kétséges a követelés megtérülése, tudja, milyen lehetőségei vannak, és ki tudja választani a leginkább megfelelő eszközt vagy eljárást, s valamely eljárás sikertelensége esetén azt felismerje és éljen a további lehetőségekkel.

Bővebben >>
Munkajogi és foglalkoztatási TIPP - Havonta megjelenő online hírlevél ügyvezetőknek és munkaügyi vezetőknek
Online szaklap a munkajogot érintő változásokról!
Személyügyi ABC
Adó-, járulék-fizetés, támogatás, cafeteria, szabadság. A HR teendők összefoglalása!
Lap teteje

Kinek jó, hogy tabu a fizetés?

Egy amerikai felmérés szerint rontja a munkahelyi légkört, ha a dolgozók tudnak egymás fizetéséről. Aki átlag alatt keres, nagyobb valószínűséggel néz új munkahely után. Az átlag feletti fizetéssel rendelkezők pedig ettől az információtól nem lesznek boldogabbak. Hogyan reagálnak a magyar dolgozók, ha tudomást szereznek kollégájuk béréről? Kik tudnak a cégeknél a hivatalos keresetekről?

Tovább a cikkhez >>

Munkaidő mérés. Próbálja ki most ingyen!
A dolgozók sokszor teljesen másképp látják a napjukat, mint ahogy az valójában eltelik. És van aki direkt lóg, így még a kollégáira több munka hárul. Ismerős helyzet? Van megoldás!
MINDEN, AMI RUTIN  
 

Álláskeresés 50 éven túl

A munkáltatók sokszor a fiatal pályázókat részesítik előnybe a korosabbakkal szemben. Még akkor is, ha ezzel esetleg egy tapasztalatlanabb munkaerőhöz jutnak. Ennek részben anyagi okai is vannak, de számtalanszor emberi tényezők is szerepet játszanak. A legrosszabb helyzetben az 50 év felettiek vannak, akik fiatalok a nyugdíjhoz, de már elég idősek ahhoz, hogy ne kapkodjanak utánuk a munkaerőpiacon. Milyen technikákkal szerezhet ez a korosztály munkalehetőséget?

Tovább a cikkhez >>

Száz trükkös állásinterjú-kérdés

Örök dilemma, hogy vajon mit fog kérdezni az interjúztató a felvételi beszélgetésen. Lesznek-e beugratós, trükkös kérdések vagy csak egyszerű, leginkább az önéletrajzra szorítkozó információra kíváncsiak a HR-esek? Mire számíthat a jelentkező? Íme, száz lehetséges kérdés.

Tovább a cikkhez >>

Milyen őszinte vagy a weben?

Meghökkentő eredményre jutottak a Carnegie Mellon egyetem kutatói: egy-egy weboldal külalakja meghatározza azt, mennyire őszintén válaszolunk a site-on feltett kérdésekre.

Tovább a cikkhez >>
IRODAI EGÉSZSÉG  
 

Jelentős profitot hozhat a stressz megelőzése

A magyarok egészségi állapota az elmúlt évtizedekben sokat romlott, nemzetközi összehasonlításban is rendkívül kedvezőtlen képet mutat. Egy magyar állampolgár átlagosan 6-7 évvel él kevesebbet nyugat-európai társánál. Ne szépítsük: sok betegség kialakulásáért bizony a munkahelyi stressz a felelős, ezért a munkáltatókon is sok múlik, mit tesznek dolgozóik egészségéért. Eredményesek lehetnek az egészségügyi szűrések, sőt, ma már létezik olyan prevenciós vizsgálat is, amelynek során akár egy egyszerű vérvételből mintegy 150 betegség előjelét ki lehet szűrni.

Tovább a cikkhez >>

Agyunk napirendje

A nap folyamán nemcsak energiaszintünk és testsúlyunk változik, de agyi tevékenységünknek is megvan a maga ritmusa, ami nagyrészt a belső óra, az alvási minták, a fényviszonyok és genetikai szerkezetünk függvénye. Ha ismerjük agyi órarendünket, egészségesebben, vidámabban és energikusabban élhetünk.

Tovább a cikkhez >>


További hírek olvasásához kattintson ide >>


Ritkábban kellene fürdenünk?

Számos országban bevett a gyakorlat, ha valaki hetente csak néhány alkalommal kerít sort fürdésre, zuhanyzásra, míg mások ökológiai megfontolásból spórolnak a fürdővízzel. Bizonyos életvitel mellett valóban nem feltétlenül sérül személyes higiéniánk, ha egy-egy napon elmarad a nagy tisztálkodás - írja a brit Guardian.

 
Hosszú élet kúra

Ennek a kúrának az alkalmazására nincsen ideális időszak. Mindennapi életünk során bármikor használhatjuk, ha esélyt szeretnénk adni magunknak a hosszú, egészséges és kielégítő életre, bármilyen idősek is vagyunk.

Állati Advent!
Nyereményjáték!


Küldje be Ön is kedvence fényképet 2010. november 28-ig!

KIEMELT KÉPZÉS
Táblázatkezelés és pénzügyi számítások EXCELLEL

Programunkkal a napi gyakorlatban előforduló pénzügyi feladatok megoldására koncentrálva, sok gyakorlati példával illusztrálva ismerheti meg az Excel "csínját-bínját".

Bővebben >>

ONLINE SZEMINÁRIUMOK
Internet ABC
Táblázatkezelés és pénzügyi számítások EXCELLEL
SZAKMAI RENDEZVÉNY
Követeléskezelés - Kintlevőségek sikeres behajtása
KÉPZÉSEK
A sikeres értékesítő
Hatékony ügyfélszolgálatmenedzsment - visszatérő ügyfelek
További szemináriumok >>
KÖVESSEN MINKET FACEBOOK-ON!
OSSZA MEG ISMERŐSEIVEL
Megosztas Facebookon   Megosztas Twitteren   Megosztas Iwiwen
 

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Mladoniczki Kinga
k.mladoniczki@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2010 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni