Adófórum hírlevél

Adózási és számviteli információk

2013.02.28. CSÜTÖRTÖK 8. SZÁM


Ebben a számban
Marad még a bizonytalanság a szabadságok körül
Húsz év sikertelenség után jönnek a vállalkozási zónák
2013-tól: Mikrogazdálkodói beszámoló
Nem lesz népszerű a pénzforgalmi áfa
Termékajánló
BÉTA-Szoft - 2012
Egyedülálló szoftverünk segítségével könnyedén elkészítheti a cég beszámolóját néhány kattintás segítségével. A program segít Önnek a beszámoló készítés mellett az eredmény kimutatás, a kiegészítő melléklet, az üzleti jelentés, a cash flow és a társasági adóbevallás elkészítésében is. Mindezt angol és német nyelven is elkészítheti.
Érdekel a beszámoló készítése
Képzésajánló
Bérszámítással kapcsolatos teendők az új MT szerint
2013. március 14.
Induló vállalkozások jogi, adózási és számviteli feladatai
2013. március 19.
Cafeteria rendszer, elemei és a szabályzat készítés
2013. március 27.
Kiemelt képzésünk
Konszolidáció
Komplex, 4 napos képzésünk különösen hasznos a konszolidált beszámolók készítői, felhasználói és az elemzők számára, akiknek munkájuk során szükségük van a magyar és az IAS/IFRS szerinti beszámolók konszolidációs feladatainak ismeretére. 16 kredit pont (Számviteli témakör, Vállalkozási szakterület)
Érdekel a konszolidáció
A legpörgősebb fórumtémák
Kft ügyvezető járulékfizetése
őstermelő bevétele
GYED miatti szüneteltetés
Munkaviszony melletti ev cégautó adó fizetése
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!
Köszöntöm Önt az Adófórum hírlevél 8. számának megjelenése alkalmából

Mai első cikkünkben a számlázás érdekességeiről
olvashatnak bővebben. Szeretnénk a következő cikkben a számlázással kapcsolatban néhány érdekességet, ellentmondást megosztani, amivel szembe találkozván megállapíthatja mindenki, hogy nem igazán egyszerű feladattal állunk szembe egy látszólag egyszerűnek tűnő számlázás kapcsán sem.

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánok!

Szerkesztőnk képe
Szalontai Szilvia
www.adoforum.hu
szerkesztő


Kiemelt ajánlatunk


Szabályzatok komplex gyűjteménye
A Szabályzatok komplex gyűjteménye szoftvere percek alatt elkészíti egy, vagy több cég kötelező szabályzatait (számviteli szabályzat, pénzkezelési szabályzat, munkaügyi, minőségbiztosítási. munka- és tűzvédelmi dokumentumok stb.) egyszerűen és gyorsan. A CD a mindenkori legfrissebb szabályzatokat tartalmazza, valamint az útmutatókat, magyarázatokat tartalmazó könyvet elektronikus formában.

Adótrükkök példákkal
Legyen tisztában a legális adó- és költségcsökkentési módszerekkel, melyekkel növelni tudja cége nyereségét! Az Adótrükkök példákkal c. szakkönyv a trükköket konkrét számításokkal mutatja be minden egyéb adózási, társadalombiztosítási kihatásaikkal együtt, ezzel is segítve Önnek a magyarázatok és a tanácsok alkalmazhatóságában. A kiadvány mellé az online verzióhoz való hozzáférést is biztosítjuk ügyfeleink részére.
Érdekelnek a legfrissebb szabályzatok Szeretnék profitálni az adó változásaiból


Szakmai cikkek

Számlázás érdekességei
A számla kiállítása minden társaság életében az egyik legfontosabb feladat, ugyanis a bevételeinket kizárólag a jól kiállított számla birtokában fogjuk tudni a vevőinktől megkapni, vagy behajtani. Látszólag egy egyszerű feladatról van szó, azonban mint tudjuk az élet produkál ezzel a témakörrel kapcsolatosan is érdekes és annál kacifántosabb helyzeteket.
Marad még a bizonytalanság a szabadságok körül
A nagyobb problémák elkerülése végett célszerű a kormány által javasolt útmutató szerint számolni a béreket, amíg az új szabályozás hatályba nem lép. Ellenkező esetben pluszmunkát vagy a munkaügyi felügyelet kellemetlenkedéseit kockáztatja a munkaadó.
Húsz év sikertelenség után jönnek a vállakozási zónák
Az irány jó, azonban a foglalkoztatás javításához és a hátrányos térségek fejlesztéséhez a szabad vállalkozási zónák létrehozása csak az első, kis lépés − vélik egybehangzóan a lapunk által megkérdezett vállalkozói szövetségek.
Bekeményit az adóhatóság
Rövidesen megkezdi az adóhivatal az elmaradt kamarai hozzájárulások behajtását - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
Néhány gondolat röviden az egyéni vállalkozók KATÁ-ra való áttéréséhez
Eljött a végső időpontja az egyéni vállalkozók 2012. évi bevallásának a jövedelmük adózására vonatkozóan. Igaz ez az evás, az átalányadós, és a vállalkozói jövedelem szerint adózó egyéni vállalkozókra is. Tehát nem várhatunk tovább a jogszabályok értelmezésével, mert meg kell állapítani a 2012. év bevételét. Ennek során az általános szabályoktól eltérő rendelkezéseket is figyelembe kell venni, ha az egyéni vállalkozó 2013. január 1-től áttért a kisadózók tételes adójának (KATA) hatálya alá.

Szakmai Tudástár szolgáltatás ajánló


Ügyfeleink igényei alapján kiadónk egy olyan átfogó, komplex szolgáltatást hozott létre a Szakmai Tudástárral, mely megoldást nyújt a szakemberek leterheltségére, a piacon egyedülálló módon gyakorlatias, mindamellett folyamatosan aktualizált, cikkei pedig neves szerzőink által garantált tartalomból kerülnek ki.
Munkabérek illetve társas és egyéni vállalkozó saját maga után fizetendő kedvezményes közterhei Garantált
A 2013. évi törvényi változásokkal bővült a munkabéreket terhelő közterhek kedvezményeinek köre. A szociális hozzájárulási adóból igénybe vehető kedvezmények lehetőségeit és igénybevételének feltételeit több törvényi helyen is szabályozta a jogalkotó:
2013-tól: Mikrogazdálkodói beszámoló Garantált
A 2013. január 1-jétől hatályos Számviteli törvény az egyszerűsített éves beszámoló készítésére kötelezett gazdálkodó számára – annak saját döntése alapján – lehetővé teszi, hogy beszámolási kötelezettségét ún. mikrogazdálkodói egyszerűsített éves beszámoló összeállításával teljesítse.
Kérdés-válasz: Munkáltató kötelezettségei nyugdíjba vonulás esetén Garantált
Dolgozónk nyugdíjba szeretne menni, s a nyugdíjba vonulás során felmerülő munkáltatói kötelezettségekkel kapcsolatosan az alábbiakra szeretném szakértő válaszukat megkapni:

Leggyakoribb keresések

adójóváírás áfa kötelező könyvvizsgálat kata feltöltési kötelezettség kiva végkielégítés adószámos magánszemély tagi kölcsön egyéni vállalkozás

Szakmai cikkek

RSM DTM: bírságözönt zúdíthat a vállalkozásokra a tételes belföldi áfabevallás
Vállalkozások százezrei szembesülnek az idén először a belföldi összesítő nyilatkozattal, amelyet február 20-ig kell teljesíteniük a havi bevallóknak. Az eddiginél jóval részletesebb és bonyolultabb adatszolgáltatási kötelezettség számos buktatót rejt magában, miközben az adóhatóság akár félmillió forintos mulasztási bírságot is kiszabhat a bevallás hibás kitöltése miatt - hívja fel a figyelmet az RSM DTM.
Elszámította magát a kormány - nem jött be az adóterv
A kkv-k helyzetének könnyítésére kidolgozott adószabályokhoz fűzött tervek egyelőre nem a kormány elképzelései szerint alakulnak. A kisvállalkozói adó kudarca után ugyanis most a pénzforgalmi áfáról is kiderült, nem lett kedvenc. Pénzforgalmi áfafizetésre mindössze 9461 adóalany tért át.
Nem lesz népszerű a pénzforgalmi áfa
A kiva kudarca után most a pénzforgalmi áfáról is kiderült, nem lett kedvenc. Azok a vállalkozások választhatták a pénzforgalmi áfafizetést, amelyek értékesítésből származó nettó árbevétele nem haladta meg az évi 125 millió forintot. A lehetőséggel meg lehet szabadulni az áfa előre finanszírozásától, vagyis azt csak akkor kell befizetni, ha a számlát kiegyenlítette a vevő. Ugyanez érvényes a visszaigénylésre is, azt is csak akkor lehet kérni, ha a kifizetés megtörtént.
Jó évet zárt a NAV a Dél-Alföldön
Jó évet zártak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi egységei 2012-ben; a régióban nettó 403,9 milliárd forint folyt be a főbb adónemekből, a vám- és pénzügyőr szakág 29,5 milliárd forint bevételt könyvelhetett el, míg a bűnügyi igazgatóság 3,8 milliárd forint vagyont vont el az elkövetőktől - derült ki a hatóság szerdai szegedi sajtótájékoztatóján.
iwiw megosztás facebook megosztás
A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
06 (1) 428-3800
Központi fax:
06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
AL-2233
©Copyright 1996-2013. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni