Műszakifórum hírlevél

A minőség és a színvonal szolgálatában

2014.06.19 Csütörtök 6. szám


Ebben a számban
Gyárilag van kémprogram egy kínai okostelefonon
Új szívet kapott a magyar midibusz
Változások az internetes kereskedelem szabályaiban
Az eurózónában és az unióban is nőttek az adóterhek
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolnia és a program behelyettesíti az adatokat a megfelelő helyekre. Az új szoftvert mostantól a weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum
Képzésajánló
IFRS Manager
2014. 09. 24-25. és 10. 15-16.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 29-30.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 5-6.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 26-27.
Kiemelt képzésünk
Mikor mondjunk nemet az ügyfélnek?
A könyvelők és az ügyfeleik közötti "viszony", avagy a jó szerződés alapja a jó együttműködésnek. Webináriumunkon többek között szó lesz a könyvelő és az ügyfél közötti jogviszonyok jogi kereteiről és ezek felelősségi kérdéseiről, a szerződéses kapcsolatokról, általános szerződési feltételekről és még egyéb hasznos tudnivalókról.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

iwiw megosztás facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Műszaki fórum hírlevél idei 6. számának megjelenése alkalmából!

"Az ellenőrzés kiterjed a szezonális termékek - gyerekjátékok, gyermek sporteszközök, kerti bútorok és elektromos grillek - közül a testi épséget és egészséget veszélyeztetőkre - tette hozzá a kabinetvezető. A vendéglátósok ellenőrzésének célja a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatók kiszűrése, továbbá a szabályos árfeltüntetés ellenőrzése."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.muszakiforum.hu


Kiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


IT, K+F, tudomány

Gyárilag van kémprogram egy kínai okostelefonon
Az N9500 gyártója a Google Play áruház helyett egy kémprogramot telepített az androidos készülékre – közölte a német vírusirtó cég, a G Data. A telefon minden vásárlásról adatokat küld egy kínai szerverre. A modellből Franciaországban és Németországban adták el a legtöbbet, de kapható az Amazonon, az Ebay-en, és magyar számítástechnikai apróhirdetési oldalakon is megtalálható.
Ingyenes lett az androidos szuperbillentyűzet
Ingyenessé tették fejlesztői az eddig csaknem ezer forintért megvehető SwiftKey appot. Ez egy olyan virtuális billentyűzet, amely a Google Android szoftvert futtató készülékek alapbeállításként elérhető felületét tudja kiváltani.


Infrastruktúra, közlekedés

GYSEV: Sopronból és Szombathelyről is közvetlenül elérhető vonattal a Balaton
Június 21-től Sopronból és Szombathelyről is közvetlenül elérhető lesz a Balaton vonattal, a GYSEV Zrt. Sopronból napi egy, Szombathelyről további két vonatpárral biztosítja az átszállás nélküli utazást a balatoni üdülőhelyekhez.
Új szívet kapott a magyar midibusz
Új, a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak megfelelő, Euro6-os motort kapott a Rába győri üzemében az S91-es típusú midibusz. A jármű jelenleg az egyetlen olyan hazai fejlesztésű autóbusz, amelyet magyar gyártó a külpiacokon értékesíteni tudott. A fejlesztés mellett megkezdődött a skandináv megrendelésre készülő midibuszok átadás-átvétele is.


Minőség, fogyasztóvédelem

Változások az internetes kereskedelem szabályaiban - 14 napon belül lehet visszaküldeni az online vásárolt termékeket
2014. június 13-tól minden uniós tagállam köteles alkalmazni a fogyasztói jogokról szóló uniós irányelv szabályait, amelyek a korábbi uniós fogyasztóvédelmi szabályokat váltják fel és egységesítik. Magyarország ennek a kötelezettségnek a fogyasztók és a vállalkozások közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet elfogadásával és kihirdetésével tett eleget. Az irányelv alkalmazása érdekében elfogadott új magyar jogszabály jelentős változást hoz a fogyasztók védelmének területén, több ponton egyértelműsíti a korábbi szabályozást és számos újítást is bevezet.
Megkezdődtek a nyári fogyasztóvédelmi ellenőrzések
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei megkezdték a héten a nyári idegenforgalmi ellenőrzéseket, kiemelten a rendezvényekre kitelepült vendéglátósokat és a taxisokat vizsgálják - mondta Kathi Attila, a hatóság stratégiai kabinetjének vezetője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.


Európai Unió és belföldi hírek

Az eurózónában és az unióban is nőttek az adóterhek
Az uniós tagállamok közül Magyarországon emelkedett a GDP-hez viszonyítva a legnagyobb mértékben az állami bevételek aránya: 2011 és 2012 között 1,9 százalékpontos volt az emelkedés, 37,3 százalékról 39,2 százalékra. Az uniós trendekkel ellentétben viszont Magyarországon némileg csökkent a munkát terhelő adók súlya a bevételek között; 2011-ben az állam bevételeinek 47,3 százaléka származott ebből a forrásból, 2012-ben 46,4 százalék volt ez az arány. Uniós átlagban a tagállamok adóbevételeinek több mint fele, 51 százaléka származott a munkára kivetett terhekből.
Nagyvállalatok adókedvezményeit vizsgálja az Európai Bizottság
Hivatalos vizsgálatot indított szerdán az Európai Bizottság annak feltárására, hogy összhangban vannak-e az állami támogatásokra vonatkozó uniós előírásokkal azok az adókedvezmények, amelyeket a tagállamok biztosítanak az Apple-nek, a Starbucksnak és a Fiat Luxemburgban bejegyzett Fiat Finance and Trade nevű pénzintézetének.

iwiw megosztás iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni