Műszakifórum hírlevél

A minőség és a színvonal szolgálatában

2014.07.15 Kedd 7. szám


Ebben a számban
A jövő Windowsa mindenen futni fog
Megnyílt a váci vasútállomás korszerűsített csarnoka
Tanácsadó irodát nyitott öt nagyvárosban a versenyhivatal
Magyarország építőipara a huszonegyedik az unióban
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolnia és a program behelyettesíti az adatokat a megfelelő helyekre. Az új szoftvert mostantól a weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum
Képzésajánló
IFRS Manager
2014. 09. 24-25. és 10. 15-16.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 29-30.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 5-6.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 26-27.
Kiemelt képzésünk
Kezdő cégek start-up adózási és számviteli teendői
Webináriumunkon hasznos vállalkozási ötletekkel látjuk el a kezdő cégeket. Többek között szó lesz a nemzetközi és magyar adózási kérdésekről (általános forgalmi adó, társasági adó, helyi iparűzési adó, járulékok), számviteli kérdésekről, továbbá az adóellenőrzés szempontjairól.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Műszaki fórum hírlevél idei 7. számának megjelenése alkalmából!

"Tavaly összesen 3239 eljárást kezdeményeztek a testületnél, míg 2010-ben számuk még nem érte el a 2500-at. A fogyasztóvédelemről szóló törvény alapján működő békéltető testületek elsődleges feladata a fogyasztók és a vállalkozások közötti viták megoldása. Az első félévben a kereskedelemmel kapcsolatban 754 vitás ügy került a budapesti testülethez."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.muszakiforum.hu


Kiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


IT, K+F, tudomány

A jövő Windowsa mindenen futni fog
Körlevelet írt a Microsoft új vezetője, aki az okostelefonok mellett a felhőszolgáltatásokban látja a jövőt. A Windows és az Office már meg sem jelenik a levél stratégiai részében. A cég a billentyűzetnél, egérnél és érintőképernyőnél természetesebben használható interfészeket ígér.
Új technológia a hallásjavító implantátumok beépítésében Magyarországon
Először ültették be Magyarországon egy műtéti folyamatban egyszerre mindkét fülbe a jelenleg elérhető legvékonyabb cochleáris, hallásjavító implantátumot. A műtétet Rovó László végezte el egy tizenhat hónapos kisgyermeken csütörtök reggel a Szegedi Tudományegyetemen, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán.


Infrastruktúra, közlekedés

Megnyílt a váci vasútállomás korszerűsített csarnoka
Megnyílt a váci vasútállomás újjáépített csarnoka – közölte a MÁV–Start Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn az MTI-vel. Az utascsarnok újjáépítése része a 14,8 milliárd forint értékű átfogó vasúti rekonstrukciónak, amely keretében a vasúti pályát is felújítják.
Az IBM informatikai megoldásokkal segít a légitársaságoknak szolgáltatásaik fejlesztésében
2016-ban minden hetedik jegyet online, okostelefonon vagy közösségi médián keresztül értékesítenek majd, de több légitársaság már most is digitális csatornákon kommunikál utasaival. A cégek árrése folyamatosan csökken, miközben az utasok igényei nőnek – a versenyt az nyeri, aki az új technológiák alkalmazásával kényelmesebbé és élményszerűbbé teszi a repülést.


Minőség, fogyasztóvédelem

Tanácsadó irodát nyitott öt nagyvárosban a versenyhivatal
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) gazdasági versenyügyi tanácsadó irodát indított öt vidéki nagyvárosban: Debrecenben, Egerben, Szegeden, Pécsen és Győrben - közölte a versenyhivatal pénteken az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a hálózat létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése.
Egyre többen fordulnak békéltető testülethez
Egyre több fogyasztó és vállalkozás fordul a Budapesti Békéltető Testülethez; az idei első félévben 1819 ügy került a testülethez, 5,5 százalékkal több, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. A testület az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatójában ismerteti: tavaly összesen 3239 eljárást kezdeményeztek a testületnél, míg 2010-ben számuk még nem érte el a 2500-at.


Európai Unió és belföldi hírek

Magyarország építőipara a huszonegyedik az unióban
Az építőipar teljesítménye 1162 milliárd eurót tett ki tavaly az Európai Unióban, Magyarország a 4 milliárd eurós (mintegy 1200 milliárd forint) teljesítményével a 21. helyen áll a rangsorban - közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az Európai Építőipari Szövetség (FIEC) adataira hivatkozva az MTI-vel.
ÉVOSZ: szabályosak voltak az EU-támogatású útépítési tenderek
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) álláspontja szerint mind az Európai Unió, mind pedig a magyar közbeszerzési szabályoknak megfeleltek az építési, és ezen belül az útépítési tenderek is az elmúlt hét évben. Az ÉVOSZ az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra reagált, hogy az Európai Bizottság 2007-ig visszamenőleg vizsgálja a magyar útépítéseket.

facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni