Műszakifórum hírlevél

A minőség és a színvonal szolgálatában

2014.10.09 Csütörtök 9. szám


Ebben a számban
Vírusmodellezés szuperszámítógéppel
Megújult a törökszentmiklósi vasútállomás
Jelöletlen zöldséget foglalt le a Nébih
Borúlátóak az európai kapcsolt erőművek
Kiemelt termékünk
Szabályzatok komplex gyűjteménye
A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolnia és a program behelyettesíti az adatokat a megfelelő helyekre. Az új szoftvert mostantól a weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum
Termékajánló
AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
- 15 év szakmai tapasztalata -
Kalkulátor Szakmai Tudásbázis
- bérszámfejtési szakkönyvtár -
VideoCampus Szakmai Tudásbázis
- szeminárium adatbázis -
Szabályzatok komplex gyűjteménye + pendrive
- szabályzatkészítés egyszerűen -
Ajánlott képzésünk
US GAAP Manager
Képzésünk segít abban, hogy megismerje a US GAAP standardokban foglalt számviteli elveket és technikákat. Tanfolyamunkon - az elmélet mellett - nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati részre. A kurzuson olyan példákat hallhat szakértő előadónktől, melyek tevékenysége során előfordulhatnak.
Jelentkezzen most!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük a Műszaki fórum hírlevél idei 9. számának megjelenése alkalmából!

"Általánosságban elmondható, hogy szinte minden szoftver rendelkezhet sérülékenységgel, ami programozási hibából adódhat. Ezt a szakzsargon "Bug"-nak nevezi. Ha a felelős szoftvergyártó tudomására jut a hiba, akkor hibajavítást, azaz "patch"-t készít hozzá, amit a felhasználók a szoftver frissítésével építhetnek be a programba, felvértezve ezzel a rendszerüket a sérülékenység lehetséges kihasználása ellen."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.muszakiforum.hu


Kiemelt ajánlatunkIFRS gyakorlati képzés haladóknak Ajándék táblagéppel
A képzés célja, hogy egy - már IFRS szabályokat alkalmazó - vállalat következő évi beszámolóit készítsük el, egy adott nyitóadat birtokában. Tanfolyamunkon a hétköznapokban tapasztalt technikai problémák beillesztésével hajtjuk végre a beszámoló összeállítását. Kurzusunkon választ kaphat megválaszolatlan kérdéseire. E csomagunk választása esetén táblagépet kap ajándékba!


IFRS Manager Gyakorlat/Elmélet csomag 50% kedvezménnyel
Ha nem szeretné elvégezni a teljes képzést, mert csak a gyakorlati, vagy elméleti rész okoz Önnek nehézséget, akkor e csomagunk Önnek szól. Nem kell feleslegesen pénzt kidobnia olyan részre, melyet már ért, hiszen e csomagunkat féláron biztosítjuk az Ön részére. Képzésünk családias légkörben lesz megtartva, így bátran felteheti kérdéseit, melyekre szakértő előadónk választ ad.
Jelentkezem a képzésre! Jelentkezem féláron!


IT, K+F, tudomány

Vírusmodellezés szuperszámítógéppel
Néhány éve ausztrál kutatóknak sikerült szimulálniuk a nátha vírus viselkedését. Orvos-biológusok Magyarországon is számtalan esetben kutatásaik során igénybe veszik a hazai szuperszámítógépeket pl. a genetikai különbségek hatásainak felderítésének esetében is.
Mire jók a sérülékenységi vizsgálatok?
Az utóbbi időben egyre többször harsogja a média a napvilágra kerülő sérülékenységeket és sebezhetőségeket, mint a Heatbleed vagy a Bash bug. A hozzá nem értők gyakran széttett kézzel olvassák a sorokat, ez a cikk ezt kívánja orvosolni.


Infrastruktúra, közlekedés

Megújult a törökszentmiklósi vasútállomás
A közel 70 kilométer hosszú Szajol-Püspökladány vasúti vonal 99,5 milliárd forintos komplex felújítása részeként átépült Törökszentmiklós vasútállomása - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden.
Több mint nyolcvan roncsautót szállítanak el november végéig Budapesten
Nyolcvan-kilencven üzemképtelen autó elszállítására adott le eddig megrendelést a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), november végéig szállítják el őket a telephelyükre. A cél az, hogy több parkolóhely legyen a városban - mondta a FÖRI szolgálati igazgatóhelyettese.


Minőség, fogyasztóvédelem

Jelöletlen zöldséget foglalt le a Nébih
Mintegy 86 tonna jelöletlen burgonyát és vöröshagymát foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kiemelt ügyek igazgatósága egy Pest megyei zöldségcsomagoló üzemben - közölte a hivatal.
Szappanos ízű, vegyszeres szagú kókuszreszeléket vont ki a forgalomból a hatóság
Szappanos ízű és vegyszeres szagú, jelölésében sem megfelelő kókuszreszelék azonnali visszahívását rendelte el az élelmiszerlánc felügyeleti hatóság. A 2014. november 25-i minőség-megőrzési idejű terméken egy allergén anyag feltüntetését is elmulasztották - tájékoztatott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).


Európai Unió és belföldi hírek

Tovább javultak a gazdasági kilátások – három százalékot meghaladó lehet a GDP-növekedés Magyarországon
Tovább javultak a gazdasági kilátások Magyarországon, a három százalékot is meghaladhatja a GDP-növekedés idén hazánkban. Az eurózónában lassúbb felfutás várható, az éves bővülés egy százalék alatt marad 2014-ben – derül ki az EY legfrissebb negyedéves Eurózóna Előrejelzéséből.
Borúlátóak az európai kapcsolt erőművek
Az európai kapcsolt – hőt és villamos energiát párhuzamosan, egyazon tüzelőanyag bázison termelő – erőművek többsége rövidtávon borúsan látja a szektor jövőjét – derül ki a COGEN Europe, a kapcsolt energiatermelés európai szakmai szervezetének idei felméréséből.

facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni