Ügyvezető hírlevél

Cégvezetés

2014.10.02. Csütörtök 36. szám


Ebben a számban
10 dolog amit érdemes átgondolni ha interneten rendel árut
Utálja a pazarlást? Az idővel is spórolhat!
Mibe kerül a beosztottak képzése?
Hogyan csökkenthetik költségeiket a kiskereskedők akár akár 50–70%-kal?
Felforgató technológiák hullámain szörfölhetnek az új sikercégek
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum
Képzésajánló
Az online számlázó programok jövője
2014. 10. 09.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Ügyvezető hírlevél idei 36. számának megjelenése alkalmából!

"A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium XX-MIKFO/220/2/2014 iktatószámú levelében zavarosan fogalmaz, amikor azt állítja, hogy „amennyiben a jogosult érvényesíti a behajtási költségátalány iránti igényét, annak összege független attól, hogy a kötelezettnek milyen mértékű pénztartozása után kellene azt megfizetni és attól is, hogy a késedelembe esés mikor történt…”."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Adómegtakarítás behajtási-költségátalánnyal
Nem tudja időben kifizetni a számlákat, de mégis nyereséges? Csökkentheti a társasági adóját a behajtási költségátalánnyal! Az új adómegtakarítási lehetőség azzal jött létre, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium automatikus számoltatná el a számlánként 40 EUR összegű költségátalányt. Hivatalosan a NAV is egyetért, csupán a hivatali dolgozók csóválják a fejüket.
10 dolog amit érdemes átgondolni ha interneten rendel árut
Mit kell tudnunk, ha interneten keresztül rendelünk árut?
  • Az Európai Unión kívülről érkező áru 22 euró értékig vám- és adómentes, e fölött vámot és/vagy általános forgalmi adót kell fizetni.
  • A nem EU tagországból érkező árut vámkezeltetni kell, amelyet megbízás alapján a fuvarozó vállalkozás végez.
Utálja a pazarlást? Az idővel is spórolhat!
Egy vállalkozó legértékesebb erőforrása az ideje, ezért nem szabad fölöslegesen elvesztegetni. Összeszedtük a legjobb időspóroló tippeket, amelyek segítségével Ön is hatékonyan beoszthatja a napját. Tele vannak a könyvespolcok és az internet a vállalkozóknak szóló tanácsokkal, hogyan lehetnek sikeresek, hogyan hozhatják ki a maximumot a folytonos rohanásban.
Mibe kerül a beosztottak képzése?
Ahhoz, hogy a munkavállaló rendelkezzen a szükséges végzettséggel, tudással, esetleg készséggel, a munkáltató is hozzájárulhat a képzéséhez, akár a képzés költségeinek részleges vagy teljes finanszírozásával. A munkavállalók megfelelő képzettsége minden munkáltatónak saját érdeke, hiszen ez elengedhetetlen az elvárásoknak megfelelően elvégzett munkához.
Hogyan csökkenthetik költségeiket a kiskereskedők akár akár 50–70%-kal?
A Stora Enso, a papíripar, bioanyagok, faipari termékek és a csomagolóipar területén tevékenykedő és azt újraértelmező globális vállalat ma új jelentést bocsát ki. Ez a Viewpoint, amely betekintést nyújt a jövő innovatív csomagolástechnikai megoldásaiba az élelmiszer-kiskereskedelemben.
Felforgató technológiák hullámain szörfölhetnek az új sikercégek
A technológia nyomán átalakuló mindennapok, az életünk számos területét meghatározó és átalakító innovációk, valamint mindennek a gazdaságra és az urbanizációra való hatása voltak a fő témák a 21. MENTA Konferencián. A konferencia programjában kapott helyet a Gyurós Tibor Díjátadó Gála is, ahol egy repülőgép pilóták számára kifejlesztett navigációs segítség mellett a rekordidő alatt üzembe állított e- útdíj rendszer és Magyarország egyik vezető IT biztonsági szoftverfejlesztő vállalata is bekerült az elmúlt év legjobb IKT teljesítményei közé.
facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni