Ügyvezető hírlevél

Cégvezetés

2014.10.16. Csütörtök 37. szám


Ebben a számban
Szótárhamisítás
Félmilliárd bírság a forró napokon
Spórolás vagy elmaradt haszon?
Megéri változtatni a kérdéseinken!
Újra a válság előtti szinten a vállalati bizalom
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum
Képzésajánló
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
Kiemelt képzésünk
US GAAP Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az US GAAP szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól.
Jelentkezem!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Ügyvezető hírlevél idei 37. számának megjelenése alkalmából!

"A korábbi, hagyományos pénztárgéppel(-ekkel) a használat során általában minden vállalkozás már a kezdet kezdetén kialakított magának egy, a számára (és nem a NAV számára) megfelelő bizonylatolási gyakorlatot. Ez általában abból állt, hogy "nem kell beütni minden bevételt a pénztárgépbe", csak annyit, amit a látszat (és nem az előírások) megköveteltek."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Az új helyzetben hogyan védheti magát?
Az online pénztárgépekre történő átállással egy időben drasztikus változáson ment keresztül az a vállalkozói kör, akik számára törvény írta elő nem csak a pénztárgép, de az új típusú pénztárgép kötelező használatát. Az átállásra kezdetben közel 260 ezer pénztárgép várt.
Szótárhamisítás
A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egy fuvarozással foglalkozó cég menedzsmentéjek egyik tagja ellen javasolnak vádemelést. A nő hamis szótárakat készíttetett a cég sofőrjei számára, így csaknem 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a szerzői jogok tulajdonosának.
Félmilliárd bírság a forró napokon
Júliusban és augusztusban országos ellenőrzési sorozatot tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A munkatársak több mint 15 ezer ellenőrzést végeztek, amelyből csaknem minden negyediknél találtak valamilyen hiányosságot. A mulasztási bírságok összege meghaladja az 530 millió forintot.
Spórolás vagy elmaradt haszon?
Ha egy vállalkozás fejlesztésbe kezd, jó eséllyel a legjobb munkaerő kapja a megtisztelő feladatot, hogy az új projektet vezesse. Mégis, sokszor a hatékonyság csökken, a költségek pedig váratlanul nőnek. Mi lehet az ok? Szakértőnk segít!
Megéri változtatni a kérdéseinken!
Automatikusan gondolkodunk, viselkedünk és cselekszünk, azaz automatikusan alakítjuk az életünket. A változást a kérdések tudatosítása és átfogalmazása hozza, hiszen "Hogyan várhatja bárki, hogy megtalálja a legjobb válaszokat, ha nem a legjobb kérdéseket teszi fel?" - mutat rá Marilee Adams.
Újra a válság előtti szinten a vállalati bizalom
Újra a válság előtti szinten a világ vállalatvezetőinek gazdasági fejlődésbe vetett bizalma: a cégek 40 százaléka tervez akvizíciót, amelynek köszönhetően a vállalati felvásárlások és értékesítések (M&A) száma és értéke is elérheti a 2006-os szintet – derül ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből.
facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni