Ügyvezető hírlevél

Cégvezetés

2014.10.30. Csütörtök 38. szám


Ebben a számban
Az adócsalásokat rendre papír alapú számlákkal követik el
Nem kell egyedi azonosítószám a számlázó szoftverekhez
Internetadó - Útdíj a digitális országúton is?
Mit csináljon egy vezető, ha elmarad az éves tervtől?
Potom pénzért lehet cégünk Angliában
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk elektronikus formában tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyekre a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek lehetnek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat. A szoftver sablonok segítségével dolgozik, ezért elég néhány kérdésre válaszolni és a program behelyettesíti azokat a megfelelő helyekre.
270 korrekt dokumentum
Képzésajánló
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
US GAAP Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az US GAAP szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól.
Jelentkezem!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Ügyvezető hírlevél idei 38. számának megjelenése alkalmából!

"Azt gondolhatnánk, hogy az adóhatóságnál tényleg nagyon jól mehetnek a dolgok, hiszen már csak az apró adózói félresiklások kijavításán dolgoznak a revizorok. A végrehajtási szakterület banki inkasszókért felelősé részlegénél olyan fejlett kommunikációval rendelkeznek, hogy pillanatokon belül, gombnyomással tudnak reagálni az adózók által felhalmozott hátralékokra."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Ezer forintot vont végrehajtás alá a NAV
Az adóhatóságnál jól állnak a köztartozások beszedésével. Már jut idő az ezer forintos ügyekre is. A hivatalt megkeresve fény derült a végrehajtási módszerekre. Az ilyen kis összegű inkasszót egyébként a NAV vezetői hibának tekintik és visszavonják.
Az adócsalásokat rendre papír alapú számlákkal követik el
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye a számlázószoftverek regisztrációja kapcsán több olyan ellenőrzési módszerre is rámutat, ami azonos programok esetén ellenőrzési kockázatot jelenthet. Mindeközben a széles közvélemény előtt ismert adócsalási ügyekben nem is alkalmaztak számlázószoftvert.
Nem kell egyedi azonosítószám a számlázó szoftverekhez
A számlázószoftverek Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által bevezetett bejelentési szabályai nyomán egyre többször saját magunk találunk ki bürokratikus értelmezéseket. Az adóhatóság nemrég a nyomtatvány kitöltési útmutatójára hivatkozva, jogértelmezésként üzente meg a fejlesztőknek és a forgalmazóknak: nem kell egyedi számot kitalálni minden egyes szoftverhez.
Internetadó - Útdíj a digitális országúton is?
A jövő évre tervezett adóváltozásokat (is) tartalmazó, kedden nyilvánosságra került törvényjavaslat társadalmilag és gazdaságilag egyik legérzékenyebb eleme a 2012 nyarán bevezetett távközlési adó kiegészítésének szánt, az internetes adatforgalom után általánosan fizetendő 150 forint/ gigabyte nagyságú adótétel.
Mit csináljon egy vezető, ha elmarad az éves tervtől?
Egy vezető vagy értékesítési vezető akkor sikeres, ha eléri a terveket. Száguldanak az emberei, és hozzák a számokat. A főnökeink vagy a tulajdonosaink ez alapján ítélnek meg minket. Lehet, hogy a PR máz egy ideig fent tud tartani másokat: az hogy jóban vannak a vezetéssel, vagy semmitmondó jó híreket tolnak ki magukról, vagy jó vicceket mesélnek, valóban sokszor hosszú ideig tudja leplezni az eredménytelenséget.
Potom pénzért lehet cégünk Angliában
Milyen dokumentumok szükségesek a cégalapításhoz Angliában? Mit kell tennünk cégalapítás után? Kötelező-e a bankszámlanyitás és ha igen, akkor hogyan? Szabó Éva, az EVLAteam okleveles könyvelője beszélt erről a Piac és Profit Brit-Magyar Üzleti Fórumán.
facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni