Ügyvezető hírlevél

Cégvezetés

2014 / 46.hét


Ebben a számban
Téptek ki már iratot a kezéből, iratbetekintés során?
A kimagasló ügyfélélmény az üzleti siker záloga
Termékdíjas változások: környezetbarát csomagolással spórolhatnak a vállalkozások
Jelentős hátrányba kerülhetnek az új Ptk. miatt a laikus vállalkozások, alapítványok, civil szervezetek
Minden harmadik fiatal vállalkozna Magyarországon
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Kiadványunk tartalmazza mindazokat az adatokat, hivatkozásokat, kiegészítő információkat, útmutatókat, amelyek a számviteli szabályzatok, minőségbiztosítási vagy munkaügyi dokumentumok összeállításához szükségesek. A szoftver használatával gyorsan és cégre szabhatóan állíthatja össze a kötelező szabályzatokat, dokumentumokat.
270 korrekt dokumentum
Kiemelt képzésünk
IFRS gyakorlati képzés haladóknak Ajándék táblagéppel
A képzés célja, hogy egy már IFRS szabályokat alkalmazó vállalat következő évi beszámolóit készítsük el, azaz nem első áttérés szempontjából, hanem egy már meglévő nyitóadat birtokában, a hétköznapokban tapasztalt technikai problémák beillesztésével.
Jelentkezem!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!

Köszöntjük az Ügyvezető hírlevél 46. heti számának megjelenése alkalmából!

"Telefonon igyekeztem választ kapni arra, hogy miként bírálja el az adófolyószámla állapotát a szakterületük és hogyan veszi figyelembe az adótartozást és a túlfizetéseket. Sajnos kitérő válaszokat kaptam. Alig negyedóra után mégis sikerült egyetlen típus-esetet megvilágítania az adóhatóság főosztályvezetőjének."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.ugyvezeto.hu - Menedzsment és HR Portál


Kiemelt ajánlatunk


VideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.


AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Végrehajtás átvezetés kellős közepén
Elvárható az adóhatóságtól, hogy minden adófolyószámlán kimutatott adótartozást beszedjen. Azonnal és kérdés nélkül. Ez azonban gyakran vakon végrehajtott intézkedéseket jelent, ahol a gyorsaság közben mellőzik a körültekintést. Ilyen eset derült ki a minap...
Téptek ki már iratot a kezéből, iratbetekintés során?
Egy vidéki igazgatóságon jogszabálysértő okokkal próbálta az osztályvezető megtagadni az adózó áfa levonási jogát. A minisztériumi gyors jogértelmezése rámutatott a hibára, amit 2007-es jogértelmezésekkel igyekezett az osztályvezető ellensúlyozni.
A kimagasló ügyfélélmény az üzleti siker záloga
Mi a szerepe 2014-ben az ügyfélélménynek? Egy vállalat számára a pozitív ügyfélélmény megteremtése ma már elengedhetetlen a kiváló üzleti eredmények eléréséhez - olyannyira, hogy a téma a stratégiai célok között egyre több cégnél ma már a TOP 3-ban szerepel.
Termékdíjas változások: környezetbarát csomagolással spórolhatnak a vállalkozások
Tovább növekednek a vállalkozások környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos terhei 2015-ben az adózási szabályok tervezett változtatása következtében. Azonban az érintett cégek akár versenyelőnyt is kovácsolhatnak abból, ha képesek eredményesen összehangolni üzleti működésüket a termékdíjas szabályozás sajátosságaival.
Jelentős hátrányba kerülhetnek az új Ptk. miatt a laikus vállalkozások, alapítványok, civil szervezetek
Az új Ptk. „fogyasztó” fogalma miatt a korábbiakhoz képest jelentősen hátrányba kerülhetnek a nem természetes személy jogalanyok, például alapítványok, egyesületek, társasházak és vállalkozások, mivel az új törvényben rájuk már nem vonatkoznak a fogyasztókat megillető többletvédelmet biztosító rendelkezések.
Minden harmadik fiatal vállalkozna Magyarországon
A 40 év alatti magyar fiatalok 35 százaléka érzi magát alkalmasnak arra, hogy vállalkozzon – derül ki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) országos reprezentatív kutatásából. A fiatal vállalkozók helyzete Nyugat-Európában sem ad megnyugvásra okot: a fiatalok fele véli úgy, hogy ha akarnának, lehetőségük volna vállalkozni.
facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni