Ha biztosan szeretné megkapni hírlevelünket a jövőben is, vegyen fel minket címlistájába!

Műszakifórum.hu


Havonta megjelenő folyóirat a munkavédelem, munkabiztonság, munkahigiéne területéről, mely kitekintést nyújt a tűz- és katasztrófavédelem mindennapjaira, hogy Önnek ne kelljen feleslegesen pénzt, időt és energiát vesztegetnie a szükséges információk keresésére. Bővebb információk: Munkavédelmi Tippek


Kiadványunk segítségével biztonságos és egészséget nem veszélyeztető munkahelyeket alakíthat ki, tarthat fenn, hiszen kiadványunkban egy helyen megtalálja a legfontosabb, a munkavédelmet érintő jogszabályokat, rendeleteket, és azok magyarázatait, esettanulmányokat és címlistákat egyaránt.
Bővebb információk: Munkavédelem


Tisztelt Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önt hírlevelünk idei tizedik megjelenése alkalmából!

Aktuális hírlevelünkben foglalkozunk a munkavédelmi képviselet választásával és mandátumával, olvashat arról, hogy mintegy 24 százalékkal kevesebb munkavállalót érintő szabálytalanságot tárt fel az OMMF a társhatóságokkal közösen végzett áprilisi ellenőrzése során, mint egy éve, illetve foglalkozunk egy érdekes ténnyel is, mely szerint több perces késedelmet is jelenthet, ha veszélyhelyzetben mobiltelefonról tárcsázza valaki a tűzoltók számát, mert a hívás nem a legközelebbi város tűzoltóságra, hanem a megyei ügyeletre érkezik. Ezekkel és további érdekes hírekkel várom Önt!

Ezúton szeretném figyelmébe ajánlani legújabb hasznos tanfolyamunkat, mely a súlyos munkabalesetek elemzésében, az okláncolati elemek meghatározásában kíván segítséget nyújtani. A tanfolyamon bemutatásra kerül 10 súlyos munkabaleset elemzése, a munkabaleseti jkv. kitöltése az ESAV bővített fogalomkörének felhasználásával. Gyakorlati foglalkozás keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy a baleseti események bemutatásán keresztül a tanfolyam résztvevői "kivizsgálják a balesetet", meghatározzák a személyi, tárgyi, és egyéb a baleset bekövetkezésével összefüggésben lévő egyéb tényezőket, továbbá meghatározásra kerüljenek, az okláncolati elemek, valamint a megelőzési intézkedések.
Bővebb információk és jelentkezés: Súlyos munkabalesetek elemzése, az okláncolati elemek meghatározása

Hírlevelünk olvasgatásához kellemes kikapcsolódást kívánok!


Üdvözlettel:
Pomázi Kinga
www.muszakiforum.hu - szerkesztő

Ezúton szeretném "Kockázatértékelés lépésről-lépésre" c. szemináriumunkat figyelmébe ajánlani. Szemináriumunkat minden munkáltató és munkavédelmi szakember figyelmébe ajánljuk, hiszen a munkahelyi kockázatértékelés elvégzését törvény írja elő. A szeminárium résztvevői nemcsak a jogszabályi előírások betartásában járnak majd élen, hanem szakmai ismereteik is naprakészek lesznek.
Bővebb információk: Kockázatértékelés lépésről-lépésre

AKTUÁLIS HÍREK

 • Késik a beavatkozás, ha mobilszámról tárcsázzák a segélyhívókat
  Több perces késedelmet is jelenthet, ha veszélyhelyzetben mobiltelefonról tárcsázza valaki a tűzoltók számát, mert a hívás nem a legközelebbi város tűzoltóságra, hanem a megyei ügyeletre érkezik - közölte az MTI-vel szerda éjszaka tartott mentési gyakorlatuk egyik tapasztalataként a nagykanizsai tűzoltóság parancsnoka.
 • OMMF: javultak a munkaügyi ellenőrzések eredményei
  Mintegy 24 százalékkal kevesebb munkavállalót érintő szabálytalanságot tárt fel az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) a társhatóságokkal közösen végzett áprilisi ellenőrzése során, mint egy éve, ami a hatékonyan szervezett és rendszeres ellenőrzéseknek is köszönhető - olvasható az OMMF keddi közleményében.

Ismeri Ön a munkavédelmi törvény által előírt kötelezettségeket? Szeretne gyors és könnyen áttekinthető ismeretet szerezni?
Szeretné elkerülni a munkavédelmi bírságokat, amelynek összege akár 10m Ft is lehet?
Önnél külsős cég látja el a munkavédelmi feladatokat? Az ellenőrzéseknél mindig a munkáltatóé a felelősség! Online szemináriumunk segítségével hozzájuthat azokhoz az alapismeretekhez, amellyel minden ügyvezetőnek rendelkeznie kell!
Bővebb információk: Munkavédelem - alapvető tudnivalók online szeminárium

 • Járvány a munkahelyen! Mit tegyen a munkáltató?
  A sertésinfluenza világméretű járvánnyá válhat, ezért érdemes felkészülni rá és megtenni a megfelelő óvintézkedéseket a munkahelyen, hogy ne menjen vállalat teljesítményének romlásához. Pánik helyett íme néhány tipp.
 • Az Európa-napon indult az első, biztonságos és egészséges munkahelyekről szóló európai fotópályázat
  Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) kihirdette fotópályázatát a munkahelyi biztonság és egészség témakörében, melyen profi és amatőr fotósok egyaránt részt vehetnek. A pályaműveket 2009. augusztus 15-ig kell benyújtani. A pályázat honlapján megjelenő fotókból egy hivatásos fotósokból álló nemzetközi zsűri választja ki a legjobb műveket. A legjobbakra 7000 eurós összdíjazás vár.
Munkavédelmi szemináriumok
Szeminárium címe máj. jún. részvételi díj
Súlyos munkabalesetek elemzése, az okláncolati elemek meghatározása
28 45 900 Ft
+ áfa
Kockázatértékelés lépésről-lépésre
29 39 990 Ft
+ áfa
Egyéni védőeszközök online tanfolyam
23 16 990 Ft
+ áfa
Munkahelyi kockázatértékelés online tanfolyam
23 15 990 Ft
+ áfa
Munkavédelem - alapvető tudnivalók online tanfolyam
30 14 990 Ft
+ áfa
Munkaeszközök - veszélyes és veszélyesnek nem minősülő - használata online tanfolyam
2 16 990 Ft
+ áfa
 • Megnyitotta új regionális központját Debrecenben az OMMF
  Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) Észak-alföldi Munkavédelmi Felügyelősége és Észak-alföldi Munkaügyi Felügyelősége megnyitotta új regionális központját Debrecenben - közölte az OMMF kedden az MTI-vel.
 • Mától online is bejelenthető a csoportos leépítés
  A 2009. május 11-től működő, estat.afsz.hu web-címen elérhető új rendszer segítségével a foglalkoztatók egyszerűen és gyorsan tehetnek eleget a csoportos létszámleépítések bejelentésével kapcsolatos törvényi kötelezettségüknek.
 • A távmunka-pályázattal 701 új munkahely jöhet létre
  A 2009-es távmunka-pályázaton 122 pályázó több mint 453 millió forint támogatást nyert el, így összesen 701 új távmunkahely jöhet létre - mondta Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

IMPRESSZUM

Verlag Dashöfer Gazdasági és Jogi Könyvkiadó
1062 Budapest, Andrássy út 126.
Tel: 1 428-3800, Fax: 1 428-3801
E-mail: info@dashofer.hu

A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett. A hírlevelet a korábban Ön által megadott preferenciák alapján küldjük Önnek.

KAPCSOLATOK

Cég email címe:
info@dashofer.hu

Online ügyfélszolgálat:
ugyfelszolgalat.dashofer.hu

Rendelésekkel kapcsolatos kérdések:
rendeles@dashofer.hu

Tartalmi kérdések: Pomázi Kinga
k.pomazi@dashofer.hu

Hirdetési információk: Andrássy Judit
Médiaajánlat
j.andrassy@dashofer.hu


Copyright 1996-2009 Verlag Dashöfer Kft. Minden jog fenntartva
Adatkezelési nyilvántartási azonosító: 1347-0004

Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni