Zöldinfó hírlevél

Környezetvédelmi információk

2014.06.24. Kedd 7. szám


Ebben a számban
Jogszabályfigyelő
Óriás karokkal tisztítaná meg egy diák az óceánokat
Súlyosan mérgezettek Európa folyói
Egyre gyorsabban olvad Grönland
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
IFRS Manager
2014. 09. 24-25. és 10. 15-16.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 29-30.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 5-6.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 26-27.
Kiemelt képzésünk
Mikor mondjunk nemet az ügyfélnek?
A könyvelők és az ügyfeleik közötti "viszony", avagy a jó szerződés alapja a jó együttműködésnek. Webináriumunkon többek között szó lesz a könyvelő és az ügyfél közötti jogviszonyok jogi kereteiről és ezek felelősségi kérdéseiről, a szerződéses kapcsolatokról, általános szerződési feltételekről és még egyéb hasznos tudnivalókról.
Jelentkezem!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!
Köszöntjük a Zöldinfó hírlevél idei 7. számának megjelenése alkalmából!

"A környezetvédelmi, természetvédelmi, valamint a vízügyi hatósági eljárások igazgatási szolgáltatási díjairól szóló 33/2005. (XII.27.) KvVM rendelet 2006. januárban lépett életbe, és azóta számos esetben módosult. A legújabb változás - amely egyrészt az újrahasználható csomagolószer bérleti rendszeréhez kapcsolódó hatósági engedélyezési eljárásokigazgatási szolgáltatási díját szabályozza, másrészt a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmével kapcsolatos eljárások díját érinti - a 31/2014. (IV. 3.) VM rendelettel látott napvilágot a 2014. évi 50. Magyar Közlönyben."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.muszakiforum.huKiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Ismét módosultak az igazgatási szolgáltatási díjak
Május 4.-i hatálybalépéssel ismét módosult a környezetvédelmi, természetvédelmi, valamint a vízügyi hatósági eljárások igazgatási szolgáltatási díjairól szóló 33/2005. (XII. 27.) KvVM rendelet.
Jogszabályfigyelő
A környezetvédelem területén, valamint egyéb kapcsolódó szakterületeken a 2014. március 26. és 2014. május 22. közti időszakban a következő fontosabb jogszabályok (illetve jogszabályváltozások) jelentek meg (Magyar Közlöny 2014/45.-2014/73. szám).
Óriás karokkal tisztítaná meg egy diák az óceánokat
„Kezdetben volt a kőkorszak, amelyet a bronzkorszak követett, és most a műanyagkorszak kellős közepén állunk” – mondja az alig 19 éves Boyan Slat. A holland fiú most látszólag lehetetlen küldetésre vállalkozik: tíz év alatt meg akarja tisztítani az óceánokat a hatalmas szigetekbe tömörülő műanyagszeméttől.
Súlyosan mérgezettek Európa folyói
A vizeket szennyező kemikáliák mennyisége olyan nagy, hogy az EU-tagországok által 2015-ig tervezett vízminőség-javulást valószínűleg nem sikerül elérni a szakértők szerint. A vizsgált folyók szennyezésének fő okozója a mezőgazdaság és a városi víztisztító berendezések. A szennyezőanyagok közül legnagyobb mennyiségben rovarölőket találtak, olvasható a kutatóknak az amerikai tudományos akadémia lapjában (PNAS) megjelent tanulmányában.
Egyre gyorsabban olvad Grönland
A Dániához tartozó sziget sok részén, de mindenekelőtt a part menti vidékein évente akár egy méterrel is csökkenhet a jég vastagsága. A Royal Society szervezésében Londonban pénteken tartottak nemzetközi konferenciát a műholdak által megfigyelt olvadásról, valamint arról, hogy a jelenség milyen következményekkel jár az éghajlatváltozásra az úgynevezett permafroszt vidékeken, vagyis ott, ahol a talaj legalább két éven át fagyott állapotban van.
iwiw megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni