Zöldinfó hírlevél

Környezetvédelmi információk

2014.07.30. Szerda 8. szám


Ebben a számban
Jogszabályfigyelő
Műanyagpalackból épült híddal törnek világrekordra
Egyre több áramot termel napelemekkel Európa
Fantasztikus hurrikánfigyelőket terveztek diákok a NASA-nak
Termékajánló
Szabályzatok komplex gyűjteménye
Rendszeresen aktuálizált szoftver, mellyel bármely szabályzat és egyéb dokumentum könnyedén előállítható. A termék CD adathordozón való forgalmazását megszűntettük! Az új szoftvert mostantól weboldalunkon található letöltés linkre való kattintással tudja elérni. A letöltés ingyenes, de a termék használata továbbra is regisztrációhoz kötött.
270 korrekt dokumentum!
Képzésajánló
Az új Ptk. a könyvelő szemével
2014. 09. 09.
IFRS gyakorlati képzés haladóknak
2014. 10. 28-29.
Konszolidáció a magyar számviteli törvény szerint
2014. 11. 4-5.
US GAAP Manager
2014. 11. 10-11. és 17-18.
Konszolidáció az IFRS szabályok szerint
2014. 11. 25-26.
Kiemelt képzésünk
IFRS Manager
Képzésünket elsősorban azoknak a számviteli szakembereknek ajánljuk, akiknek kötelező elkészíteni a vállalat beszámolóját mind a magyar számviteli törvény, mind pedig az IFRS szabályai szerint és komplex elméleti és gyakorlati ismereteket kívánnak szerezni szakértő előadótól. A résztvevőket kérjük, hogy a 2. modulra laptopot hozzanak magukkal, hogy a gyakorlati feladatot saját gépükön követni tudják.
Jelentkezem!
Megosztás
Kérjük, amennyiben hírlevelünk tetszett ossza meg ismerőseivel.

facebook megosztás
Tisztelt Olvasó!
Köszöntjük a Zöldinfó hírlevél idei 8. számának megjelenése alkalmából!

"Ismét változott az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozásáról szóló 374/2012. (XII. 18.) Korm. rendelet. A módosítás a 121/2014. (IV. 8.) Korm. rendelettel lépett életbe 2014. április 16.-án, amely egyrészt pontosítja az importőrök felelősségét, másrészt - az EU előírásoknak megfelelően - a veszélyes anyagok alkalmazásaira vonatkozó mentességek tudományos és műszaki fejlődésnek való megfeleltetését valósítja meg."

Cikkeink olvasásához kellemes időtöltést kívánunk!


Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft
www.muszakiforum.huKiemelt ajánlatunkVideoCampus szakmai tudásbázis
Egyedülálló videó szeminárium adatbázis, melyet az Ön szakmai fejlődése és naprakészsége érdekében készítettünk. A videók hossza 45 perc és 1,5 óra között változik, témától függően. Folyamatosan aktualizálunk, így mindig aktuális és pontos információkhoz jut. A videókat 15-20 perces fejezetekre tagoltuk, így a fejezetek önállóan is megtekinthetőek. A választott modul valamennyi videó szemináriumát megtekintheti, akár több alkalommal is.

AdóFórum Szakmai Tudásbázis könyvelőknek
Az AdóFórum szakmai tudásbázis tartalomszolgáltatásának keretében egyedülálló könyvelői szaktudáshoz kap hozzáférést. Az évek óta sikeresen működő honlapon több, mint 15 év szakmai tapasztalatára építhet. Tartalma folyamatosan frissül és dokmentumai aktualitásáról is gondoskodunk, így minden kérdésre egy helyen kaphat garantáltan megbízható választ.
Tanuljon másképp! A tudás bázisa!


Szakmai cikkek

Veszélyes anyagok az E-berendezésekben
Ismét változott az egyes veszélyes anyagok elektromos és elektronikus berendezésekben való alkalmazásának korlátozásáról szóló 374/2012. (XII. 18.) Korm. rendelet. A módosítás a 121/2014. (IV. 8.) Korm. rendelettel lépett életbe 2014. április 16.-án, amely egyrészt pontosítja az importőrök felelősségét, másrészt - az EU előírásoknak megfelelően - a veszélyes anyagok alkalmazásaira vonatkozó mentességek tudományos és műszaki fejlődésnek való megfeleltetését valósítja meg.
Jogszabályfigyelő
A környezetvédelem területén, valamint egyéb kapcsolódó szakterületeken a 2014. május 27. és 2014. július 18. közti időszakban ismét fontosabb jogszabályok (illetve jogszabályváltozások) jelentek meg (Magyar Közlöny 2014/74.-2014/99. szám).
Műanyagpalackból épült híddal törnek világrekordra
A világrekordok könyvébe kerülhet Temesvár egy, a Bega-csatornán átívelő híddal. A szerkezetet 104 502 pillepalackból építették az EcoStuff Romania környezetvédő szervezet önkéntesei. Az egyesület önkéntesei heteken át gyűjtötték és válogatták a műanyagpalackokat, amelyeket ezrenként egy-egy dróthálóból készült kockába rendeztek.
Egyre több áramot termel napelemekkel Európa
Tavaly a világszerte újonnan üzembe állított naperőművek 1248 gigawattóra áramot termeltek. Európában 38,4 gigawattóra áramot állítottak elő a frissen belépett naperőművek, míg Magyarországon a termelés a becslések szerint 20 százalékkal nőtt és 9,5 gigawattórát tett ki – közölte a megújuló energetikai eszközöket forgalmazó és szaktanácsadó HST-Energy Kft.
Fantasztikus hurrikánfigyelőket terveztek diákok a NASA-nak
Százhatvan-százkilencven órát, azaz hét-nyolc napot tölthetnek egyhuzamban a levegőben, folyamatos adatszolgáltatás, olcsó üzemeltetés. Ilyen távirányítású repülőgépeket terveztek mérnökhallgatók a NASA-nak a hurrikánok nyomon követésére.
facebook megosztás
  A hírlevél tartalma jogvédett, másolása és publikációs célokra történő felhasználása nem megengedett.
VERLAG DASHÖFER SZAKKIADÓ Kft.
1142 Budapest Erzsébet királyné útja 125.

Központi telefonszám:
  06 (1) 428-3800
Központi fax:
  06 (1) 428-3801
Felnőttképzési nyilvántartási szám:
  01-0435-05
Intézményakkreditációs lajstromszám:
  AL-2233
©Copyright 1996-2014. Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft Minden jog fenntartva
Ajánlja ismerősének!
*Címzett neve:
*Címzett email címe:
*Küldő neve:
*Küldő email címe:
* kötelező kitölteni